torstai 7. maaliskuuta 2019

Viljaton, maidoton ja gluteeniton pizzapohja

Perheessämme on jo usean vuoden ollut erinäisiä vatsaongelmia, joten muutama päivä sitten tapahtuneen keskustelun päätteeksi päätimme panostaa viljojen käytön vähentämiseen. Jos nyt ei täysin viljatonta, niin niitä tulisi ainakin radikaalisti vähentää. Mielestäni muutoinkin viljat ovat vähän kuin maito, ei ihmisen ravintoa - vaikka niitä itse käytämmekin joissain määrin. Itsehän en ole maitoa juonut ruokajuomana enää vuoteen, teessä ja ruoanlaitossa käytän kyllä edelleen ja muut perheenjäsenet juovat, tosin eivät hekään jokaisella ruokailulla. Olen myös pohtinut kasviperäisten maitojuomien lisäämistä ruokavalioomme sen perinteisen lehmänmaidon sijaan.Viljaton, maidoton ja gluteeniton pizzapohja

1 pelti
3 munaa
1 dl turkkilaista jogurttia (maidottomaan käytä soijajogurttia)
1 dl mantelijauhoa
2 rkl psylliumia
0,5 tl suolaa

Vatkaa munat ja jogurtti. Sekoita kuivat aineet keskenään ja sekoita taikinaan. Taikina on todella löysä ja saattaa ihmetyttää, sen kuitenkin kuuluukin olla löysä. Lusikoi taikina pellille ja esipaista 10-15 minuuttia 200-asteessa. Sen jälkeen voit lisätä täytteet ja paistaa lisää, kunnes pizza on kauniin kullankeltainen.

Ohjeesta en ota kunniaa itselleni, sillä se on alunperin Kutsu vapauteen -blogista. Tahdoin sen kuitenkin jakaa, koska totesin sen oikein toimivaksi, ensi kerralla paistan pohjaa hivenen pidempään, sillä taisin hätäpäissäni jättää sen hieman liian pehmeäksi.

1 kommentti:

  1. Mullakin viljat aiheuttaa oireita. Oon tehnyt muuten aika vastaavalla reseptillä, mutta jogurtin sijasta oli juustoraastetta. Hyvää oli :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi <3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...