maanantai 18. maaliskuuta 2019

Tunnetko sä valittajatyypin?

Kun oppii tyytymään siihen, mitä jo on, ihminen on henkisesti huomattavasti paremmassa tasapainossa. Toki jokainen meistä varmasti ottaisi mieluusti lisää rahaa, lisää aikaa, paremman auton, paremman koulutuksen ja mitä kaikkea, mutta unohdetaan, että näinkin on ihan hyvä. Uskon, että JOKAISEN elämästä löytyy positiviisiakin asioita ja uskon, että niihin panostaminen tasapainottaa henkistä mieltä.Tiedätkö ne iänikuiset valittajatyypit? Ne, joiden elämää määrittää pessimistisyys ja negatiivisuus. Ne, joiden somefeedit täyttyvät milloin mistäkin valittamisen aiheesta, kun oikein koskaan ei mikään ole hyvin - vaikka monet (samat) henkilöt kerta toisensa jälkeen antavat heille toimivia neuvoja, jotka kantautuvat aina kuuroille korville. Negatiivisuuden kierre on valmis ja siitä pois pääseminen vaatii suuriakin ponnistuksia.

En tarkoita, etten itse koskaan valittaisi, osaan kyllä sen asian riittävän hyvin. Joskus, kun asiat menevät tarpeeksi pitkälle, muuttuvat ne jo surkuhupaisiksi. Mieli tekisi kovasti jälleen valittaa, mutta toisinaan on parempi olla ajattelematta sen syvällisemmin ja nauraa, kuinka hölmösti asiat taas menivät ja jatkaa eteenpäin. Itse voi valita jatkaako leuka pystyssä, vai rintaan painettuna.

"Itse voi valita jatkaako leuka pystyssä, vai rintaan painettuna."

Negativiisuus tarttuu huomaamattaan, huonotuulinen henkilö luo jäykkää tunnelmaa koko tiimiin ja saattaa pilata jokaisen päivän. Energiaa kuluu aivan valtavasti voivotteluun ja negatiivisuuden korostamiseen ja tuntuu, ettei sellaisen henkilön kanssa samassa tilassa voi itse olla positiivinen ja iloinen. Itseasiassa asiasta on jopa tehty tutkimusta, että valittamisen säännöllinen kuunteleminen heikentäisi hippokampusta ja näin tyhmentäisi ihmistä. 

Mitäpä jos valittamisen ja negatiivisuuden sijaan jakaisimme iloa? Tiesitkö, että hymykin tarttuu? Vaikka sun aamu olisikin mennyt päin helvettiä, niin mieti hetki ennen kuin valitat siitä toiselle jo ennen hyvän huomenen toivotusta. Kokeilepa aloittaa aamu silti iloisella tervehdyksellä, vaikka ottaisikin päähän. Tunteet tarttuvat jopa flunssaa tehokkaammin ja tässä julmassa maailmassa pahaa on ihan riittämiin. Ensi kerralla kaupassa kiinnitä huomiota siihen kuinka tervehdit henkilökuntaa. Tai kuinka kohtaat koulusta saapuvan lapsen tai työstä tulevan puolison. Ilahdu pienistäkin asioista, alku saattaa jopa tuntua väkinäiseltä, mutta se muuttuu luontevaksi. Opettele iloa, positiivisuutta ja onnellisuutta. 

Tyytyminen helpottaa elämää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...