torstai 3. tammikuuta 2019

Todella hyvää ruokaa lapsille, siis lastenruokaa

Kaupallinen yhteistyö: Semper

Jokin aika sitten kirjoitin siitä, miten monesti nappaamme kuopukselle soseaterian mukaan, kun lähdemme reissuun tai ravintolaan. Tahdoin vielä palata asiaan ja avata sitä, minkä takia soseruoat ovat oikein toimivia vielä reilu puolitoistavuotiaallemme. Kotona niitä ei juurikaan tule enää käytettyä (paitsi, jos me muut mässäilemme roskaruoalla), mutta ulkona ruokaillessa kyllä. 

"Jotkut kutsuvat sitä lastenruoaksi. Me kutsumme sitä yksinkertaisesti todella hyväksi ruoaksi. Lapsille."
 - Semper

Koska S syö täysin tavallisia kotiruokia haluan myös soseiden mukailevan niitä. Terveelliset, oikein suhteutetut ainesosat ilman lisäaineita ovatkin hyvin tärkeä asia ateriaa valitessa. Tottakai ensivaikutelman tekee purkin ulkonäkö, tahdon sen olevan selkeä ja helposti tulkittavissa. Sisällysluettelon tulee olla ilman ylimääräisiä e-koodeja tai valtavia sanahirviöitä. Perusainekset riittävät - tai pikemminkin ovat edellytys. Ruoka on parhaimmillaan, kun se muistuttaa mahdollisimman paljon jokapäiväistä arkiruokaa ja Semper on onnistunut tässä täysin.

Kun ensi kertaa avasin Semperin ruokapurkin, nenääni pelmahti tavallisen kotiruoan tuoksu. Ei sekasotkuista hajua, vaan selkeitä, tuttuja tuoksuja, ei aromivahventeita. Ruoan väri on aivan tavallinen, juuri sellainen kuin sen voikin kuvitella olevan, kun paloitellaan purkin kyljessä oleva kuvan ateria yksivuotiaalle sopivaksi - ei väriaineita, eikä liian löysää rakennetta. Ruoan säilyminen on hoidettu painekeittämällä, jolloin edes säilöntäaineita ei tarvita. Siinä kohtaa ollaan menossa oikeaan suuntaan, kun purkkiateriat muistuttavat tuikitavallista ruokaa ilman mitään lisättyjä turhuuksia. 

Pohjoismaiden johtavalla lastenruokien ja gluteenittomien tuotteiden valmistajalla, Semperillä raaka-aineet valikoidaan tarkasti; ravitsemuksellisten ja laadullisten asioiden lisäksi valintaan vaikuttavat kuinka hyvin raaka-aine soveltuu valmistusprosessiin, sekä  lukuisat ympäristötekijät, kuten ympäristövaikutus, eläinten kohtelu, viljelymenetelmät ja kuljetus. 
Raaka-aineet ovat peräisin eri puolilta Eurooppaa, jauhevellien ja -puurojen valmistus tapahtuu Ruotsissa, kun taas purkkiruoat valmistetaan Espanjassa. Raaka-aineet pyritään hankkimaan mahdollisimman läheltä valmistuspaikkaa.

Ja kuten viime kerralla kerroinkin, S todella tykkää näiden mausta. Yksi purkillinen katoaa helposti itse lusikoiden, kun monen minun valmistamani aterian kohdalla ruokaa menee suuhun ehkä sen kahdesta viiteen lusikallista, jonka jälkeen tulee täys stoppi. Tätä vain menee ja menee. Parhaillaan S on syönyt 1,5 purkkia yhdellä kerralla, joka on aivan valtava annos!

Ne kerrat, kun lapselleni valitsen ruokaa hyllystä, teen valinnan tarkoin ja tulen varmasti luottavaisin mielin jatkossakin valitsemaan Semperin tuotteita, vaikka suomenkielisenä saatan ensin hämääntyä ruotsinkielisestä suuresta tekstistä. Kyllä se suomikin sieltä löytyy, vähän pienemmällä fontilla vain. 

1 kommentti:

Kiitos kommentistasi <3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...