torstai 24. tammikuuta 2019

Koko perheen Semper

Kaupallinen yhteistyö: Semper

Tammikuun puolivälissä vietimme ihanan miniloman risteillen. Koska kyseessä oli iltalähtö ja lapsia mukana, päätin suunnittelun aloittaa kaupan lastenruokahyllyltä; "Kotona ensin tukeva ateria ennen lähtöä, illaksi mukaan valmispuuroa, seuraavaksi päiväksi nuorimmalle jo etukäteen hyväksi havaitut Yrttitarhurin pata ja Herkkupata." Välipalasosepusseja ostamme aina reilusti varalle, oikeastaan vähän joka paikkaan, koska ne ovat niin käteviä ja jopa niin maistuvia, että lapsemme vahtivat silmäkovana, ettei veli saa yhtään enempää kuin itse.


Lomalla ruokailut helposti muuttuvat epäsäännöllisiksi, sekä samalla epäterveellisiksi - ostetaan vähän sieltä ja syödään vähän täältä, kelloa ei katsota ja napostellaan mennen tullen. Halusin varmistaa terveellisemmän ruokavalion (toki hieman niitä herkkujakin oli tarjolla), kun olin pakannut mukaan ruokaympyrän mukaisia aterioita Semperiltä. Niin kätevää, kun saa helpoin eväin pidettyä terveellisistä ruokailutavoista huolta! Näitä tuotteita ostaessa voi olla varma siitä, että raaka-aineet ovat laadukkaita ja tarkoin valittuja, sillä Semperillä suoritetaan laadunvalvontaa koko prosessin ajan viljelystä ja karjanhoidosta aina pakkaamiseen saakka.
"Käytämme ennen kaikkea raaka-aineita, joiden laatu ja turvallisuus on taattu. Lopullisen tuotteen tulee olla hyvänmakuinen, turvallinen ja ravintorikas ja sen ei tule sisältää vierasaineita. Pyrimme valinnoillamme edistämään ekologisesti kestävää tuotantoa tietoisesti valitsemalla ekologisia raaka-aineita muihinkin tuotteisiin kuin luomutuotteisiimme. "   Semper

Risteillessä lasten kanssa tietysti mennään hyvin pitkälti lasten ehdoilla. Ensimmäisenä suunnattiinkin etsimään leikkihuone, josta napattiin mukaan lasten ohjelma-lippunen. Oli diskoa, taidenäyttelyä, bingoa, aarteenetsintää, tietovisaa ja vaikka mitä. Poimimme joukosta parhaiten aikatauluumme sopivat ohjelmanumerot ja sinkoilimme ympäri laivaa niissä käydessämme. Ja tietysti aina välissä touhuttiin pallomeressä, sekä laskettiin liukumäkeä. Kaiken touhun keskellä tuli hiki ja nälkä. Isommat lapset jo pystyvät hetken malttamaan mielensä, mutta yksivuotiaan nälkäkiukku on aivan omaa luokkaansa. Silloin ruoan on tultava mahdollisimman nopeasti. Kätevät ja täyttävät eväät esiin ja taas pian oltiin paremmalla tuulella.

Seuraavana päivänä porukan nuorin, meidän S päätettiin ruokkia ennen muiden lounasbuffettia. Näin saimme hänet nukkumaan ja pääsimme itse ruokailemaan rauhassa. Ajatus väsyitkua ja nälkää huutavasta lapsesta suuressa ruokasalissa ei houkuttanut, joten onneksi olimme varanneet buffetin päiväuniaikaan. Koska perhehytit sijaitsivat aivan leikkihuoneen lähellä, oli ateria helppo käydä lämmittämässä mikrossa ja palata hyttiin ruokailemaan, sitten hetki vaunuilla kiertelyä ja tyytyväinen poika oli saatu päiväunille, juuri oikeaan aikaan, jes!


Semperin valikoimista löytyy vaihtoehtoja vallan mainiosti isommillekin lapsille (tai miksei aikuisillekin, hedelmäsoseet ovat mitä parhaimpia esimerkiksi juustokakkujen kiilteenä, puuron joukossa tai ihan sellaisenaan) ja luomutuotteitakin on saatavilla lukuisia. Pakkauksissa on suositusiät, sillä ateriat on suunniteltu juuri lapsen ikätaso huomioiden mm. ruoan koostumuksen, ravintoaineiden ja maustamisen suhteen. Samalta hyllyltä löytyy siis varmasti jokaiselle jotain - ikäluokkaan ja tilanteeseen katsomatta! Pakkaamme kyllä jatkossa yhtä lailla evästä mukaan, oli mukana pieniä tai suuria.

Mitä mahtaa yksivuotias pohtia merta katsellessaan?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...