keskiviikko 5. joulukuuta 2018

Puolitoistavuotiaan ravintola-ateria tulee purkista

Kaupallinen yhteistyö: Semper

Kuopuksemme on nyt reilun 1,5-vuotias. Vuoden täytettyään hän on syönyt oikeastaan vallan samaa ruokaa muun perheen kanssa. Silloin tällöin on ostettu joku satunnainen purkkiruoka kaappiin, ihan oikeastaan sillä, kun joskus tulee lähdettyä liikenteeseen niin yllättäen ja välttämättä joka ravintolassa ei hyödytä ostaa pienelle omaa ruoka-annosta - siitä kun helposti jäisi 90% syömättä ja osa päätyisi lattialle. Huomattavasti kätevämpää on napata mukaan tuttu ja maistuvaksi todettu sosepurkki, jolloin lapsi varmasti saa vatsansa täyteen, eikä tarvitse murehtia hänen ruokailustaan.



Yleisesti ottaen pidän lasten purkkiruokia ihan hyvänä juttuna, paitsi jos ne sisältävät ylimääräisiä lisäaineita. Jos purkista löytyy mieleiseni ainesosaluettelo ilman valtavaa e-koodilistaa, päätyy se ostoskoriimme. Viikon Kreikanreissullekin elokuussa pakkasimme useita tuttuja lastenruokapurkkeja mukaan. Tavallisessa arjessa en näe enää puolitoistavuotiaalle muutoin hyötyä valmisruoista, mikäli kuitenkin se lämmin ateria tullaan perheelle valmistamaan ja hän myös syö sitä. Alle vuodenikäisille purkkiruoat toimivat oikein hyvin, mikäli ei aina innostu valmistamaan erikseen lapselle omaa ateriaa. Ovathan ne ihan huima helpotus vauva-arjen ja yöheräämisten keskellä. Vaikka itse ei tulisi välttämättä niin hyvin syötyä, niin soseateriasta ainakin vauva saa ruokasuositusten mukaisen aterian.

Semperin makutestissä ensimmäiseksi maistettu Yrttitarhurin pata eritoten yllätti, kun poika kiskoi lautasen tyhjäksi kuin ei olisi viikkoon saanut ruokaa. Samu on kohtalainen syöjä, joskus maistuu, joskus ei. Häntä voisi jopa verrata kissaamme, joka vaatimalla vaatii ruokaa ja sen saadessaan kääntyy täyskäännöksen ja poistuu. Nyt upposi koko lautasellinen ja kovalla vauhdilla. Makuna yrttitarhurin pata oli siis selkeä suosikki ja takuuvarma jatkoon pääsijä. Myös herkkupata pavuilla ja rosmariinilla maistui, mutta ei ihan niin vauhdilla kuin yrttitarhurin pata. Myös itse maistoi kyseisiä ruokia ja vaikutuin sisällöstä. Luonnollisia makuja, ei lainkaan teollista - ja miten se sitä voisikaan olla, kun ateria ei sisällä ollenkaan säilöntä- tai lisäaineita. Koostumus oli sopivan rakeista ja kiinteää, syöminen onnistui herra minä itteltä erinomaisesti.


Käytätkö sinä yli vuoden ikäisellä soseita? Miksi? Miksi et?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...