keskiviikko 12. joulukuuta 2018

Kaksplus-blogiverkoston joulukalenteri: Just se tietty Joulupukki

"Tule mukaan seuraamaan Kaksplus-blogiverkoston omaa joulukalenteria, joka johdattaa sinut ja perheesi jouluiseen tunnelmaan. Joka päivä aukeaa uusi joulukalenteriluukku, jossa leivotaan ihania jouluherkkuja, fiilistellään joulua tai annetaan parhaat niksit jouluaskarteluihin - ja paljon muuta! Tehdään tästä yhdessä ihana joulu!"Joulukalenteri on puolessa välissä, aatto lähestyy ja päätin hieman muistutella aaton kunniavieraasta - Joulupukista. 
Onhan se jo varattu?

Moni varaa pukin hyvin ajoissa, kuukausia etukäteen. Ihan kelpo yksilön voi kuitenkin löytää vielä, toivo ei ole menetetty. Ilmoituksia löytyykin kauppojen seiniltä ja itse olen laittanut merkille, että paikallisissa facebook-ryhmissä kysellään melko paljon suosituksia hyvistä pukeista. Itse ehkä lähtisin hakemaan ennemmin suositusten mukaan, kuin randomisti kaupan seinältä. Jokainen tavallaan.

Meillä esikoisen ollessa pieni toimi pukkina niin Pappa kuin Vaarikin. Sittemmin viime joulua lukuunottamatta meillä on ollut tietty luottopukki. Rooli menee aivan täysillä ja hän hoitaa esivalmistelut huolella. Kaiken kruunaa piirileikki tai lauluhetki ennen pukin lähtöä. Tää tyyppi hoitaa homman kotiin niin täysin, että minä taidan olla yhtä jännittynyt (ellen jännittyneempikin!) kuin lapset.


Ai unohtuiko varata pukki? Ai eikö kukaan perheenjäsen suostu? Mikäli homma jäi sun harteille, niin näillä neljällä vinkillä handlaat homman:


1. Hanki uskottavat asusteet: Huonon parran ja muovisen tekonenän huomaa jokainen, samoin pukin liian hoikan olemuksen. Ethän myöskään käytä jokapäiväisiä kenkiä tai kintaita, lapset tunnistavat ne kyllä. 
2. Selvitä taustat - mikäli teillä vierailee aattona esimerkiksi sukulaislapsia, kertaa heidän ikänsä ja pistä mieleesi esimerkiksi tärppi jostain lähiajan tapahtumasta, "Mites teidän joulujuhla torstaina sujui?" / "Oliko teillä hyvä laivareissu viime kuussa?".
3. Varaudu kysymyksiin kulkuvälineestäsi ja sen parkkipaikasta ja huomioi lähtösuuntasi suhteessa kertomaasi. Varaudu myös vastaamaan miten ihmeessä voit ehtiä joka paikkaan ja kuinka viime jouluna olit ollut samaan aikaan täällä ja kaverin luona.
4. Pidä pokka. Vaikka kuinka ne rakkaat lapset näyttävät innostuneilta tai jännittyneiltä ja meinaat pakahtua rakkaudesta.
Ps. Eilen avautui Iloa, eloa! - Lauralla ihana höyhenkuusiteemainen luukku ja huomisen luukku löytyy aamukasilta Kadun aurinkoiselta puolelta piparitalkoiden merkeissä. 


Nyt haluankin kuulla millainen on sun luottopukki. Onko se sukulainen vai tuntematon? Onko se joka vuosi sama vakituinen vai vaihtelun vuoksi vaihdellen? Vai jääkö hankinta viime tinkaan?

Entä onko sulla kokemuksia kauhupukeista? Kerro kaikki!

2 kommenttia:

 1. Ihan mahtavat vinkit joulupukiksi aikoville. Kiitos niistä! Meillä on käynyt joulupukki jo useampana jouluna ja tänä vuonna on ensimmäinen kerta, kun joulupukki ei enää ehdi meille vaan menee niihin perheisiin joissa on pienempiä lapsia ;)

  Mutta ei hätää, joulu lienee silti jatkossakin turvattu. Kuopus ilmoitti jo aikaa sitten, että hänestä tulee isona joulupukki :D

  Ihanaa joulun aikaa sinne teidän perheelle!

  VastaaPoista
 2. Hyvät vinkit oot tähän koonnut!
  Todella tärkeä juttu on tuo etukäteen tutustuminen, tuo just sen aitouden tunteen mukaan. Meillä mummolan naapurista kaverin isä on käynyt jo silloin pukkina kun olin pieni. Viime vuonna hän tuli taas ja voi vitsit kun itseäkin mahan pohjasta kutkutti <3

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi <3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...