lauantai 22. joulukuuta 2018

Joulu hiipi kotiin

Tänä vuonna meille ei ole tullut aitoa kuusta, asiaa vatvottiin pitkin syksyä ja tulimme siihen tulokseen, että mikäli löytyy todella kaunis muovinen kuusi, niin siinä tapauksessa aito jää hankkimatta. Pari viikkoa suoritin aktiivista kuusenmetsästystä netin kautta, livenä kävin muutamassa kaupassa katsomassa. Vaatimuksena oli, että kuusen pitäisi olla 210cm pitkä, ei mikään monen sadan euron hintainen, eikä sellainen hapsumainen. Lopulta täydellinen kuusi löytyi Verkkokaupan valikoimista.

Koristelun halusin olevan hivenen jenkkityylinen, mutta tyylikäs. Valkoista ja hopeaa. Ripaus juuttikangasta ja käsintehtyjä pipareita. Langattomat lamput ja jalan korisuojus ovat Clas Ohlsonilta.
Muutoin meille on laitettu joulua monin tavoin; valoja on useampia, samoin rakastamani Mailegin Nisse on löytänyt paikkansa, kuten myös isompi versionsa. Hyasintit ja Amaryllis (ole kiltti ja ehdi aukeamaan vielä ennen aattoa!) tuovat tunnelmaa ja muoviset havunoksat hyllyillä ovat mieleeni.

Vaikka kuusi ei meillä tuoksukaan, tuoksuu täällä silti joulu. Joulukukat, leivonnaiset, glögi, kynttilät. Taustalla soi hiljaisella voluumilla rauhallinen joulumusiikki lähes aamusta iltaan.

Kaiken kruunasi lumi, joka sopivasti viikkoa ennen aattoa satoi tänne Varsinais-Suomeenkin tuoden mukanaan pikkupakkaset. Parempaa ilmaa ei olisi voinut toivoa. Tänään noudimme jouluruoat Prisman kauppakassin kautta, ei tarvitse kulkea ruuhkaisessa ruokakaupassa. Huomenna menemme hautausmaalle viemään kynttilän edesmenneelle pojallemme, sekä rakkaille sukulaisillemme. Illalla vielä saunomme, jotta aattona saa olla rauhassa ja nauttia.

Näihin tunnelmiin ja sanoihin haluan toivottaa teille kaikille oikein hyvää joulua.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...