perjantai 14. joulukuuta 2018

Elf on the shelf - Hyllytonttu

Viime talvena jo väläyttelin ideaa Elf on the shelfistä miehelleni, hän kuitenkin tyrmäsi ajatuksen siinä pelossa, että joulun salaisuudet paljastuisivat lapsille. Pari viikkoa sitten väläytin hänelle jälleen ajatusta kyseisestä tontusta, tällä kertaa hänkin innostui ja saimmekin jalostettua ajatusta vähän pidemmälle. Käytännössä, jos ja kun lapset alkavat asiaa ihmettelemään, niin mehän emme tiedä siitä mitään. Emme yhtikäs mitään.

Mikä ihmeen Hyllytonttu?

Elf on the shelf on siis Amerikassa valtavan suosion saanut myyntihitti. Tonttu, joka joulun lähestyessä yön aikana touhuaa kaikenlaisia hassutuksia ja samaan aikaan kuuntelee ja tarkkailee talon asukkaita. Hyvänä esimerkkinä hassuttelusta on vaikka se, että jonain yönä tonttu on tehnyt "lumienkelin" keittiön pöydälle, toisena yönä hän on saattanut kasata vessapaperirullista lumiukon.. Ideoita ovat Pinterest ja Instagram pullollaan. Tontun suhteen on vain yksi sääntö, siihen ei saa koskea tai muutoin sen taika katoaa. 

Meilläkin on nyt oma Hyllytonttu, ei niinkään sitä virallista mallia, vaan päätimme valita tontuksemme yhten Mailegin pikkunissen. Mitään stressiä emme Hyllytontun suhteen ole ottaneet, hassutuksia ilmestyy silloin tällöin, eikä välttämättä ollenkaan joka yö. Muutoin tonttu päivystää tonttuoven vierellä hyllyllä, mutta heti sen ollessa poissa siitä tietävät lapset hakea hassutteluja.


Ehdit toteuttaa oman Hyllytontun vielä hyvin ennen joulua, tässä esimerkkivinkkejä:


 • tonttu Jenga-pelissä jumissa
 • tonttu kaivamassa sohvatyynyjen välistä jotain, viereen voi asettaa jo löydetyiksi kolikoita, leivänmurusia jne.
 • lumiukko vessapaperirullista, kartongista voi tehdä kasvot ja napit. Tonttu päälle.
 • tonttu tekemään lumienkeliä jauhoihin
 • tonttu lukee kirjaa pehmoleluille
 • tonttu legohahmojen sitomana alustaan kiinni
 • tonttu makaa wc-paperista tehdyssä riippumatossa vessassa
 • tonttu värittää värityskirjaa
 • tonttu kiipeämässä joulukuuseen

Tiesitkö, että meidän jouluvalmisteluja ja Hyllytontun toilailuja pääset seuraamaan lähes livenä Instagramin kautta? Tervetuloa klikkaamaan itsesi seuraajaksi :) 

2 kommenttia:

 1. Ihana idea! Tonttuovista en ole innostunut, mutta tämä voisi olla hauska!

  VastaaPoista
 2. Oo tosi kiva idea! Oon haaveilu tommosesta Maileg-tontusta, nyt meillä on vaan kasa pupuja.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi <3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...