sunnuntai 7. lokakuuta 2018

Laulaen eroon riitelystä

Tiedätkö sen tunteen, kun heti aamusta alat vääntää lapsen kanssa. Jos ei väärästä aamupalasta, niin hukassaolevista vaatteista (jotka hän on itse hukannut) tai vaikka vain hiustenlaitosta. Aihe voi kummuta mistä tahansa ja erityisesti aamupalapöydässä ne pienetkin väännöt tuntuvat suurilta, päivää kun ei kuulu aloittaa riitelemällä. Kuvat: Pixabay


Keksimme kuopuksen kanssa erinomaisen ratkaisun viimeaikojen äärettömän hölmöihin ja typeriin riitoihin, jopa hän nimittäin myönsi aiheiden olevan aivan käsittämättömiä. Yhdessä sovimme toimivamme riidan lähestyessä seuraavalla tavalla:


Kun riita alkaa nostaa päätänsä, ala kertoa/laulaa asiaasi Mörkö se lähti piiriin-sävelellä. 

Loppuu muuten riita lyhyeen, eikä sitä ääntäkään viitsi enää korottaa. Ja lopulta kumpikin vain nauraa.

"Muistathan rakas poika, tinttan-tanttan-tallallei, itsehän viikkasit illalla, itsehän viikkasit illalla. Koitappa löytää se paita, tinttan-tanttan-tallallei..."

Neljävuotiaan kanssa joutuu sen verran harvemmin riitelemään, että en osaa sanoa miten toimisi hänen kanssaan, yksivuotiaasta puhumattakaan. Miehen kanssa riitely on myös niin harvinaista, että mahdankohan muistaa kokeilla tätä keinoa, jos joskus riita yllättää... 

Mutta hei, kokeile sä ja kerro toimiiko!

Miten teillä ratkotaan riitoja lasten kanssa? Tiedätkö, sellaisia tekemällä tehtyjä aivan turhia riitoja. Lähdetkö niihin mukaan vai jätätkö huomiotta (silläkin uhalla, että lapsi räjähtää kahta kovemmin)..?

1 kommentti:

Kiitos kommentistasi <3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...