tiistai 5. kesäkuuta 2018

Helle vei mennessään, kylmä ilma palautti

Poikkeuksellisen helteinen Toukokuu on nyt todistetusti vieraillut Suomessa. Ennennäkemättömän paljon hellepäiviä, virallinen rajakin saatiin rikki. Kelit ovat olleet lomakelejä parhaimmillaan, vaikkakin se itse loma on puuttunut. On ollut ihana huomata, kuinka aurinko ja lämpimät säät saivat ihmisiin eloa. Läheinen uimaranta on ollut aamusta alkaen kovassa käytössä ja puolenpäivän jälkeen voisi sanoa siellä olleen jo ruuhkaa. Tienvarsilla kukkivat lupiinit ovat tuoneet mieleen vuodentakaiset häävalmistelut ja sen kuinka jännitimme löytyykö heinäkuisiin häihin vielä (vaaleanpunaisia) lupiineja. Tänä kesänä nautitaan vapaa-ajasta ja muistellaan ihania häitämme.Ihmiset ovat kaivautuneet esiin koloistaan, kuin muurahaiset talven jäljiltä. Lakanapyykki heiluu naruilla lähes jokaisessa naapurissa ja grilliruoan tuoksu leijailee nenään. On mukava nähdä, kuinka pihat pukeutuvat kesään ja naapurusto aktivoituu. Kesä tuntuu kertaheitolla pidemmältä.

Minäkään en ole malttanut juurikaan istuutua koneen ääreen, sillä olemme ulkoilleet paljon. On käyty pyöräilemässä, katsomassa lampaita ja uimarannalla kastamassa varpaita. On laitettu kukkapenkkiä ja pihaa, sekä viimeisimpänä kasvimaata. On kaivettu hät-hätää kesäsandaaleja esiin ja kerätty kukkia Mummille. On käyty lyhythihaisia paitoja, sekä shortseja läpi, sekä ostettu niitä hätäpäissään lisää.

Viimeinen kouluviikko meni ohi kohisten, kevätjuhlassa perinteisesti raikasi suvivirsi ja kotiin tuotiin hyvä todistus. Hieman haikeana oli koululainenkin, sillä syksyllä on edessä roppakaupalla uusia luokkalaisia ja uusi opettaja. Vanha opettaja sai tiukan halauksen ja toivotettiin hyvät kesälomat.

Tänään, tuulisena ja kylmänä kesäkuun päivänä lapset katsovat elokuvaa ja minä vihdoin istahdin koneen ääreen. Blogi on aina silloin tällöin pyörinyt mielessäni, mutta ihanien kesäpäivien vuoksi en ole tahtonut istahtaa koneen ääreen juurikaan. Suomen kesä on lyhyt ja yleensä suhteellisen kylmä, joten ne vähäisetkin hellepäivät aion viettää ihan muualla kuin tietokoneella.Meidän hellepäiviämme (ja no, muitakin tietysti) pääset helpoiten seuraamaan Instagramin kautta, joten lämpimästi tervetuloa kurkkaamaan arkeamme. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...