keskiviikko 2. toukokuuta 2018

Kuinka vanhemmat vedättävät lapsiaan? Kerro keinosi!


Ilta laskeutuu, lapsi on sängyssä. Hetken kuluttua käy kutsu huoneeseen, koska sängyn alla kummittelee. Sitä hetkeä varten on varattu suihkepulloon vettä. Mörköjen pelotussuihketta. Ta-daa ja möröt ovat poissa. (Tai sitten voi olla niin iso ja mahtava isi kuin meillä, nimittäin meillä isi on aina käynyt popsimassa möröt poskeensa)

Kaappiin on hyvä jemmata läpinäkymätön kulho, sieltä voi napata herkun suuhunsa tarpeen tullen. 
"Äiti mitä laitoit suuhusi?" 
"Papuja/parsakaalia/sipulia, otatko sinäkin?"


Kaupasta ei voi ostaa leluja, muuten ei jää rahaa ruokaan. 

"Voi harmi, miten tällä kerralla ei ollut kolikkoa kaupan kassojen jälkeiseen vempeleeseen. Ensi kerralla sitten!" (Ja hei, nää meidän pojat pääsee kuitenkin niihin oikeasti säännöllisen epäsäännöllisesti).

Roskaruoassa on aina väkevä kastike, jep, ihan aina (koska en halua ruokkia lastani roskaruoalla). Ainakin silloin, kun lapsi kysyy. Chiliä, PALJON chiliä.


"Noniin, suihkussaolo riittää jo, että lämmin vesi ei lopu ja riittää muillekin perheenjäsenille." Tämä pitää kyllä välillä paikkansakin, meillä on vähän ollut ongelmia lämpimän veden riittämisen suhteen.

Lunta ei saa syödä, koska madot - niitä voi tulla pyllyyn.


Kuvat: Pixabay


Edes hetki omaa aikaa on joskus arvokkaampaa kuin kulta. Sen eteen ollaan valmiita tekemään erilaisia temppuja. Puolitäyden roskapussin vieminen yksin ulos saattaa tuntua luksukselta, samoin suihku! 

"Äiti miksi olit niin kauan suihkussa?" 
"Äidillä oli niin kovin likaiset hiukset, piti pestä oikein tosi hyvin."Kerro miten teillä on vedätetty lapsia? Vai eikö ole? 

5 kommenttia:

 1. Omasta lapsuudesta tulee heti tietysti Joulupukki (tonttuineen) mieleen :D

  VastaaPoista
 2. Hauska postaus! Monista sun pienistä valkoisista valheista tulee oma lapsuus mieleen!

  VastaaPoista
 3. Tuleehan sitä käytettyä itsekin samoja omille lapsille. Toki nyt heidän ollessä teini ja esiteini, ei valkoiset valheet mene niin läpi. Kaikista raivostuttavin on ollut tuo illalla nukkumaankäydessä tapahtuva pompottelu.

  VastaaPoista
 4. Käytän paljon tuota ettei voida ostaa leluja, koska pitää riittää rahaa ruokaan. :D

  Mutta jos haluan limpparia, laitan sitä kahvimukiin ja juon "kahvia" niin lapsi ei ymmärrä ;)

  VastaaPoista
 5. Mun esikoinen uskoi pienenä ihan täysin, että niin monta karkkia saa syödä kuin on ikävuosia. Hän söi neljä, minä siinä vieressä pussista loput. En korjannut käsitystään ennen kuin itse tajusi. :D

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi <3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...