torstai 26. huhtikuuta 2018

Immu ja torninvartijat - lastenkirja Littoisista!

* Kaupallinen yhteistyö: Marjut Brunila / Myllylahti

Kun koululaisemme kuuli saavansa kirjan, oikein kummituskirjan ja vielä Littoisista, hän odotti sen saapumista malttamattomana. Joitakin päiviä myöhemmin iloinen, kiharahiuksinen Marjut Brunila, Immu ja torninvartijat -kirjan kirjoittaja seisoi eteisessämme ja kirjoitti omistuskirjoitusta kirjan ensimmäiselle sivulle. Olin törmännyt kirjaan Facebookissa ja ensivaikutuksen minuun teki erityisesti kirjan tapahtumapaikka, sillä asumme suht lähellä sitä. Lisäksi esikoisemme on kovin innostunut lukemisesta. Täydellinen kombo.Kirjan lukeminen aloitettiin välittömästi illalla, sänkyyn päästyään T ei tapansa mukaan valikoinutkaan iltasatua, vaan nappasi kirjan ja varmisti minulta kauanko sai lukea ennen nukkumaanmenoa. "Puoli yhdeksään" -lupasin, paitsi jos kirja olisi tuntunut liian jännältä. Seuraavana aamuna kuulin kirjan olleen juuri hyvä, mielenkiintoinen, mutta ei liian jännä.

Immu ja torninvartijat on alakoululaisille suunnattu kertomus 11-vuotiaan Ilmarin seikkailuista Littoisten verkatehtaan alueella. Luokkaretkellä löytyy pulloposti, jonka ohjeita noudattamalla Immu ajautuu jännittävään seikkailuun salaseuran, pyörävarkaiden ja kummitustytön keskelle kaiken päättyessä kuitenkin onnelliseen loppuun. 


Reilut 180-sivuinen kirja on ilahduttavan monivivahteinen ja helppolukuinen. 8-vuotias luki sen mielellään ja siihen ei montaa iltaa kulunutkaan, tarina tempaisi niin hyvin mukaansa. Kirjaan on onnistuttu upottamaan sujuvasti erityisesti lapsille tärkeitä aiheita; erilaisuutta, yksinäisyyttä, kotioloja ja muuttoa uudelle asuinalueelle, sekä kaveripiirin löytämistä. Ensimmäisiltä sivuilta löytyy kartta, johon on merkitty tärkeimmät tapahtumapaikat, kartta on totuudenmukainen, mutta tarina tietysti fiktiivinen. Ihan hauska olisi tehdä retki kirjan maisemiin ja pohtia kirjassa tapahtuneita asioita; "Tuollakohan Immu näki kummitustytön ensi kertaa?"Tämä oli kirja, joka toi mieleeni oman lapsuuteni kirjasarjat. Immu on henkilö, jonka seikkailuja seuraisi mielellään enemmänkin. Kirja oli ihanan nykyaikainen ja opettavainen tärkeine aiheineen. Useita kirjoja lukenut poikani arvosteli Immu ja torninvartijat-kirjan sanoin: "Kuus kautta viis!", eli ilmeisen mieluisa! Tämä vietiin kouluunkin opettajalle ja luokalle näytettäväksi, niin hyvä se oli.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...