maanantai 23. huhtikuuta 2018

7 asiaa, joita jäin kaipaamaan vauvavuodesta

Innolla odotan kuopuksemme kasvamista, on aivan ihana päästä tekemään asioita enemmän yhdessä. Vauvavuosi on aina spesiaali, koska vauvan saapuminen vaikuttaa kaikkeen niin kokonaisvaltaisesti. Halusinkin tehdä koosteen asioista, joita jäin kaipaamaan tuosta ihanasta vuodesta.

1. Vauvantuoksu


Tiedätkö sen hetken, kun saat sen vastasyntyneen nyytin syliisi ja päätä on pakko nuuhkaista? Ihana, samettinen vauvantuoksu. Esikoisen vauva-ajasta on säästetty vaatteita, niissäkin on edelleen se tuoksu jäljellä. 

2. Ensimmäiset asiat


Lista alkaa synnäriltä; ensimmäinen itku, pissa, kakka, imetys. Kotona jatkuu; ensimmäinen hammas, kokonainen yö, vaunulenkki, soseen maistelu jne jne. Meillä on jokaiselta lapselta säästössä lukuisten muistoesineiden joukossa esimerkiksi ensimmäiset hammasharjat ja ensimmäiset kengät. 


3. Rauhalliset imetyshetket


Imetys kesti ja kesti, saatoin itse vaikka nukahtaa samalla hetkeksi. Ei vielä hampaita, eikä repivää lasta. Tuolloin minulla ei vielä ollut rintakehälläni kynnenjälkiä muistuttamassa lähestyvästä kynsieleikkuupäivästä, eikä hampaanjälkiä ympäri vartaloa.

4. Tuhina


Kun vauva nukkuu levollisesti, sen näkeminen ja tuhinan kuunteleminen. Erityisesti, jos vauva nukahti syliin. Ihan vastasyntynyt tuhisee hereilläollessaankin, sydän sulaa!5. Paikoillaan oleva lapsi


On aivan ihanaa, että lapsi osaa kävellä ja tutkia, mutta kyllähän se helpotti kummasti arkea, kun yksi oli paikoillaan. Helpotti muuten nukkumistakin, liikkuminen kun tuppaa lapsilla menemään uniinkin. Tavaratkin pysyivät paikoillaan, kun ei ollut pientä taapertajaa kuljettamassa mm. kenkiä ympäriinsä.

6. Rintaruokinnan helppous


Tissi esiin ja that's it. Missä ja milloin vain (toki itsehän en kovin avoimesti jäänyt esimerkiksi kaupan käytävälle, mutta esimerkiksi autossa imettäminen sujui erinomaisesti). Tokihan tähän kohtaan voisi sen tuttipullonkin laittaa, mutta minulla ei siitä asiasta ole juurikaan kokemusta.

7. Vauvakupla


Jokainen äiti tietää tämän. Uunituore vauva ja ne ensimmäiset viikot/kuukaudet, kun kaikki pyörii vauvan ympärillä. Eletään vain sille vauvalle ja omalle perheelle, ollaan kuin omassa kuplassa. 4 kommenttia:

 1. Oi mikä listaus. Noista tuli tosiaan mieleen jopa omien vauvojeni (16 v / 18 v) tuhinat ja tuoksut. Enpä ole ihan hetkeen niitä muistellut :)

  VastaaPoista
 2. Huikea listaus!
  Mulla on suurin kaipuu hetkiin synnärillä, kun reilu päivän ikäinen prinsessa nukkui mun rinnan päällä.

  VastaaPoista
 3. Ihania tunnelmia, varmasti ikimuistoisia hetkiä!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi <3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...