maanantai 5. maaliskuuta 2018

Muumimaailma suljettu, sisään vaan!

Oletko koskaan harmitellut, kuinka rahaa palaa ja väenpaljous raastaa hermoja? Niin mäkin.

Kovat pakkaspäivät ovat mennyttä, joten kauniin (ja lämpimän, hei kevätaurinko, tervetuloa!) päivän kunniaksi suuntasimme viikonloppuna Muumimaailmaan. Tiesitkö, että se on auki aukioloaikojen ulkopuolellakin? Tai siis, ei siellä mitään henkilökuntaa ole ja talojen ovet ovat säpissä, mutta on mukava kierrellä kuitenkin. Itseasiassa 3-vuotiaamme oli helpottunut kuullessaan, että Muumit ovat talviunilla, eikä näinollen joutunut jännittämään niiden tapaamista. 

Tosiaan Muumimaailman portit ovat avoinna, en tiedä ovatko ihan vuorokauden ympäri,  mutta suosittelen poikkeamaan. Sisäänpääsy ei tietystikään maksa mitään. Me napattiin pulkka mukaan - ei huono ajatus, koska Taikatalven jäljiltä olikin suuri mäki tehtynä aivan muumitalon kupeeseen. Muita kävijöitä ei juurikaan ollut, ehkä maksimissaan kymmenisen henkilöä meidän lisäksemme. Saaren ympärillä jäätiköllä taasen tuntui näkyvän paikoitellen jopa ruuhkaa. Nuotiopaikoilla näkyi polttopuita, ilmeisesti olisi voinut hyvin ottaa omat makkarat mukaan ja pistää grillaten. Olimme kuitenkin juuri syöneet, joten tällä kerralla jätimme nuotiohommat tekemättä. 

Parkkipaikan löysi melko hyvin, vaikka Naantalin vanhankaupungin kadut ovatkin tuskaisia kierrettäviä varsinkin ruuhkassa. Hetken jo luulimme Muumimaailman olevan täynnä väkeä, mutta meneillään näyttikin olevan jotkin markkinat sen lisäksi, että jäällä oli valtavasti ihmisiä kävelemässä/luistelemassa/hiihtämässä.

Puolitoista-pari tuntia hurahti helposti. Ensi kerralla, kun pohdit lasten kanssa tekemistä vapaapäivälle, muista tämä! Ja miksei ihan tavallisen pulkkamäen sijaan menisikin Muumien pulkkamäkeen, ehkä Muumipeikkokin saattaa kurkistaa ikkunasta kesken mäenlaskun. 

5 kommenttia:

 1. Mielenkiintoista. Mä muistan joskus syksyllä (tosin siitä siitä on hupsheijaa yli kymmenen vuotta) olleeni Naantalissa lomalla kun Muumimaailma oli suljettu. Muistaakseni portit oli tiukasti kiinni. Mutta hyvä tietää tuo jos joskus vielä sattuu Naantaliin lomalle Muumimaailman ollessa kiinni, että sitä voi silti käydä kurkistamassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kesällä ainakin on käsittääkseni ihan kunnolla suljettu aukioloaikojen ulkopuolella, en yhtään tiedä missä kohtaa portit taas jätetään auki.

   Poista
 2. Oi, tuolla olisikin ihana käydä kurkkimassa talvista Muumilaaksoa, jos vain asuisi vähän lähempänä!

  VastaaPoista
 3. Talvinen Muumilaakso olisi varmasti mielenkiintoinen nähtävyys! Ehkäpä tulevana kesänä päästään Muumeja kurkkaamaan lähempää, edellisellä kerralla lapset ovat olleet niin pieniä ettei heillä hirveästi reissusta ole muistikuvia.

  VastaaPoista
 4. Oi! En tiennytkään! Innostuiskohan tekee retken sinne jos olisi vielä huhtikuussa noin auki 😊

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi <3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...