perjantai 23. maaliskuuta 2018

Äiti, joka hurahti vaaleanpunaiseen

Kun 12 vuotta sitten muutin pois kotoa oli minulla hyvä määrä kaikenlaista omaa kotia varten. Iittalan kirjavanraidallinen Origo-astiasto oli kerätty hiljalleen vuosien aikana, kirkkaat värit olivat mun juttu. Huoneeni seinät olivat jokainen eri värillä maalattuja, mustaa vastapäätä oli valkoinen ja sinistä punainen. Verhot olivat räikeän raidalliset.

Ensimmäinen yhteinen koti oli sekoitus kaikenlaista - osa tavaroista oli saatu, osa ostettu. Esillä oli jos jotakin riemunkirjavaa, eivätkä huonekalut mätsänneet yhteen tippaakaan. Ikkunoissa roikkui pitkälti Marimekon Unikkoa tai Kaivoa ja se oli muuten se juttu silloin. Marimekon kulta-aikaa ainakin meidän taloudessa. 17-vuotias ensimmäiseen yhteiseen kotiin miesystävän kanssa muuttanut teini oli aika ylpeä siitä värien sekamelskasta, olihan kyseessä kuitenkin oma koti, ei enää oma huone vanhempien luona.

Käännekohtana luonnonvalkea sohva


Kun muutimme pian toiseen yhteiseen asuntoomme kerrosta ylemmäs, ostimme uuden sohvan. Se oli Suomisoffasta osamaksulla ostettu luonnonvalkoinen suuri divaanisohva - unelmiemme täyttymys. Hiljalleen räikeät ja toisiinsa sopimattomat kalusteet väistyivät ja tilalle ilmestyi valkoinen, sekä sisustus muuttui modernimpaan suuntaan. Olohuoneen pöydällä kuului olla Deko-lehti ja haaveilin Tuplakupla-valaisimesta (ei sillä, ettenkö voisi sellaisen vieläkin hankkia), mitä vähemmän esineitä, sen parempi. Raisioon tullut Ikea mahdollisti nuorenparin helpon sisustamisen halvalla. Pian sohvaa seurasivat valkoinen sohvapöytä, tv-taso ja ruokapöytä. Kaikki alkoi olla valkoista. Valkoinen, modernimpi vaihe kestikin joitakin vuosia, pientä väriä toivat vuodenaikoihin sopivat koriste-esineet, sekä verhot.

Kohti maalaisromantiikkaa


Nykyisessä kodissamme huonekalut ovat maalaisromanttisempia. Nykyään arvostan enemmän täyspuuta kuin lastulevyä, vaadin huonekaluilta enemmän. Huonekaluja ei juurikaan tule enää Ikeasta haettua, vaikka en pidä sitä huonona vaihtoehtona siltikään. Useita kalusteistamme olen löytänyt käytettyinä torista, ruokapöytämme taas on mittatilauspöytä yksityiseltä tekijältä. Iittalan Origot ovat vaihtuneet Arabian Arcticaan, sekä Apilanlehden Momentsiin, kahvipöytään katamme Pentikin Vaniljaa. Valkoinen on edelleen se juttu, mutta se on saanut rinnalleen romanttisempia vaikutteita. Aivan uutena asiana minuun iski viime vuonna innostus vaaleanpunaiseen. Ei liikaa, vaan sopivasti, siten että miehelläni ei ole liian pinkki olo kotona.. Liika pinkki tuo itsellenikin lähinnä mieleen Hello Kittyn ja pikkutytön huoneen, hyh. Ripaus hennon vaaleanpunaista sinne tänne, sekä tulppaanit maljakkoon niin on oikein sopiva.


Niin vain mieli muuttuu, eikä koskaan saisi sanoa "ei koskaan", minä kun niin olin vannottanut inhoavani vaaleanpunaista..


Onko sinulla jokin asia sisustuksessa, jota et ole voinut sietää ja sittemmin alkanut tykkäämään? 

Kerro mulle, haluan kuulla!

Ps. Meidän menoa (ja sitä vaaleanpunaista sisustustakin) pääset seuraamaan Instassa, sekä facebookissa. Klikkaa mukaan!

7 kommenttia:

 1. Juurikin se vaalenapunainen! Ja Marimekko :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Marimekko oli kyllä kova, laukkujakin piti olla ties missä kaikissa kuoseissa.

   Poista
 2. Joo, kans vaaleanpunainen ja Marimekko. Ja vihreä. Ja huonekasvit. Ja puun väri. Ja ja ja ... 😂

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huonekasveja meillä on ollut aina. Puunväriä olen kammoksunut valkoisen vaiheen jälkeen, mutta nyt sekin tekee paluuta. Mutta ei missään nimessä mikään kellertävä tai kirsikka. Puhdas koivu tai sitten tummaksi lakattu joku muu.

   Poista
 3. Kauniita nuo asetelmat! Täälläkin on tuo vaaleanpunainen nyt tämän kevään myötä sellainen, jota olen pienin ripauksen halunnut tuoda kotiin. Lapsilta tätä nyt saattaa huoneistaan jonkin verran löytyäkin, mutta itse laitoin myös hempeän värisiä kynttilöitä sekä kukkakimpun meidän vanhempien makkariin. Liika on kyllä liikaa mutta ripaus piristää ja pehmentää kummasti. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaaleanpunainen tuntuu olevan nyt in, sitä on jokaisessa sisustuskaupassa kovasti näkyvillä. Valikoimaa riittää :)

   Poista
 4. Kauniita nuo asetelmat! Täälläkin on tuo vaaleanpunainen nyt tämän kevään myötä sellainen, jota olen pienin ripauksen halunnut tuoda kotiin. Lapsilta tätä nyt saattaa huoneistaan jonkin verran löytyäkin, mutta itse laitoin myös hempeän värisiä kynttilöitä sekä kukkakimpun meidän vanhempien makkariin. Liika on kyllä liikaa mutta ripaus piristää ja pehmentää kummasti. :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi <3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...