lauantai 17. maaliskuuta 2018

5 x 3 hyvää elämässäni

Aivan ihana istua hetkeksi pohtimaan positiivisia asioita. Viime aikoina olen huomannut, kuinka ihmiset keskittyvät pitkälti negatiivisuuteen ja ympäriinsä vallitseva valituksen määrä on valtava. Unohdetaan ne hyvät asiat ja keskitytään huonoihin, paha fiilis leviää kuin kulovalkea erityisesti netin kautta. Itse onnekseni olen melkolailla positiivinen ihminen, joten tämä ihanan Millan heittämä positiivisuushaaste oli oikein sopiva. KOLME HYVÄÄ ASIAA PÄIVISSÄNI


Lapset. Vanhin on jo sen ikäinen, että hänen kanssaan voi käydä hyvinkin syvällisiä keskusteluja. Meillä on aivan ihana yhteys ja hän tietää, että äidille voi aina kertoa mistä tahansa. Keskimmäinen on ihana vekkuli hauskoineen juttuineen. Jonon jatkona tietysti nuorin yrittää pysyä veljiensä perässä. Rakastan katsoa kuinka tämä trio toimii yhdessä, isommat hellästi ohjaavat nuorempiaan ja nuoremmat hakeutuvat ihaillen isompiensa luokse. 

Perhe, en vain tiedä mitään parempaa. Olemme mieheni kanssa olleet kuin paita ja peppu aina ja lasten syntymän myötä vielä enemmän. Vapaapäiviä suunnitellessa mietimme ensin yhteisiä puuhia, sitten vasta muita.

Onnellisuus. Mulla on vain niin hyvä fiilis tästä kaikesta. No okei, on joskus niitä huonojakin päiviä, mutta pääasiassa onnellisuudentunne on hyvin paljon läsnä.


KOLME HYVÄÄ ASIAA MINUSSA


Iloisuus. Itse pidän iloisuutta hyvänä asiana, mutta olen kuullut joskus kommenttia siitä myös negatiiviseen sävyyn; "Miksi sä aina hymyilet?". Tosiaan hymyilen herkästi, vaivaantuneenakin. Mutta pääasiassa hymyn syy on ilo.

Positiivisuus. Pyrin hakemaan kaikesta jotain positiivista, kaikella on tarkoituksensa. 

Perhekeskeisyys. Perhe tulee aina ensin, ihan kaikessa. 


KOLME HYVÄÄ ASIAA ELÄMÄSSÄNI


Onnellinen elämä, lapsuudesta lähtien olen elänyt hyvin turvattua elämää. Minulla ei ole kokemusta väkivallasta, huumeista tai alkoholiongelmista. Meillä on aina ollut kaikki oikein hyvin. Vanhempani olivat mallivanhemmat (ja toki ovat sitä edelleen), joiden suojissa minun oli hyvä varttua. Sittemmin olen saanut ihanan parisuhteen, joka viime kesänä muuttui vihdoin kahdentoista vuoden jälkeen avioliitoksi.

Läheiset henkilöt. Omiin vanhempiini olen lähes päivittäin yhteydessä, samoiten appivanhemmat ovat tulleet hyvin läheisiksi. Luotettava, iloinen ja mukava suhde kaikkiin, kenenkään kanssa ei tarvitse riidellä, eikä ole epämieluista olla.

Tavoitteet saavutettuna, ainakin lähes. Jokainen tietää sen listan ja suunnitellun iän, johon mennessä lapsena on kuvitellut toteuttaneensa kaikki suunnitelmansa, mulla ollaan jo ihan lähellä maalia. Minulla on ihana mies, ihanat lapset, pari kissaa, koira. Ammatti ja vakityö. Asumme lähes omakotitalossa (paritalossa) ihanalla seudulla omakotitaloalueella, mutta kuitenkin lähellä kaikkea. Vielä jonain päivänä se omakotitalo tältä samalta seudulta, sitten on kaikki tavoitteet saavutettu.


KOLME HYVÄÄ ASIAA TÄNÄ VUONNA


Kuopuksen yksivuotissynttärit.

Minun kolmekymppiset, voi apua! Viimeksi kymmenen vuotta sitten olen juhlinut omia syntymäpäiviäni, en ole pitänyt itseäni juhlien arvoisena. Tällä kertaa ajattelin olla itsekäs ja järjestää itselleni synttärit. Kieltämättä astun epämukavuusalueelle, mutta jos nyt tosiaan kerrankin ajattelisin ihan itseäni. 

Joulu, joka vuosi. Ja muutkin juhlapyhät. Ja lomat. Perheen kanssa vietetty aika.


KOLME HYVÄÄ ASIAA BLOGISSANI


Kehitys, olen kehittynyt aivan valtavasti alkuun verrattuna.

Huolettomuus, positiivisuus. Olen joskus kuullutkin kommenttia tekstieni perusteella siitä, että taidan olla melko rauhallinen ja positiivinen persoona. On mukava, että luonteenpiirteitäni välittyy postausteni kautta tehden blogistani minunlaiseni.

Kaksplus, meillä verkostolaisilla on aivan ihana yhteishenki. Tsemppaamme ja ohjeistamme toisiamme, on ollut kunnia saada tutustua niin mahtavaan joukkoon samanhenkisiä bloggaajia. 


KOLME BLOGGAAJAA, JOTKA HAASTAN VASTAAMAAN


Laurajohanna, kolmen lapsen äiti, lapsiperhearkea, ratsastusta, hyviä vinkkejä ja ajatuksia.

Kaunis Karuselli, 4-vuotiaan tytön äiti Tanja pohtii äitiyttä rehellisen avoimesti, ekstramaininta aivan ihanista synttäripostauksista ja rohkeudesta aikuisiän aknen suhteen.

Touhulandia, ihanilla värikkäillä kuvilla varustettu kolmen lapsen äidin blogi. Päiväkotitäti, kuten minäkin. 
Lisää meidän arkea näet sekä Instagramissa, sekä Facebookissa, liity ihmeessä mukaan! 

2 kommenttia:

  1. Näitä on ollut mukava lueskella. Liian harvoin tulee oikein ajatuksen kanssa mietittyä, mitä kaikkea hyvää sitä ympärillä ja omassa elämässä onkaan. Tein itse tämän haasteen, ja oikeastaan se oli minusta melko herättelevä juuri tuossa mielessä :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi <3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...