sunnuntai 18. helmikuuta 2018

10 kuukautta vanha, missä on meidän vauva?!

S täytti tällä viikolla kymmenen kuukautta! Kahden kuukauden kuluttua juhlitaan, odotan jo innolla läheisten näkemistä ja pienen miehen ihanaa juhlaa!

Seuraava neuvola on vasta vuoden ikäisenä, joten tarkkoja mittoja ei ole tiedossa. Kotivaa-alla mitattuna painoa olisi noin 12,5kg ja pituutta voi arvioida siitä, että lähes kaikki 80cm vaatteet alkavat jäämään pieneksi. 86 pääasiassa käytössä, osasta jopa jo 92!S:llä on kahdeksan hammasta, joilla hän tehokkaasti näykkiikin äitiä. Onneksi imetyshetkillä ei ole vielä pureminen alkanut, mutta muutoin on hauska syöksyä äidin käsivarteen - tai vaikka leukaan, ja jättää komeat hampaanjäljet, jotka myöhemmin muuttuvat mustelmaksi. Tällaista perheväkivaltaa meillä, haha! Leluja on kiva kuljettaa suussa, olemmekin kotialbumiin keränneet koostetta siitä, mitä kaikkea S on suussaan kantanut. Ruokailussa nämä kahdeksan hammasta toimivat tehokkaasti, karkeampi ruoka menee hyvin ja sormiruokailukin sujuu. Hapanmaitotuotteita on otettu ruokavalioon, muutoin maitotuotteet tulevat luomuna äidiltä. Pinsettiotetta jäljitellään, täysin tyylipuhdas se ei kuitenkaan vielä ole. 

Liikkumisen suhteen S näyttää olevan kiireinen, hän käveleekin taaperokärryn kanssa suuntaan jos toiseen, kunhan joku on auttamassa kääntymisessä. Vauhtia riittää ja hän onkin saanut lisänimen Täystuho. Hänet saa noutaa koirankupilta noin 50 kertaa päivässä, vesiastiaa kun on kiva läiskyttää. Toinen hänen lisänimensä on Suuttu-Samppu, koska hän on varsinainen mielensäpahoittaja. Kieltäminen harmittaa, samoin kaikki tavarat, jotka häneltä otetaan pois. Huuto on kova ja naama surkea hetken aikaa. Hassua, miten noin pieni on kuitenkin jo niin ihminen tunteineen ja ajatuksineen. Sanoja ei juurikaan vielä tule, jokeltelu on pitkälti tätätä-, nänänä-tyylistä. Nam nam on kuitenkin selkeä, sen hän osaa sanoa aina ruokailun yhteydessä!Aamuherätykset ovat aikaistuneet parin viimeisen viikon sisällä. Ennen S saattoi nukkua aamuysiin saakka, mutta nyt voi melkeinpä sanoa, että joka aamu hän herää seitsemän aikaan. Toisaalta ihan kiva, niin lähtee aamukin aiemmin liikkeelle. Päiväunia nukutaan kahdet, ensimmäiset 11 aikaan ja toiset joskus 15 aikaan, noin suurinpiirtein. Yöunille mennään kun isoveljet on saatu sänkyyn, eli kasin jälkeen painutaan imettämään ja siitähän se uni mukavasti tuleekin. Yösyöttöjä on vielä, mutta en oikeasti osaa sanoa paljonko ja syökö S ihan nälkäänsä, nämä on näitä perhepedin ja todella hyvät unenlahjat omaavan äidin ongelmia - nimittäin nukahdan välittömästi, kun saan lapselle rinnan suuhun, enkä välttämättä aamulla muista imetystuokiosta mitään.

Tuntuu ihan hassulta, että meidän viimeinen vauvamme ei pian enää olekaan vauva. Voisinkin tehdä teille synttärisuunnitelmista postauksen tässä joku kerta. Ja sitten tietysti itse juhlien jälkeen koosteen. 

1 kommentti:

  1. Ihana ja pitkä poika<3 Meillä on vielä 80 tai yhdistelmistä 80/86 hyvä koko. Maiskis on siis pari viikkoa nuorempi kuin S. Olen itsekin lähiaikoina kauhistellut, kun ensimmäiset synttärit lähenee! Kohta meillä ei ole enää vauvaa. Olen napsinut kamalasti videoita ja kuvia, jotta on sitten millä muistella.

    Meilläkin on jo synttäripäivä päätetty, mutta muuten en ole ehtinyt juhlia kummemmin miettiä. Juhlimme molempien lasten synttäreitä yhtäaikaa, kun he ovat syntyneet peräkkäisinä päivinä. Vähän mietityttää, miten olisi paras tapa yhdistää 3-vuotiaan tytön ja 1-vuotiaan pojan juhlat? Muumit teemana ainakin uppoaisi varmasti molemmille :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi <3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...