perjantai 8. joulukuuta 2017

8. luukku: Jouluhaaste

Millamainen-blogissa törmäsin aivan ihanaan jouluhaasteeseen, jonka toteutinkin omalta osaltani tänään.


1. Kerro ihanin joulumuistosi.

Mitään tiettyä joulumuistoa ei tule mieleeni, nimittäin kaikki joulut ovat olleet täydellisiä ja noudattaneet pitkälti samaa kaavaa. Lapsuudessa olimme aina kotona omalla perheellä, pöytään katettiin talon kauneimmat astiat ja jännitettiin Pukin saapumista. Kun minä perheen nuorimpana sain kuulla ettei Pukkia olekaan, toimimme jokainen vuorollamme siinä roolissa. 

Yksi hauska muisto on se, kun pukin jo käytyä avasimme paketteja. Vihdoin kaikki avattuamme äitini lähti vaatehuoneeseen itsekseen mutisten "ei siinä kyllä vielä ollut kaikki" ja toi kaappiin unohtuneet paketit vielä esiin. Oli täysin unohtanut ne sinne.

Toinen hauska muisto, joka on tavallaan jäänyt vähän tavaksikin, on se, kun veljeni kanssa salaa kipattiin puuron joukkoon paljon manteleita kenenkään tietämättä. Syödessä olikin hauskaa, kun manteleita alkoi löytymään useampia, eikä kukaan myöntänyt mitään. 


2. Mistä jouluperinteestä et luovu? 

Kuusi, kinkku ja laatikot on oltava. Oikeastaan koko jouluaatto menee tarkalla kaavalla, enkä tahtoisi luopua mistään. Joulukalenteri on oltava, itse tahdon aina sen kaupan halvimman perus joulupukki-suklaakalenterin, olisi katastrofi olla ilman sitä!


3. Mikä on kaikkien aikojen paras saamasi joululahja? 

En osaa luetella vain yhtä, olen saanut elämäni aikana aivan ihania lahjoja aina!


4. Juhlitaanko teillä aattoa parhaat päällä vai yöpuvussa? 

Siltä väliltä. Siistit ja rennot vaatteet täytyy olla, pyjaman voi tosin vaihtaa pois vasta joulurauhanjulistusta varten. 

5. Kodin koristeleminen jouluun: "överi on parempi" vai "less is more"?  

Överi ehdottomasti, mutta kauniilla tavalla. Koristeiden tulee sopia sisustukseen ja niitä saa olla paljon. Mailegin nissejä ei voi olla liikaa, samoiten Riviera Maisonin tuotteita voi olla loputtomiin. Värioksennukset eivät ole mieleeni (elleivät ne satu olemaan lapsieni tekeleitä, ne saavat kunniapaikan!).


6. Mitä ruokaa ilman joulu ei tunnu joululta? 

Kinkku ja laatikot, saaristolaisleipä ja glögi.


7. Panostatko joululahjojen paketoimiseen vai menetkö siitä, missä aita on matalin? 

Panostan. Saan henkistä mielihyvää siitä, kun kuusen alla on täydellisesti paketoituja, sekä toisiinsa sointuvia paketteja kauniissa kasassa.8. Kumpi: joulu Suomessa vai ulkomailla?  

Suomessa ehdottomasti, mieluiten kotona. Ehkä jonain vuonna saattaisin harkita jouluaattoa Lapissa. 


9. Avaatko lahjoja ennen jouluaattoa? 

Pikkujouluna kyllä, lisäksi aattoaamuna saa avata yhden paketin riisipuuron jälkeen. 

10. Mikä on joulussa sinulle merkityksellisintä?

Yhdessäolo, oma perhe, rauhallisuus, onnellisuus. Miten tämän nyt tiivistäisi, se koko joulun tunnelma, sen tietää jokainen jouluihminen. 


Ota haasteesta koppi! Lukisin mielelläni miten muiden jouluhöperöiden vastaukset menevät!

1 kommentti:

Kiitos kommentistasi <3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...