sunnuntai 17. joulukuuta 2017

17. luukku: Paketointia vähän sinne päin

Paketointi on asia, jonka kanssa minä haluaisin käyttää aikaa. Perfektionistiminäni saa mielihyvää kauniista, toisiinsa mätsäävistä paketeista, jotka ovat täydellisesti taiteltuja. Lapsiperheen äidillä on vain siinä hommassa omat jännitysmomenttinsa ja joskus täytyy mennä siitä, mistä aita on matalin.

Koska keittiömme on pieni, suoritan paketoinnin olohuoneen puolella ruokapöydällä. Sängyn päälläkin sen voisi tehdä, mutta ei - se ei ole edes vaihtoehto. Eikä lattia, koska kissat, ja koiranpentu.  1. Ensin pitää odottaa, että lapset varmasti nukkuvat
  2. Sitten hiivitään etsimään paketointitarvikkeet ja pakettien sisällöt. Tässä kohtaa yleensä rapinaan tai kolinaan herää joku, todennäköisesti nuorin, joka onneksi ei ymmärrä vielä yhtikäs mitään joulusta, mutta sattuu vaan nukkumaan samassa huoneessa lahjajemman kanssa.
  3. Kun nuorin on nukutettu, koitetaan uudelleen. Esiin pitää kaivaa myös yksi ylimääräinen lakana, tai viltti, tai joku iso kangas. Tää on sitä varten, jos joku kuitenkin herää ja kävelee olohuoneen poikki. Unenpöpperöinen lapsi ei kiinnitä huomiota lakanaan, mutta huomaa varmasti mikäli pöydällä on paljon lahjoja.
  4. Vihdoin lahja kerrallaan saadaan pakettiin, paketit eivät ole niin siistejä kuin tahtoisin, mutta saavat kelvata. Taaskaan ei mennyt ihan niin kuin Strömsössä, mutta eivätpä lapset niitä paketteja katso, sisältöä vain. Aikaa ei ole liian paljoa tuhlattavaksi, kun paketit pitäisi vielä saada salaa piilotettuakin. 
  5. Sitä mukaa, kun homma etenee, sujahtelee valmiita lahjoja lakanan alle ja roskatkin täytyy pitää maltillisesti lakanan lähellä, jos joku sattuu heräämään. 
  6. Nyt ollaan jo voiton puolella. Hiljalleen alkaa lahjojen piilottaminen.
  7. Viimeisenä täytyy käydä kaikki läpi, ettei yksikään teipinpala jää pöydänreunaan tai muuta paljastavaa, josta salapoliisimme voisi epäillä lahjapajan olleen käynnissä. Hiki hatussa saan taitella lakanan takaisin kaappiin, homma tehty!

Tämän kaiken keskellä hukkasin kahteen kertaan kaksi leffalippua ja edelleen ne ovat kateissa. Eivät sitten päässeet pakettiin asti, pakettikin kun jo piti lähettää matkaan. Kenties olen siivonnut hätäpäissäni ne roskiin? Tai sitten ne löytyvät keväällä jostain, kun käyttöaika on mennyt umpeen.


Joku fiksumpi saattaisi hoitaa paketoinnin lasten ulkoillessa isänsä kanssa, mutta minulla on tapana saada paketointi-inspiraatio keskellä yötä... Kohtalotovereita?

1 kommentti:

Kiitos kommentistasi <3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...