lauantai 16. joulukuuta 2017

16. luukku: Vanhan suurtorin joulumarkkinat

Pari viikkoa takaisin kävimme kiertämässä Vanhan suurtorin joulumarkkinat, jotka vuosi toisensa jälkeen valloittavat. Oli satanut hieman lunta (joka kylläkin suurtorilla oli jo sulanut), joululaulut raikasivat ja joulun tuoksut tulvivat neniimme erilaisista kojuista. Liikkeellä oli kohtalaisesti väkeä, emme onneksi sattuneet pahimpaan ruuhkaan, vaikka auton saikin jättää melko kauas. Kävelimme tuomiokirkon ohi ja lupasin kolmevuotiaalle, että voisimme mahdollisesti poiketa kirkon kautta, kun lähdemme takaisin autolle.Saavuimme markkinapaikalle joen puolelta ja pian vastaamme kävelikin jo kaksi tonttua valtavien hiippalakkien näkyessä jo kaukaa väenpaljoudesta. Kolmevuotias oli ihmeissään ja vähän jännittynyt kohdatessaan ihan oikeita tonttuja näin kasvotusten.

Oli erilaisia makuhunajia, voiteita, vaatteita, leipomuksia, kynttilöitä ja vaikka mitä. Poikkesimme sisäpihalla ihastelemassa piparkakkutaloja ja nuuhkimassa glögiä. Koin kuitenkin parhaaksi jättää syömiset välistä, olin nimittäin yksin lasten kanssa liikkeellä.Jatkoimme matkaa markkina-alueella kohti suurta arpapyörää, kaksi arpaa kummallekin ja niin suuri pyörä pyöräytettiin vauhtiin. "Ei palkintoa", eikä toisellakaan pyöräytyksellä. 8v sai lohdutuspalkinnoksi tikkarin. Tuli N:n vuoro, hän voitti 10 kpl postikortteja. Kuitenkin parin metrin päässä käännyimme takaisin ja ehdotimme vaihtoa tikkariin. Onneksi se sopi, saimme pitää joulukortitkin. Pojat olivat onnellisia tikkareineen.

Seuraavaksi näimmekin pitkän jonon Pukin luona, ei jääty jonottamaan, mutta kurkisteltiin ihmisten seasta. Vilkuttipa se ihka oikea Pukkikin meille ja jatkoi muiden lasten tapaamista.Kun markkina-alue päättyi olimme ostaneet kotiinviemisiksi ihanaa saaristolaisleipää, suklaassa ja karamellissa dipattuja omenoita, sekä maustettuja manteleita. Kuten jo olimme tulomatkalla sopineet, poikkesimme tosiaan tuomiokirkon kautta katsomassa jouluseimeä, sekä -kuusta. Se kirkko on niin valtavan vaikuttava pitkän historiansa kanssa. Niin upea!


Sitten kohti autoa väsyneiden poikien kera. Retki markkinoille ja kirkkoon sujui todella hienosti, vaikka ehkä kolmen pojan kanssa keskenään voisi olla jotain muutakin kuin sujuvaa touhua.

Ps. enää 8 yötä jouluun!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...