maanantai 11. joulukuuta 2017

11. luukku: Joulumusiikkia vuosien takaa

Meillä on yleensä aattona ja joulukuussa soinut jouluradio tai hankkimamme joulucd:t. Cd:t ovat olleet ihan ok, mutta eivät ihan niin hyviä kuin voisivat olla. Erilaisia koostelevyjä eri esittäjiltä, joku satunnainen yhden esittäjän oma joululevy. Vähän sellaisia random-joululevyjä, joita kaupan alelaarista on tarttunut mukaan. Jouluradio taas olisi oikein mainio muuten, mutta koska olen tämmöinen vanhanaikainen, eivät amerikkalaiset iloiset joulurallatukset oikein iske (vaikkakin jouluradiostakin on monia eri variaatioita heidän sivuillaan...).

Kuva: Pixabay


Tänä vuonna päätimme koota listan Spotifyyn, vielä sopivasti ilmainen premium-kuukausi tähän kohtaan, niin selvitään joulusta ilman hiivatulehdus-mainoksia (niitä on Spotifyssä tullut vähän väliä viimeaikoina!).

Itselläni on vahvoja joulumusiikkiin liittyviä muistoja lapsuudesta. Jari Sillanpää, Katri Helena, Kirka, Arja Koriseva ja Virve Rosti näin esimerkkeinä.  Kaiken kruunaa tietysti Ti-Ti-Nallen joululevy, eihän aatto ole mitään ilman pimpelipompelipom lumihiutaleita. Kuitenkin löysin listallemme muutamia uusia esiintyjiä, kuten Antti Tuiskua, Robinia, Samuli Edelmannia. Olen itse aika tarkka joulumusiikin suhteen, joten listan kasaamisessa kesti kauan. En pidä siitä, että perinteinen laulu muutetaan laulajan tyyliin sopivaksi tai jotain muuta. Joululaulut täytyy esittää samalla tavalla aina, siinä suurin syy miksi uusia mieleisiä joululauluja tulee niin vähän vastaan. Ja joku raskas joulumusiikki, ai luoja, en voi sietää niin yhtään.

Mites teillä? Millainen joulumusiikinkuuntelija olet? Onko jokin tietty kappale, joka on pakko kuulla aattona?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...