sunnuntai 3. syyskuuta 2017

Täytyykö vauvan harrastaa?

Yhteistyössä GoBabyGo - liikutaan ilosta!

Pitääkö vauvan kanssa harrastaa? No ei. Vauva ei kaipaa kuin vanhempiaan, hän ei tarvitse viihdykettä tai virikettä kodin ulkopuolelta. Monesti kuitenkin äiti kaipaa jotain muuta, kuin niitä neljää seinää ja kahdenkeskistä vauva-arkea. Siitä syystä tarjontaa on vaikka kuinka ja onhan se hyvä. Kotiäitien yksinäisyys on kovin yleistä, vauvan kanssa harrastaessa tapaa muita samassa tilanteessa olevia ja pääsee hetkeksi muiden aikuisten seuraan.

Syksyn lähestyessä kävin läpi vaihtoehtoisia harrastuksia minulle ja vauvalle. N käy kerhossa kaksi kertaa viikossa, niiden aikana olisi täydellinen ajoitus käydä jossain. Tokihan vauvan kanssa voisi olla vain kotonakin ja nauttia hiljaisuudesta, mutta kaipasin jotain. Ja eipä tuo ylimääräinen liikunta minullekaan pahaksi ole. Esikoisen aikana kävimme vauvauinnissa, se oli aivan ihanaa! Nyt kuitenkin, kun mukana olisi isompikin lapsi, niin molempien vanhempien tulisi aina olla mukana ja tiedän, ettei se mieheni työvuorojen vuoksi onnistuisi mitenkään. Harrastetaan sitten muuta.


Meille täydellinen harrastus löytyi GoBabyGon vauvajumpasta, johon meille tarjottiin tilaisuutta tutustua syyskauden ajan! 40 minuutin mittaisella jumppatunnilla vauva tutustuu kehoonsa ja hänen motorista kehitystään tuetaan, ohjaajana toimii aina alansa ammattilainen. Tärkeintä tunnilla on kuitenkin ihana yhdessäolo ja uudet elämykset. Käytännössä tunneilla lauletaan, venytellään, tanssitaan, temppuillaan ja hierotaan. Tietysti leikin ohessa äitikin saa mukavasti treeniä vauvan toimiessa hänen painonaan. Vauvajumppa on tarkoitettu vauvoille, jotka jo itse kannattelevat päätään, ryhmiä on eri ikäisille vauvoille ja ohjelma on aina suunniteltu heidän tasonsa mukaan. 

Tulen tässä syksyn mittaan kertomaan tarkemmin mitä tunneilla on tehty, kunhan olemme joitakin kertoja käyneet ja tutustuneet tunteihin paremmin.


Vauvajumpan lisäksi GoBabyGo järjestää muutakin liikuntaa lapsiperheille ja ihan hirmu monessa paikassa Turun alueella! Ajankohtaisimmat tiedot löytyvät heidän Facebook-sivultaan, kannattaa seurata!


Vauvoille suunnattua liikuntaa:

  • GoBabyGo-vauvajumppa 
  • Muskari
  • Vauvasirkus
  • GoBaby&Daddy (vauvajumppa isän/isovanhemmat/tms. kanssa)
  • Vauvauinti

Isommille lapsille löytyy myös jos jonkinlaista liikuntaa:

  • Lasten temppujumppa (3-5v) ilman aikuista
  • Taapero- ja perheuinnit
  • Uimakoulut (ryhmiä 4-10v ikäisille), ilman aikuista, että aikuisen kanssa
  • DanceKidsDance-tanssiryhmät ilman aikuista
  • Perhemuskari (1-5v)
  • Akrobatian alkeet (6-9v) ilman aikuista
  • GoKidsGo-perheliikuntatunnit (ryhmiä 1-6-vuotiaille) aikuisen kanssa

Mitä teillä harrastetaan vauvan kanssa? Koetteko sen tärkeäksi?

4 kommenttia:

  1. En koe harrastamista tärkeäksi vauvaiässä, vauva ei tosiaan itse harrastuksia kaipaa. Me aloitetaan ensi viikolla 10kk:n kanssa jumppa ja jatketaan keväältä tuttua vauvaklubilla käymistä aina kun jaksetaan (1-3krt/kk). Moni kaveri on ihmetellyt miksi en ole ilmoittautunut muskariin tai vauvauintiin.
    Eivät ne mitään huonoja harrastuksia ole, mutta me osallistutaan sitten kun näen sen tarpeelliseksi/lapsi osaa itse pyytää :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuulostaa järkevältä :) Ja toki mikäli itse ei kaipaa muuta äitiseuraa tai uusia tuttavuuksia, niin kaikki on hyvin. Vauvaklubi kuulostaa hauskalta!

      Poista
  2. Harrastukset löytyvät kaupungeista. Maalla ei juuri vaihtoehtoja ole. Harrastus on perhekahvila kerran viikossa, mistään muskareista saati jumpasta ei tiedetä täällä mitään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Perhekahvilakin on sentään jotain. Löytyykö edes isommille lapsille mitään harrastusmahdollisuuksia?

      Poista

Kiitos kommentistasi <3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...