tiistai 5. syyskuuta 2017

Lapset häissä - 7 keinoa saada heidät viihtymään

Häät, paljon lapsia, kauniita vaatteita, paikoillaan istumista ja virallisia osuuksia. Joku voisi ajatella sen olevan täysi katastrofi, me taas halusimme tuoda häistä lapsille hauskan ja kivan muiston sen sijaan, että he muistaisivat juhlamme jäykkänä pönötyksenä ja tylsistymisenä. 

Aloitetaan ihan alusta. Meillä itsellämme on 3 lasta. Minä olen lastenhoitaja ammatiltani. Oli päivänselvää, että jotain ekstraa tuli olla - ja mielellään paljon! Ajatus jäykistä juhlista oli painajainen. Me halusimme lapsellisista häistä luoda uhan sijaan mahdollisuuden.

Tässä teille kaikki 7 keinoa, joilla me ehkäisimme lasten tylsistymistä häissämme:

1. Puuhakirja 

Vuosi häitä ennen Pinterest laulamaan ja hakusanoja hakusanojen perään. Kuvia, sekä erilaisia hääaiheisia tehtäviä alkoi löytymään kuin sieniä sateella. Canva-nettisivua käyttäen sain puuhakirjan luotua, lopulta se ihan vain tulostettiin ja niitattiin kiinni. Nyt oli lapsille puuhaa niiksi hetkiksi, kun pitäisi malttaa hetki odottaa vuoroaan, esimerkiksi aikuisten vielä ruokaillessa. Puuhakirjat jaettiin suoraan pöytiin, värikynät niihin löytyivät edullisesti Tigerista, ne solmimme narun kanssa nipuiksi.

Täältä (huomaa, että ensimmäinen sivu on tyhjä, koita selata tehtäväkirjaa eteenpäin ja huomaat sen aukeavan normaalisti) löydät puuhakirjamme, lataa se koneellesi ja tulosta kuvat niin, että 2 sivua tulostuu aina yhdelle sivulle, niin ja mielellään kaksipuoleisesti. Silloin saat taiteltua sivut kauniisti ja kiinnitettyä keskeltä joko pitkällä nitojalla tai vaikka ihan narulla. Tuolloin aina vasen sivu jäi valkoiseksi, johon oli tilaa piirtää halutessaan (mikäli tulostat niin, että normaalille paperille tulee kuva molemmille puolille näkyy se inhottavasti läpi). 2. Leikkinurkkaus 

Ulkona oli runsaasti tilaa leikkiä. Sieltä löytyivätkin muunmuassa saippuakuplien täyttöpiste (lapset kun kuitenkin kaatavat ne saippuakuplanesteet maahan, niin saavat itkun sijaan täyttää pullonsa uudelleen), renkaanheittoa, sulkapalloa ja minigolfia. Sateen, sekä polttavan auringon varalle leikkinurkkaan oli laitettu suuri katos suojaksi.3. Photobooth 

No, tämä oli kaikille vieraille, mutta helppokäyttöisyytensä ansiosta myös erityisesti lapsille. Kamera seisomaan jalustalle, tarkennus tunnistamaan hymy, kaukolaukaisin (kiinasta, maksoi ehkä 5e) ja erilaista kuvausrekvisiittaa. Kuvat olivat aivan ihania ja jokainen omanlaisiansa. Ja voi miten hauskaa kaikilla oli, naurua ja riemua kuului erityisesti tästä pisteestä. 


4. Vesiämpärileikki

Olin värvännyt veljeni kaatelemaan juhlien aikana vettä ämpäristä toiseen. He siis kävelivät ihmisten keskelle ja mitään sanomatta kaatoivat vettä ämpäristä toiseen ja poistuivat. Tämä tapahtui useamman kerran illan aikana ja sai aikaan kysyviä katseita. Illalla lasten discon aikana ämpäreissä ei enää ollutkaan vettä, vaan niistä heitettiin karkkia suoraan tanssivien lasten päälle! Voin kertoa, että lattialla olleet karkit katosivat parissa minuutissa!5. Salatehtävät

Baaritiskillä oli kaksi kulhoa, toinen täynnä salatehtäviä ja toinen salatehtävälappujen palautusta varten. Tehtävät olivat sekä aikuisille, että lapsille suunnattuja. Toki riettaimmat jätetty pois, koska arvattavaa oli, että lapset tekisivät näitä innolla. Lähes kaikki tehtävät tulikin tehtyä illan aikana, itse tehtävät löytyvät omasta postauksestaan. Discon yhteydessä arvottiin pieniä palkintoja tehtäviä tehneille.6. Hääbingo

Häälehtemme takakannesta löytyi hääbingo, eli käytännössä sieltä siis rastiteltiin tapahtuneita asioita ja hihkaistiin bingo heti viiden suoran saatuaan. Tämä päättyikin yllättävän nopeasti ja olisi melkein saanut jatkua pidempäänkin. Voittajalle oli luvassa pieni palkinto.7. Lasten disco

Lasten mielestä varmasti odotetuin ohjelmanumero! Luvassa ei ollut mitään Ti-Ti-Nallea, eikä Fröbelin palikoita, vaan suoraan esikoisemme kaveripiirin suosikkeja koulun discoista. Tietysti kannattaa valita sellaisia kappaleita, jotka iskevät, riippuu paljon siis lapsivieraiden iästä. Ennen musiikkia jaoimme kaikille lapsille sellaiset loistavat tikut, jotka sai halutessaan taitettua rannerenkaiksi. Pieni, edullinen, mutta hauska muisto lapsille! Antti Tuisku, Robin, Vesala yms. raikasivat sen 40 minuuttia ja hiki tuli tanssiessa. Huh huh! Meillä kotona oli liikkeitä harjoiteltu koko kesä, kevätkin oikeastaan. Boom kah, Hula hula ja Keinutaan sujuivatkin vanhasta tottumuksesta. Hyvä pojat! Discon ajaksi viritettiin lavalle videotykki, josta musiikkivideot pyörivät.


14 kommenttia:

 1. Moikka! Yritin tulostaa tota sun tekemää ihanaa puuhakirjaa, mut linkistä menee suoraan Canvan sivuille ja siellä lukee, että suunnittelumalli ei ole julkinen. Osaatko sanoa, miten saisin tulostettua sen? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi hyvänen aika! Tarkistan asian tänään, kunhan pääsen koneelle 😊

   Poista
  2. Hmm.. Koneella sain tiedoston hyvin auki, vaikka tosiaan en ollut kirjautunut canvaan sisälle. Kännykällä en saanut, vaan sivu vaati kirjautumista. Kokeilehan vielä uudemman kerran ja hihkaise, mikäli ei edelleenkään toimi. Voin halutessasi lähettää tiedoston sähköpostitse :)

   Poista
  3. Moikka Minäkään en onnistu tulostamisessa/ omalle koneelle lataamisessa. Saan sen kyllä auki Canvassa. Olisin todella kiitollinen, jos voit jakaa tulostettavan version sähköpostilla: mervi.puranen@gmail.com - Tää on niin ihana!

   Poista
 2. Hei, voitko lähettää minullekin puuhakirjan. Anni.vahteri@gmail.com

  VastaaPoista
 3. Hei! Voisitko lähettää tämän puuhavihon myös minulle spostina:tipaniemi@gmail.com

  VastaaPoista
 4. Pahoittelut kovasti, en ollut saanut ilmoitusta uusista kommenteista! Puuhakirja on nyt lähetetty, toivottavasti en ole aivan liian myöhässä.

  VastaaPoista
 5. Hei, vieläkö voisit lähettää tämän? sähköpostiin claudia.hattab@hotmail.com

  VastaaPoista
 6. Hei! Vieläkö voisi saada puuhakirja s postiin annikatyyn@outlook.com? :)

  VastaaPoista
 7. Hei,
  minäkin toivoisin puuhakirjaa häihimme :) lyydiahuotari@gmail.com

  VastaaPoista
 8. Hei! Voisiko tämän vielä saada?
  2022hakanpaa@gmail.com

  VastaaPoista
 9. Moi, olisin kans kiitollinen, jos voisit puuhakirjan lähettää miira.makiturja@gmail.com
  Kiitos!

  VastaaPoista
 10. helja.honkala@gmail.com voisitko laittaa tännekkin 😊

  VastaaPoista
 11. Minäkin olisin kiinnostunut puuhakirjasta. Voisitko lähettää osoitteeseen Hurmeet2022@gmail.com. Kiitos!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi <3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...