torstai 10. elokuuta 2017

Huomio! Keltaisia lippiksiä katukuvassa!

Toisaalla Suomessa koulut ovat jo alkaneet, täällä meilläpäin vielä odotellaan ensi tiistaihin. Keltaisia lippiksiä ilmestyy katukuvaan, ne pienet, jotka vasta opettelevat kulkemaan yksin ovat liikkeellä kasapäin. Muistakaa nyt ihan oikeasti pitää ne silmät auki, erityisesti koulujen läheisyydessä. Älkää ratissaolijat ylittäkö tietä "myöhäisillä vihreillä", ne pienet eivät oikeasti välttämättä huomioi kuin ne omat kävelijän vihreät valonsa, he eivät välttämättä huomaa tarkistaa kaahaako joku autoilija vielä punaisia päin, kun heidän valonsa on muuttunut jo vihreäksi.

Autoilijat muistakaa, jos viereisellä kaistalla oleva on pysähtynyt suojatien kohdalla, on sinunkin pydähdyttävä! Nämä petollisen pienet koululaiset eivät näy auton takaa!

En tiedä miten muissa kouluissa on tapana, mutta olen todella iloinen siitä, kuinka ensimmäisten päivien aikana esikoisemme koulun vanhempainyhdistyksen väki on suojaamassa lasten kulkua. Heitä on koulun alkamis- ja päättymisaikaan yleisimmillä kulkureiteillä auttamassa lapset tien yli. Täälläkin kun harmittavasti on suuria teitä, joiden yli pitää vilkkaassa liikenteessä päästä kulkemaan turvallisesti. Ja vanhemmat; syksy tulee - muistakaa ne heijastimet! Lapset eivät voi näkyä liian paljon! Heijastinten pitää näkyä niin eteen, taakse kuin sivullekin. Lisäksi nykyään on myynnissä pieniä lamppuja, joita on helppo kiinnittää esim. reppuun välkkymään. Mitä enemmän valoa, sitä enemmän turvaa. Meillä lisäsuojana (tai äidin mielenrauhana) on vielä käytössä kännykässä kartta, josta näen missä lapseni kulkee. Joka aamu tarkastan hänen päässeen ajoissa kouluun ja mikäli kotimatka kestää kauan, saatan puhelimesta tarkistaa missä poika on tulossa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...