tiistai 8. elokuuta 2017

Häämatkalle, mutta minne?

Olimme ennen avioliittoa olleet yhdessä muutamaa päivää vaille 12 vuotta. Yhdessä olimme asuneet yli 11 vuotta, joten voitte kuvitella, että talosta löytyy kaikenlaista tavaraa. Kattiloita, pannuja ja astioita on yllin kyllin. Kaapista löytyy niin Arabiaa, Pentikiä kuin Iittalaakin, niitä tietystikään ei voi liiaksi olla, mutta kaipasimme jotain muuta. Röyhkeästi liitimme kutsuun toiveen rahalahjasta ja tietysti tilinumeron perään. Lähes kaikki muistivatkin meitä rahalla ja häämatkallamme tulemme heitä lämmöllä muistamaan, kuten koko hääpäiväämme ja kaikkia vieraitamme. He mahdollistivat sen ja läsnäolollaan tekivät päivästä täydellisen!
Koska nuorin on vasta 3 kuukauden ikäinen, häämatkamme tulee tapahtumaan aikaisintaan parin vuoden kuluttua. Silloin vanhin olisi lähes 10, keskimmäinen täyttänyt juuri 5 ja nuorin reilut 2v. Matkan pituus tulee olenaa noin viikon verran, joka sekin tuntuu kirpaisevalta olla erossa lapsistamme. Ehkä kerrankin ansaitsemme loman kuitenkin ihan kahdestaan.

Matkakohde on vielä avoinna, meillä on oikeastaan (tällä hetkellä...) kolme vaihtoehtoa.

1. Yhdysvallat

No, en tiedä tarvitseeko tämä perusteluja. Englanninkieli taipuu ja kohde olisi varmasti mieluinen. Minua houkuttaisi Kalifornian puoli, kun taas miehelleni kelpaisi oikeastaan mikä tahansa alue jenkeissä. Ainoa, mikä pohdituttaa on lentomatkan pituus. Riittäisikö viikko, kun reissuihin menisi kuitenkin lähes vuorokausi suuntaansa... Tämä saattaa kaatua siihen, koska viikkokin tuntuu jo todella pitkältä ajalta olla lapsista erossa. 
2. Thaimaa

Täysin erilainen maailma, edullinen hintataso. Aurinko, kuvankauniit maisemat. Jälleen pitkät lennot mietityttävät. Toisaalta lentokoneessa pitkällä lennolla olisi helpompi ilman lapsia, mutta jääkö loma liian lyhyeksi, jos matkan kesto on vain sen viikon..? Toisaalta tämä voisi olla sellainen myöhemmin lasten kanssa reissattava kohde. Pitkän lennon vain jaksaisi heidän kanssaan sinnitellä, sen jälkeen olisi mukavaa ja edullinen hintatasokin helpottaisi siihen, että meitä tosiaan olisi 5 henkilöä reissaamassa ja ruokailemassa matkan ajan. 
3. Kroatia

Lyhyt lento, valtavan kaunis maa! Henkilöiltä, joiden tiedän reissanneen paljon, kuulin mielipiteen Kroatiasta kauneimpana paikkana, se painaa aika paljon. Kroatiassa itseäni viehättävät eniten kontrastit, vanha kaupunki sinisen meren ja tiheän vihreän metsän reunalla, vau! Hintataso on Suomen luokkaa, eikä aikaeroakaan (-1 verrattuna Suomeen) ole paha.

Minkä näistä valitsisit? Onko sinulla kokemuksia näistä? 
Suosittele tai moiti, mielelläni kuulen kokemuksia!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...