keskiviikko 5. heinäkuuta 2017

Kylpyläloma lasten kanssa

Kiitos yhteistyölomasta Cumulus Resort Eden.

Häät, ristiäiset, synttärit, mies töissä - vähäiset vapaapäivät, kiire, kiire ja vielä kerran kiire. Suunnitelmissamme oli ehtiä tänä kesänä Tampereen suuntaan reissulle, sillä veljeni perheineen asuu sielläpäin. Me viisihenkisenä perheenä emme kuitenkaan edes harkinneet heillä yöpymistä, kuitenkin päiväreissu parin tunnin ajomatkan päähän tuntui vähän raskaalta pienen vauvan kanssa.

Matkan varrella olemme joskus pysähtyneet uimaan Nokialla sijaitsevaan Cumulus Resort Edeniin, mutta tällä kertaa päätimme myös yöpyä siellä. Ihana pieni irtiotto tämän touhukkaan arjen keskelle kaikkine juhlasuunnitelmineen. Teki todella hyvää vain olla ja nauttia kylpylästä ja hotellin sängystä. 

Katsoin netistä etukäteen, että huoneen hintaan kuului mahdollinen aikainen saapuminen (klo 7 alkaen), sekä myöhäinen luovutus (klo 23 mennessä) riippuen hotellin täyttöasteesta. Hotelliin tultaessa kyselinkin tästä ja saimme myöhäisen luovutuksen, mikä mahdollisti kiireettömän uinnin vielä luovutuspäivänäkin. Saimme nukkua aamusta rauhassa, käydä aamupalalla ja pikkuhiljaa suunnata altaille - täydellistä. 

Cumulus Resort Eden sijaitsee mukavalla paikalla järvenrannalla, näkymä järvelle oli huikean kaunis erityisesti auringonnousun aikaan. Yöllä herätessäni en malttanut olla kaivamatta kameraa esiin, aivan ihana maisema!Hotellin aula oli mukavan lämmin sävyiltään, ei mikään kolkko moderni, vaan ihan oikeasti kodikkaan oloinen. Pieni leikkinurkkaus respan vieressä oli kätevä lapsille, erityisesti mikäli piti jonottaa. Samalla kun saimme huoneen, saivat lapsemme Pouta Pupun puuhakirjat, sekä värikynät. Seuraavaksi suuntasimme kohti huonettamme, neljäs kerros, Superior-huone käytävän perällä, ikkunat kahteen suuntaan, nam! Oli vaikea hillitä lapsia syöksymästä huoneeseen, niin innoissaan he olivat. Malttoivat onneksi pienen hetken odottaa, että sain muutaman kuvan napattua vielä koskemattomasta huoneesta.

Meille vanhemmille oli leveä parisänky muhkeine tyynyineen (lisätyynyjä muuten oli kaappi pullollaan, mahtava valikoima!), 2v ja 7v nukkuivat vierekkäin levitetyllä sohvalla ja vauva välissämme. Pinnasängynkin olisimme saaneet, mutta toiveestani vauva nukkui kanssamme. Lisäksi huoneesta löytyi leveä nojatuoli, josta pojat katselivatkin paljon ikkunoista ulos aina huoneessa ollessamme. Välipalanälän yllättäessä tarjolla oli vedenkeitin, kahvia, kaakaota, teetä, sekä Elovenan välipalakeksejä (jotka muuten katosivat melko nopeaan eräiden poikien suihin...). Tietysti huoneessa oli myös minibar sisältöineen, kylpytakit, tossut, pyyhkeet ynnä muut kylpylähotellille ominaiset tavarat. Ihanana ekstrana oli hierontalaite, sen avulla kipeät hartiat saivat kyytiä!

Ensimmäisenä iltana kävimme pari tuntia uimassa. Koska nuorin on vasta parisen kuukautta oli hän kaukalossa uintimme ajan vaippasillaan. Ehdoton plussa allasosastolle tarkoitetuista rattaista, oli todella kätevää laskea kaukalo rattaiden kyytiin ja rullailla niiden kanssa pitkin kylpyää ja tuudittaa lasta uneen. Pienin saikin nukkua sikeitä, kun me uimme vuorotellen hänen välittömässä läheisyydessään. Allasosastolla huomioni kiinnittyi siisteyteen, olin positiivisesti yllättynyt siitä, miten siistinä paikka pidettiin. Harmittavan usein kylpylöissä törmää vähintään altaan pohjalla olevaan hiekkaan tai kelluvaan laastariin. Tuolla ei kyllä tullut vastaan mitään altaaseen kuulumatonta. Pukuhuoneen ja suihkun, sekä suihkun ja allasosaston välillä oli lisäksi jalkojen desinfiointiin tarkoitettu pieni suihku, sen avulla toivon mukaan saadaan kynsisienet ja muut ällötykset pysymään loitolla.

Allasosasto oli mukavan suuri, ei liian, mutta riittävän. Liukumäkiä oli erikokoisia ja -näköisiä, jokaiselle jotain. Lastenaltaita oli kaksi, toisessa oli valtavasti leluja - ämpäreitä, lapioita ja sen sellaisia, kun taas toinen oli kahluuallas ihan pienille ison altaan yhteydessä. Iso allas oli laaja ja haarautui pienempään osioon, sekä virtaavaan osioon. Ison altaan alueella tasatunnein tuli kuulutus aalloista, jolloin aaltokone sai aikaan aikamoisen merenkäynnin. Joka kuulutuksella allas täyttyi väestä ja oli selkeä hitti, valttikortti. Edenin aallot muistan itsekin omasta lapsuudestani, vaikka en muuta Edenistä siltä reissulta muistakaan. Näiden lisäksi löytyi myös ulkoallas, useampia porealtaita, sekä kylmäallas - jossa muuten 7v kävi useita kertoja sukeltamassa, rohkea jätkä!Illasta poikkesimme yhteen hotellin ravintoloista syömään, menusta löytyi tarjottavaa niin pizzoista pihveihin, kuin sämpylöistä kakkuihin. Me aikuiset otimme pork burgerit, todella maukkaat ja sianliha oli aivan suussasulavan pehmeää, suosittelen! Lapset söivät makkaraperunat, sekä juustohampurilaisen, aivan kaikkea eivät jaksaneet, annokset olivat lastenannoksiksikin oikein kattavat. Loput ruoista saimmekin huoneeseen mukaan ja niitä napsittiin hiljalleen pitkin iltaa.Yön nukuimme hyvin ja aamulla heräsimme hyvin levänneinä. Aamupalalla oli perus hotelliaamiaisen lisäksi tarjolla mustaa makkaraa, mikä oli hauska paikallinen lisä. Vatsat täyttyivät hyvin niin puurosta, muroista, kuin leivästä ja kaikesta muusta. Sitten olikin aika suunnata lasten leikkimaailmaan respan viereen. Yksi huone oli muutettu hauskaksi leikkipaikaksi, kiipeilualue oli kuin Hoplop minikoossa. Kesän ajaksi Edenissä oli muunlaistakin toimintaa järjestetty lapsiperheitä ajatellen, kuten mm. sählymahdollisuus. Leikkihuoneessa viihdyimme hyvän tovin isännän poiketessa kuntosalilla. Lopuksi vielä hetki pelihuoneessa ja kipinkapin huoneen kautta altaille. Kaikenkaikkiaan oikein onnistunut reissu ja todella mukava hotelli. Voin hyvin suositella! Pojat viihtyivät vallan mainiosti ja kyllähän keskimmäiseltä itku pääsi, kun piti lähteä ja astuimme hotellin ovesta pihalle. Tänne täytyy palata.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...