perjantai 14. heinäkuuta 2017

Juhlahumua - synttärit ja ristiäiset yhdellä kertaa!

Vietimme viikonloppuna kuopuksemme ristiäisiä, vasta nyt lähemmäs 3kk:n ikää, koska N:n syntymäpäivät saimme näin samassa järjestettyä. Meillä kun on vierailevia sukulaisia matkan päässä, niin heidän ei ihan viikon-parin välein tarvitse ajella milloin mihinkin juhliin. Paitsi nyt tietysti lähestyvät häät ovat jo ihan kulman takana, sen halusimme kuitenkin järjestää erillään lasten juhlista. Kaste suoritettiin Turussa Mikaelinkirkossa, kuten kaikkien lastemme kasteet. Pappina toimi rento ja kovin kehuttu, meille entuudestaan vieras Henkka-pappi Kaarinan seurakunnasta ja pakkohan se oli todeta, että hän oli aivan huippu! Toki hoiti ne uskonnolliset asiat kuten kuuluikin, mutta sävytti tilaisuutta omalla hauskalla tavallaan. Kaikki kehuivat pappia jälkikäteen! Kanttorikin sattui olemaan paikalla ja saimme ihanan urkusäestyksen virsien taustalle. Isoveljet yhdessä kuivasivat ylpeinä nuorimman pään ja tietysti tilaisuuden jälkeen poseerasivat valokuvissa, T vanhimpana tahtoi nuorimman syliinsä. Kastemekkona toimi jälleen kerran mieheni suvun mekko, johon on kirjailtu kaikkien siinä kastettujen lasten nimet.Perheemme kuopuksen nimeksi tuli Samu Eemeli. Topi, Niko ja Samu, meidän trio. 

Halusimme nimen olevan tuttu, mutta ei liian yleinen. Toista nimeä pohdimme melko pitkään, kunnes sukupuuta selaillessani törmäsin äitini isoisän nimeen, joka oli Emil. Siitä suomennettu versio Eemeli, joka sopi kuin nenä päähän, nimittäin neuvola-aikana jo aina sykkeitä etsittäessä jouduttiin ultraamaan, kun vauva oli niin vekkuli ja vilkas, ettei sykettä meinattu saada kuuluviin. Taisipa neuvolatätikin pariin kertaan heittää vitsillä, että "Älkää siitä nyt ainakaan Eemeliä tehkö." - eipä niin...Kirkosta siirryimme meille kotiin, jossa juhlittiin tietysti myös kolmevuotiasta Nikoa. Kun N:ltä ennen juhlia kysyttiin lahjatoiveita olivat ne aina hyvin selvät; karkkia, tikkareita ja kakku. Ne kaikki hän sai, lisäksi leikkigrillin (joka oli ihan huippu Lidlin grillaa-biisin fanille!), saippuakuplavälineitä ja erilaisia Star wars-juttuja niin vaatteista lakanoihin, kuin leluista astioihin. Poika oli tavattoman onnellinen! Saippuakuplakone on ollut kovassa käytössä, grilliä raahattu perässä aamusta iltaan samalla laulellen grillauslaulua ja Darth Vader-astiat etsitty pöytään, lakanat vaihdettu sänkyyn, pyyhe laitettu suihkuun odottamaan ja lelut olleet niin unileluina kuin leikeissäkin mukana. 

Kakussa jatkuu jo kutsukorteista alkanut norsuteema, isoveli ja pikkuveli, iso norsu ja pikkunorsu. Sisällään kakku piti lasten herkkua, mansikkaa ja banaania.

Kinkkuvoileipäkakku sai viime silauksen anoppini kasvattamasta salaatista, oman kasvimaan tuotokset ovat vielä liian pieniä.

Sitruuna-limejuustokakku sai päälleen tämän hetken marjoja, sekä oman pihan orvokkeja, vihreää saatiin sitruunamelissasta.

Päivä oli aivan ihana ja omalla tavallaan rento. Saa nähdä montako vuotta tämä jatkuu, että satumme järjestämään N:n synttärit juuri helteisenä päivänä. Tähän mennessä joka vuosi hänen juhliaan on saatu juhlia hellesäällä, ihanaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...