torstai 20. huhtikuuta 2017

Voi ei! Vauvalla ikää viikko ja perheessä jyllää flunssa!

Viikko sitten makasin Tyksissä lapsivuodeosastolla, aamupala oli syöty, ihailin täydellistä pientä ryppyistä vauvaa. Ulkonäöltään hän muistutti kaikessa suloisuudessaan punaista, vihaista vanhaa miestä. Perheemme nuorin - työnimeltään Ukko, oli syntynyt illalla.

Eilen iltapäivällä havahduin siihen, että hän tosiaan olisi pian jo viikon ikäinen. Äkkiä virittämään lightboxiin kiva teksti ja syöttämään vauva mukavien kuvien aikaansaamiseksi. Viikko on hurahtanut kovin nopeasti, kotiinlähtöpaino on ylitetty ja muutenkin asiat vauvan suhteen sujuvat oikein mukavasti. Isoveljet ovat ottaneet hänet aivan ihanasti vastaan ja hoitaisivat enemmänkin kuin annettaisiin. Erityisesti 2-vuotias herra N olisi tuon tuosta antamassa tuttia vauvalle, nyt saa olla siis silmät selässäkin, kun hän touhuilee. Todella hyvä fiilis on lasten suhteen kyllä, mitään merkkejä "toi vauva on tyhmä"-kiukuttelusta tai muusta vastaavasta ei ole, eikä niitä kyllä N:n synnyttyäkään ollut. Hyvillä mielin odotellaan siis nuoremman kasvua ja poikakolmikon suhteiden kehittymistä, sekä niitä veljesriitoja. Ihanista lapsista ja heidän välisistä suhteistaan huolimatta elämme vaaleanpunaisessa (vai -sinisessä..) vauvakuplassa, jota kuitenkin varjostaa huoli. Lauantaina esikoinen oli melko flunssainen, mutta se on kaiketi menossa hänellä aika hyvin jo ohi. Nyt olemme me muut vielä hyvin flunssaisia, vauvaa lukuunottamatta. Kolme kuumeista, yskivää ja nuhaista ihmistä elää samassa taloudessa vastasyntyneen vauvan kanssa. Voin sanoa, etten ole koskaan ennen pessyt niin paljon käsiäni flunssaa sairastaessaani kuin nyt. Olen tietoisesti myös jättänyt vauvan halailun vähemmälle ja yrittänyt hänet saada makuuhuoneeseen nukkumaan aina, jos hän on nukahtanut syliin.  Niin mieluusti kun pitäisinkin hänet nyt lähellä, niin tämä on välttämätöntä. Noin pieni tartunnan saadessaan menee kovin äkkiä heikkoon kuntoon. Toivotaan, että istukasta saadut hyödyt yhdessä äidinmaidon kanssa auttavat häntä pysymään terveenä. Voi miksi tämän kunnon flunssan piti iskeä juuri nyt! Kevään aikana  erityisesti esikoinen on muutamaankin otteeseen ollut hieman flunssainen, mutta nyt tämä näyttää iskeneen oikein kunnolla. Vielä tovi joudutaan odottamaan vaunulenkille pääsyä ja ihailemaan kauniita aurinkoisia päiviä ikkunoiden läpi, sääli.

1 kommentti:

  1. Ihan turhaan varmasti stressaat, sillä nuo pienet sairastuu todella harvoin.Meillekin iski noro heti samana päivänä kun sairaalasta kotiuduttiin, ja olin aika paniikissa. Onneksi kumpikaan lapsi ei saanut, mutta vanhemmat sai kärvistellä

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi <3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...