keskiviikko 26. huhtikuuta 2017

Kotitekoinen sima kruunaa vapun!

Vappu lähestyy, meillä se näkyy kotona serpentiinein ja ilmapalloin, lisäksi keittiössä 8 litraa valmistuvaa simaa tekee oman ihanan tuoksunsa. Meillä sima valmistetaan aina itse. Vuosien mittaan on kyllä tullut maistettua kauppojenkin erilaisia simoja, mutta mikään ei vedä vertojaan kotitekoiselle tuiki tavalliselle simalle - nam!

Jos vielä et ole tehnyt, niin hyvin ehdit edelleen!


4 litraan simaa tarvitset:

4 litraa vettä
250 g fariinisokeria
250 g sokeria
2 sitruunaa
herneenkokoinen nokare tuorehiivaa
rusinoita

Kaada sokerit suureen astiaan. Kiehauta puolet vedestä ja kaada sokerien päälle. Lisää loputkin vedet ja toisesta sitruunasta puristettu mehu. Pese ja viipaloi toinen sitruuna siman pinnalle. Liota hiiva pieneen vesitilkkaan ja lisää se kädenlämpöisen siman joukkoon. Malta odottaa rauhassa, että sima jäähtyy kädenlämpöiseksi, muutoin hiiva kuolee, eikä sima lähde käymään.

Peitä astia esimerkiksi leivinpaperilla, anna sen olla huoneenlämmössä noin vuorokausi, pullota. Lisää jokaisen pullon pohjalle jokunen rusina ja pari teelusikkaa sokeria.

Pullotettu sima valmistuu huoneenlämmössä noin kolmessa päivässä ja jääkaapissa noin viikossa. Kun rusinat nousevat pintaan on sima valmista. Muista avata korkkeja hieman kerran-pari päivässä, sillä paine pulloissa kasvaa siman käydessä.

Säilytä valmis sima jääkaapissa.Mitkä ovat teidän perinteenne siman suhteen? Kuulisin mielelläni erilaisia ohjeita valmistuksen suhteen. Miten sinä valmistat siman?

1 kommentti:

  1. Meillä simaa ei juo oikeastaan muut kuin minä. Silti sitä tekee mieli tehdä joka vuosi! Kaupan simat eivät yllä edes lähelle, joten niistä ei kyllä ole itse tehdyn korvaajaksi. Tänä vuonna laitoin tulemaan lime-rosmariinisimaa. Saa nähdä, millaista on!
    Yli 80-vuotias mummoni muuten neuvoi, että sitruunoista pitää leikata kuoret pois ettei simasta tule kitkerää :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi <3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...