maanantai 24. huhtikuuta 2017

Käyttökokemuksia kätkythälyttimestä - toimiiko se todella?

Aikaisemmin kirjoittelinkin siitä, kuinka pidimme ehdottoman tärkeänä Nannyn hankkimista uudelle vauvallemme. Vauva syntyi pari viikkoa sitten ja nyt voin kirjoittaa käyttökokemuksiamme.Ihan pienellä vauvalla hälytin suositellaan pidettävän esimerkiksi petauspatjan alla, sillä kevyen vauvan paino ei välttämättä koko patjan läpi välity kunnolla. Asetimme alkuun hälytinpatjan siis petauspatjan alle, vaikka kokeilimme kyllä, että se olisi toiminut myös patjan läpikin. Johto pujoteltiin kulkemaan patjan alta niin, ettei vauva vahingossakaan pääsisi siihen käsiksi. Johdon loppupätkä kiedottiin ohjeen mukaisesti sängyn pinnaa kiertäen hälytinyksikköön kiinni.

Asentaminen oli todella yksinkertaista. Paristot hälytinyksikköön, hälytinpatja paikoilleen ja johdon pujotus - tadaa! Sitten toki vielä testaus ennen käyttöä, hyvin toimi. 

Tällä hetkellä testausta on takana vajaan pari viikkoa, hälytin ei ole kertaakaan hälyttänyt tositilanteen vuoksi, mikä tietysti on positiivista. Muutaman kerran on käynyt niin, että olen unohtanut sulkea hälyttimen ottaessani vauvan pois sängystä, sitten on hetken kuluttua havahduttu nopeaan piippaukseen ja punaisen valon välkkeeseen, joka tulee ennen varsinaista korkeaa hälytysääntä. Ihan huippua, että meillä hälytin oli hankittuna jo ennen vauvan tuloa, nimittäin kotiuduttuamme sairaalasta oli kotona vastassa hyvin pian flunssa. Rauhoitti mieltämme, kun nuhaisen vastasyntyneen sai laittaa nukkumaan hälytinpatjan päälle ja näin hengitys oli tarkkailussa. Patja on erinomainen hankinta siis vaikka ei varsinaisesti kätkytkuolemaa pelkäisikään.

Pidän siitä, että laite on yksinkertainen ja helppo asentaa. Ehdottomasti positiivista on sekin, että hälytin ilmoittaa kun paristot ovat vähissä, eikä laitetta saa silloin enää käynnistettyä uudelleen. Turvallisuusseikka, kun paristot eivät pääse loppumaan kesken kaiken mitään ilmoittamatta.

Hälytinyksikön valo vilkkuu vauvan hengityksen tahdissa, joten ei tarvitse suotta tökkiä vauvaa hereille, kuten äideillä on monesti tapana. Nyt voin huoletta nukkua tai touhuta omiani, hälytin valvoo lapseni hengitystä puolestani. Itselläni on tapana aina hetki katsoa miten laite lähtee mittaamaan, kun olen laittanut sen päälle. Hyvin vilkkuu, olen positiivisesti yllättynyt ja näillä kokemuksilla voin hyvillä mielin suositella Nannya kaikille.
Hälytin saatu maahantuojalta, Oy Emmu Ab.

1 kommentti:

  1. Kätevä kyllä, jos ilmoittaa noista paristojen tyhjenemisestä. Meidän pitäisi alkaliparistoja hankkia meidänkin omaan. Hieman on erilainen, mutta periaate kuitenkin sama.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi <3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...