tiistai 4. huhtikuuta 2017

Askartele viilipurkista astia pääsiäisruoholle

Vuosien mittaan olemme kylväneet pääsiäisruohoja mm. maitotölkkeihin ja kananmunankuoriin. Meillä kotona on aina vähän rajoitettua mihin ja miten pääsiäisruohoja voi laittaa, koska meillä asuvat nuo ihanan kamalat kissakaverukset. Ei olisi ensimmäinen kerta, kun pääsiäisruoho olisi kaiveltuna pitkin pöytää tai vaikka vain maattu littanaksi yön aikana. Se onkin hyvä tekosyy tehdä kivat askartelut vähintään pääsiäisviemisiksi isovanhemmille, yleensä myös kotiin on jätetty jokin askartelu muistoksi.

Tänä vuonna kokeiltiin viilipurkkeja, yleensä kovin harvoin syömme viiliä, mutta nyt olin jostain syystä ostanut lapsille purkit ja pitihän ne saada hyötykäyttöön.

Ruohot ja ohrat kasvoivat kosteassa kelmun alla valoisassa paikassa neljässä päivässä noin 1-3cm pitkiksi. 
Tarvitset:


viilipurkin
keltaista huopaa
silmiksi joko valmiit vilkkusilmät tai vaikka valkoista huopaa + mustan tussin
pienen palan oranssia kartonkia
höyheniä
sakset
liimaa
multaa
pääsiäisruohon tai -ohran siemeniä
kelmua

Piirrä huopaan viilipurkin ulkoreunojen kokoinen pala, leikkaa se. Liimaa pala viilipurkin ulkoreunaan. Valitse tai tee silmät ja liimaa ne paikoilleen. Tee nokalle sopiva pala kartongista, taita ja liimaa se paikoilleen. Liimaa siiviksi ja pyrstöksi höyheniä. Anna kuivua.

Me asettelimme mullan ja siemenet seuraavana päivänä, jolloin istutusastiat olivat jo hyvin kuivuneita. Huolellisen kostutuksen jälkeen peitimme astiat kelmulla, jolloin kosteus pysyy tasaisemmin ja kasvu nopeutuu. Ruohon pitäisi kasvaa noin viikossa jo hyvään malliin.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...