torstai 16. maaliskuuta 2017

"Milloin teillä puetaan lapselle välikausivaatteet?"

Välikausivaatteet, nuo joka keväiset murheenkryynit. Facebookin ryhmät täyttyvät tasaisesti kyselyistä milloin kukakin ottaa kevyemmät vaatteet käyttöön. Vastaajat hermostuvat parhaillaan monta kertaa päivässä oleviin samanlaisiin välikausikyselyihin, sillä yksioikoista vastausta ei ole. 

Tänne suunnalle on tälle päivälle luvattu +7 astetta, ekaluokkalainen lähti kouluun hieman ohuemmassa toppatakissa, toppahousuissa, sekä kumisaappaissa. Pari päivää sitten pengoin jo kaappeja miettien, pitäisikö välikausivaatteet kaivaa esiin. Nappasinkin osan niistä toppatakkien viereen eteisen naulakkoon. Yöllä oli ollut pakkasta, auto oli aivan jäässä. Maassa on pieni tippa lunta, ojissa olevat lätäköt olivat jäätyneet. Kuitenkin muutama tunti heräämisestä aurinko paistaa ja selkeästi lämmittää. Auto on sulanut ja maa ei ole enää kuurassa. Iltapäivällä kotiin kävellessä saattaa toppavermeissä tulla jo lämmin. 

Takit: Lindex, Mini rebel, Molo ja Molo
En malttanut olla laittamatta tähän kuvaan (vielä liian suurta) Lindexiltä 10e:lla ostamaani koiratakkia, on se ihana!
Muutoin meillä mennään kevät vanhoilla, vielä sopivilla vaatteilla. Jalat ovat kasvaneet, joten syksyn kengät ovat jääneet pieniksi. 


Välikausivaatteilla varmasti täällä jo pärjäisi, aamulla laittaisin kuitenkin vielä lapselle väliin jotain lämmintä kerrosta, kuten fleeceä tai villaa. Ekaluokkalainen voisikin halutessaan iltapäivästä jättää välikerroksen pois, mikäli on lämmin aurinkoinen ilma. Koska kuitenkin ekaluokkalainen on kiireinen ja vaatteet pitää saada äkkiä päälle (ja pois) on hänen mukaansa helpompi olla toppavaatteilla vielä - vaikka joskus onkin vähän hiki kotiintullessa, haha!

Kuopukselle (2-vuotiaalle) vielä laitan toppahaalarin ainakin aamu-ulkoiluun. Hän touhuaa kuitenkin enemmän maantasossa ja on muutenkin rauhallisempi liikkeissään, eli hiki ei pääse niin äkkiä tulemaan rauhallisesta tahdista johtuen. Iltapäivästä saattaisin laittaa pelkän välikausipuvun, jos olisi oikeasti tuuleton ja lämmin ilma, kuten tänään.Lasten pukemisessa maalaisjärki on kultaa. Kuinka puet itsesi ulos? Pääasiassa voit pukea lapsen samalla tavalla. Kovin liikkuvaiselle vähemmän ja rauhalliselle hivenen enemmän vaatetta. Muista, että pienen lapsen lämpö kokeillaan niskasta. Koululaisen pukeutumisessa täytyy aikuisen olla tarkkana, niin helposti lapsi lähtee liian vähissä vaatteissa, koska "noloa pukea paljon", ainakin mitä isommista koululaisista on kyse.

Kysytäänpäs nyt teiltä lukijoilta missä päin Suomea olette ja joko siellä voisi kuvitella vaihtavansa välikausivaatteisiin?

10 kommenttia:

 1. Lumi ja jää hohkaavat kylmää sen verran, että maassa leikkivälle lapselle laitan välikausivaatteet vasta kun lumet on sulaneet. Kannattaa itse kokeilla istua lumihangessa pelkillä kuorivaatteilla, voi tulla vilu. =) Eikä välikerroskaan välttämättä eristä riittävästi.

  Meidänkään koululainen ei halua pukea välikerroksia (koska välitunnille on KIIRE), joten viime aikoina on ollut käytössä Remun kevyttoppa-asu. Sama asu on kätevä myös syksyllä, kun välikausivaatteilla ei enää tarkene ilman välikerrosta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet ihan oikeassa, luminen maa tietysti on vielä kylmä. Täällä päin lunta ei enää juurikaan ole :)

   Poista
 2. Täällä Itä-Suomessa on vielä lunta yli puoli metriä, ja räystäiden alla niin paljon, että siitä pääsee kiipeämään talon katolle. Joten ihan hetkeen ei vielä kaiveta välikausivaatteita kaapin uumenista... ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ohhoh, no siellä vielä lunta riittää hetkeksi aikaa! Täällä ei ole koko talvena ollut noin paljoa.

   Poista
 3. Me asutaan etelä-pohjanmaalla ja lunta tääläkin vielä sen 30cm,että toppiksilla mennään. Tai no annoin mä jo koululaisille (2 ja 3lk) vaihtiksena vko takkiin ja sinne fleecetakki alle,mutta niin kuin muillakin,ei nämäkään ehdi niihin pukeutua:)
  Tosi kivan näköiset teidän vk vaatteet! !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on jännä miten näillä koululaisilla on niin kiire aina ;)
   Ja kiitos! Tuota koiratakkia olen katsellut jo pidempään, nyt se sitten oli sopivasti poistoalessa, niin pakkohan se oli ottaa jemmaan odottamaan.

   Poista
 4. Espoossa tänään oli sen verran upeat kelit, että ikiliikkuja sai päällensä jo välikausihaalarin. Luntakaan ei enää juuri ole ja lätäköt eilisestä kuivuneet (jes!). Välissä kylläkin sukkikset ja villakerrasto. 😊 Oli juuri sopivasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mekin eilen iltapäivästä ulkoiltiin välikausivaatteissa ilman mitään ylimääräisiä kerroksia ja oikein hyvin pärjättiin. Niin kaunis ja aurinkoinen ilma oli! Kurakintaissa oli fleecekerros, mutta muuten ihan kevätvaatteet.

   Poista
 5. Meillä oltaisiin jo välikausivaatteissa (2,5v Helsingissä), mutta päiväkodissa haluavat vielä toppahaalarin (lapsen on helpompi pukea vaatteet päälleen, kun ei tarvitse miettiä kerroksia. )

  VastaaPoista
 6. Täälä pohjosessa on vielä aika paljon lunta, joten ihan vielä ei voi laittaa välikausiaatteita. Viikonlopun aikana on kuitenkin tehty pientä inventaariota ja todettu että entiset kamppeet mahtuu vielä molemmille lapsille (helppoa ja halpaa!)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi <3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...