perjantai 3. helmikuuta 2017

Hääkutsut, sekä -infot

Nykyään moni lähettää jo tavallisia kutsuja ennen Save the date-kutsut, mitkä ovat kyllä käteviä juuri pidemmältä saapuville vieraille, jolloin heillä on enemmän aikaa järjestää majoittautumisensa, sekä mahdollisesti kulkemisensa jopa toisesta maasta paikanpäälle. Me jätimme Save the datet välistä, sillä suurin osa vieraista on läheltä ja toki tämä välissä tapahtuva synnytyskin aiheuttaa omat mutkansa matkaan. Haluamme kutsujen suhteen odottaa lapsen syntymän ensin, joten meillä kutsut tulevat lähtemään reilu 2kk ennen juhlapäivää. 

No, askarrellako itse vai tilata valmiit? Toki olisimme voineet hamstrata kaapit täyteen toistaan ihanampia askarteluvälineitä, tehdä koekortteja ja muuta... Mutta sitten aloimme toden teolla ajattelemaan kutsujen merkitystä. Kutsuista saa ensivaikutelman häistä, hääparista ja häiden teemasta ja kaunis, huoliteltu kutsu on ihanaa katseltavaa, mutta siitäkin huolimatta moniko säästää kutsun? Käytännössä katsoen suuri vaiva ja iso määrä rahaa lentää häitä seuraavana päivänä roskikseen, no kannattaako? Ei. Vaikka kuinka haluamme häistämme mieleisemme ja omin silmin täydelliset, niin kutsuihin kulutettava aika ja raha käytetään ihan muualle. Toki kutsut lähetämme, mutta tilaamme ne edullisesti netistä. Enkä nyt ollenkaan tarkoita, että netistä tilattavat kutsut olisivat rumia, päin vastoin. Itse ainakin uskon saaneeni enemmän silmiämme miellyttävät kutsukortit aikaiseksi, kun sain muokata niitä tietokoneella rauhassa, vaikka olenkin kova askartelemaan. Tässä kohtaa vain koimme itsellemme sopivammaksi laittaa ne askarteluun käytettävät rahat ja ajan muualle. Äsken malttamattomuuksissani jo latasin sensuroidun hääkutsun kuvan tänne, mutta sen verran tiedän lähipiirin kurkkivan blogin puolelle, että päätin vilauttaa vain hieman. Sanotaan kuitenkin näin, että kutsut ovat oikein hyvin maalaisromanttiseen teemaamme sopivat ja kauniit, niin ihanat!Hääinfot liitämme kutsujen mukaan, todennäköisesti ihan vain tulostamme A4-paperin ja taittelemme kuoreen kutsun kanssa. Infosta jätimme pukukoodin pois, alunperin se siinä oli, mutta totesimme sen sitten turhaksi, vieraamme tuntevat hääetiketin varmasti ja muullahan meille ei ole väliä, kunhan morsian on ainoa valkoisiin pukeutunut. Seuraava murheenkryyni oli lahjatoive, sillä toivomme lahjana rahaa häämatkaamme varten. Nykyään on todella yleistä toivoa rahalahjaa, joten se ei sinänsä ole epäsopivaa, varsinkaan kun häiden aikaan yhteistä taivalta on takana 12 vuotta ja kattilat ja kipot löytyvät takuuvarmasti kaapista. Löysinkin netistä kivasti muotoillun tekstin ja röyhkeästi kopioin sen meidän hääinfoomme. Lisäksi vielä jätimme infosta pois majoittumiseen liittyvät tekstit, koska majoittuvia ei montaakaan perhettä ole ja koska kutsumme lähtevät suht myöhään. On hyvin mahdollista, että Turun seudun hotellit ovat suurten tapahtumien vuoksi kesäviikonlopuiksi jo täyteen buukattuja silloin, kun kutsut tavoittavat saajansa. Pitkänmatkalaisia infotaankin ajoissa etukäteen varaamaan hotellihuoneensa, ettei puuttuvan majoituksen takia tarvitse jättää juhlaa väliin.


4 kommenttia:

 1. Hei! Mistä tilasitte kutsut? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis vielä ei olla tilattu, mutta Vistaprintiltä tullaan tilaamaan :)

   Poista
 2. Onp kivannäköiset kutsut tulossa 😊 voi kunpa pääsisi jo suunnittelemaan omia. Tässä olikin paljon hyviä vinkkejä ja ihan fiksu näkökulma. Kutsut kyllä usein tulee heitettyä roskiin - kiitoskortti ehkä säästetään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)
   Tokihan, jos tarkkaa ylärajaa rahankäytölle ei ole ja haluaa rahansa käyttää kortteihin, niin siitä vain. Tässä vain kun itse alkoi miettimään sitä, mitä kaikkea turhaa tulee tehtyä/hankittua, me ei itse ainakaan olla taidettu säästää kuin parin läheisimmän hääkutsut. Kiitoskortit on kaikilta tallessa kyllä.

   Poista

Kiitos kommentistasi <3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...