perjantai 10. helmikuuta 2017

30 raskausviikkoa täynnä!

Raskausviikko 30
210 päivää takana, 70 päivää jäljellä

Sikiön paino n. 1350g
Sikiön pituus päästä peppuun n. 25,5cm
Koko pituus n. 35cm

Aivot poimuttuvat entisestään. Lapsi harjoittelee hengittämistä, minkä takia äiti saattaa tuntea lapsen hikan aina toisinaan pieninä säännöllisinä nykäyksinä. Muisti on jo osaksi kehittynyt.

Liikkeet tuntuvat hyvin ja vauvan tila alkaakin käymään hiljalleen ahtaaksi.


Ajankohtaista tällä hetkellä:

  • Pohjekrampit öisin, ellen joka ilta ota magnesium-tablettia ja pue jalkaani villasukkia.
  • Symfyysikivut ovat kovia erityisesti liikkeelle lähtiessä, vauhti ei ole mitään kovin nopea, vaapun toisinaan kuin ankka. Tähän onneksi aika hyvin auttaa se, että nukun tyyny jalkojen välissä, jolloin iltaa kohden yltyneet kivut ehtivät yön aikana helpottaa aamuun mennessä. Erittäin suuri virhe oli nousta istumasta lattialta ylös ilman käsiä, siitä vihlaisusta kärsittiinkin pari seuraavaa päivää.
  • Selkäkivut, lähinnä makuuasennosta noustessa ja asentoa vaihtaessa.
  • Väsy, koska yölliset vessakäynnit - en muista milloin viimeksi olen nukkunut kokonaisen yön.
  • Pukeminen on haastavampaa, ei vain se, etteivät kaikki vaatteet mene päälle vaan myös se miten ne saa päällensä. Ähinä ja puhina on taattua!
  • Hikoilu, yök! Ei tarvita edes urheilusuoritusta saadakseen hien pintaan. Happea ei saa kunnolla, koska keuhkot ovat ahtaalla ja pienestäkin touhusta hiki valuu.
  • Närästys, Rennie on ystävä.

Mutta on tämä ihanaa! Ja nautin raskaanaolosta, kerrankin saa huoletta pukea tiukan paidan ilman, että tarvitsee miettiä miltä mikäkin muhkura vyötäröllä näyttää. Raskaana ollessa en todellakaan pukeudu löysiin "telttoihin", päin vastoin, masu saa näkyä.

2 kommenttia:

Kiitos kommentistasi <3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...