keskiviikko 11. tammikuuta 2017

Vihkisormukseksi perintösormus

Minulle on tulossa aivan ihana äitini isoäidin vanha vihkisormus käyttöön, kun kesällä menemme naimisiin. Sormus on tuiki tavallinen, keltakultainen 6mm leveä ja sileä sormus 1900-luvun alkupuolelta. Mielessäni on ollut teettää siihen joitain muutoksia, mutta en oikein ole ollut varma mitä ja minkälaisella budjetilla.Tässä joitakin viikkoja sitten olimme mieheni kanssa syömässä ravintolassa, kun meille tarjoilleella vanhemmalla naishenkilöllä näin sormessaan hyvin kauniin sormuksen. Se oli juurikin leveä, keltakultainen ja jotain kuviota olin huomaavinani. Keräsin rohkeutta ja seuraavan kerran tarjoilijan tullessa pöytäämme kysyin sormuksesta. Kyseessä oli vuosia (ellei jopa vuosikymmeniä) sitten Hawaijilta ostettu sormus. Laitoin asian mieleeni ja kotona suoritin laajan googlailun. Malleja on useita erilaisia ja löysinkin pian sieltä mieleiseni, jota tosin hieman vielä muokkaillaan mieleisekseni. 


Sormuksesta on saatu hinta-arvio ja koska tosiaan itse kultainen sormus löytyy jo valmiina, niin pienennyksineen, kiillotuksineen, kaiverruksineen ja kuvioineen (plus ehkä parilla pienellä kivellä) sormuksen hinta jää silti hyvin budjettiimme sopivaksi, hintaa ei nimittäin tule kuin muutama satanen! Koska minulla ei tosiaan ollut etukäteen hinnoista mitään käsitystä oli tämä minulle todella mieluinen yllätys!

4 kommenttia:

 1. Perintösormuksien uusiokäyttöön on ihana idea! Itselläkin on vihkisormuksena mummoni siskon kihla-ja vihkisormus juotettuna yhteen. Kirjoituksia niistä ei voitu säästä,joten omat tekstit kaiverrutettiin siihen sit. Mut se tieto,että toinen ostettu Viipurista ja toinen Helsingistä 1900-luvun alussa teki niistä itselle arvokkaat.

  VastaaPoista
 2. Perintösormus kuulostaa ihanalta! Kiva kun sormuksella on tarina. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä. Mielestäni on aivan ihana ajatus, että tämä sormus on jo yhden avioliiton kestänyt ja oman sukulaiseni vanha, joka nyt ansaitsee paikkansa uusiokäytössä :)

   Poista

Kiitos kommentistasi <3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...