maanantai 16. tammikuuta 2017

Joko teille nyt tulee tyttövauva?

"Teillähän on jo kaksi poikaa, eikö se riitä?"
"Nytkö yritätte tyttöä?"
"Jokohan se saataisiin nyt tyttö teidän perheeseen...?"

Jokainen perhe, jossa on poikalapsi(a) ja uutta lasta odotetaan saapuvaksi on takuulla törmännyt näihin kyseisiin kysymyksiin. Itsehän olen joskus ensimmäisen lapsen aikaan heittänyt vitsillä, että niin monta lasta tulee, että saadaan yksi tyttökin. No sehän lause muistetaan lähipiirissä, vaikka ajatukseni sen suhteen hävisivät kuin tuhka tuuleen sen jälkeen, kun yksi lapsistamme lähti tähtenä taivaalle. Minulle on täysin yhdentekevää mitä sieltä lapsen jalkovälistä löytyy. Olemme onnellisessa asemassa, jos tulemme ensinnäkin terveen lapsen saamaan ja se riittää. 

Olemme tässä raskaudessa tienneet sukupuolen jo reilun kuukauden ajan ja voi miten ihanaa se on, kun saa valmistella tulevaa ja käydä puuttuvia tarvikkeita läpi! Hieman toki etukäteen jännitti, että tuleeko nyt vaihteeksi tyttö ja joudutaan hankkimaan paljon uutta (tottakai tytölle pitäisi hameita ja tyttömäisiä juttuja olla!) vai jatketaanko poikalinjalla ja edellisten säästövaatteilla. Näin kahden poikalapsen kasvatuksen myötä tytön kasvattamisessa olisi varmasti myös omat haasteensa - tai mistäpä minä sitä tiedän, jokainen lapsihan on yksilö ja jokaisen kohdalla kasvatusta täytyy muovata hänelle sopivaksi.. Kuitenkin ajatus poikavauvasta tuntui myös tutulta ja turvalliselta. Toisaalta taas ajatus tytön kasvattamisesta kiehtoi, ajatus siitä olisiko se oikeasti mitenkään erilaista kuin näiden villiviikareiden.

Ultraan menimme jännittävin tuntein, rakenteet katsottiin läpi ja pyynnöstämme sukupuolikin meille kerrottiin. Kaikki oli oikein hyvin! Erikseen oleva sydämen lisätsekkaus oli tosiaan viikko sitten ja olemme niin onnellisia! Ultraavan lääkärin sanoin "En kyllä löydä täältä mitään poikkeavaa, joten mitäpä tässä tervettä lasta ja tervettä äitiä sen enempää tutkimaan". Sukupuoli vielä varmistettiin tässä kohtaa meidän pyynnöstämme ja edelleen se oli samana pysynyt.

Meille odotetaan pientä POIKAA katraamme jatkoksi. Ihanaa! 

12 kommenttia:

 1. Onnea poikalupauksesta! Mun puolueellinen mielipide on, että pojat on parhaita ❤

  VastaaPoista
 2. Onnea pojasta ! :)
  meilläkin 2 poikaa, ja oon niin lopun uupunut vihjailuihin kolmannesta lapsesta, tytöstä tottakai ! Jos meille kolmas siunaantuisi, ehkä kuitenkin salaa toivoisin poikaa, kaikki olisi jo valmiina.. :)

  Olen aloitteleva bloggaaja, ollaankokotona.blogspot.fi, olisi kiva jos kävisit kurkkaamassa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on hankala aihe, itsekään en oikein tiedä mitä mieltä olisin. Toisaalta ärsyttää ne ainaiset "eikö vieläkään tyttöä"-jutut, kun taas toisaalta ymmärrän ne vitsiksi. Omalla kohdalla oli jokseenkin lohduttavaa kyllä kuulla, että poika on tulossa. Säästyypähän rahaa tuleviin häihin sen sijaan, että suuntaisin shoppailemaan pikkuneidille mekkoja :D

   Vastavierailu tehty, kiitos linkistä :)

   Poista
 3. Onnea poikalupauksesta Minä haaveilin kolmesta pojasta. Nyt meillä on 2 poikaa ja 2 tyttöä. Lapset ovat kovin erilaisia. Meillä ainakin on kaksi erilaista poikaa ja kaksi erilaista tyttöä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidänkin pojat ovat kovin erilaisia, ei voi yksioikoisesti sanoa poikien olevan tietynlaisia ja tyttöjen tietynlaisia :) Ja onhan sitä iät ja ajat ollut poikatyttöjä ja tyttömäisiä poikia. Ihania kaikki, omanlaisiansa <3

   Poista
 4. Paljon onnea ihanista uutisista :) Kyllä se näin on et oli sukupuoli mikä tahansa, niin tärkeintä on et on terve vauva.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, ja oikeassa olet :) Sukupuoli on lopulta niin vähäpätöinen asia.

   Poista
 5. Onnea poikalupauksesta ja siitä että kaikki on hyvin, se on tärkeintä <3

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi <3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...