perjantai 6. tammikuuta 2017

Hylkeen haukuntaa ja raskauspäivitystä

Joululoma on ohi ja arki alkanut. Näin loppiaisena on aikaa istahtaa koneelle hetkeksi, otin tässä hetken aikaa blogitaukoa ihan tarkoituksella ja päätin lomalla ihan vain rentoutua. Jouluaatto oli tapansa mukaan aivan ihana, Joulupukki kävi ja kaikki olivat olleet kiltteinä. Vielä tosin joudun odottamaan yhtä pakettia tovin, sillä se oli loppuunmyyty Suomen jokaisesta liikkeestä ja uusia on tulossa tammikuulla. Osaatko kuvasta arvata mistä monissa blogeissakin suositusta sisustusesineestä on kyse? 

Lamppu + laatikko? 

Uusi vuosi vietettiin läheisten parissa, paukkuja ampuen ja tortilloilla herkutellen. Lapsetkin saivat valvoa tavanomaista myöhempään ja voi miten hauskaa heillä olikaan! Loma todellakin otettiin lomana, kelloa ei katsottu niin tarkkaan ja tehtiin kaikenlaista rentoa.

No, koska kaikki on sujunut niin mainiosti on tietysti pakko tulla takapakkia. Nimittäin kuopus alkoi viimeyönä yskimään, tunnistin "hylkeen haukunnan" samantien ja meidän perheen ensimmäinen kurkunpääntulehdushan se siellä. Pojan vointia on seurailtu koko päivä, satunnaisia yskähdyksiä silloin tällöin, mutta helpolla on päästy. Katsotaan mitä ensi yöstä tulee... 

Koska joulukuu meni joulukalenterin parissa on kohdallaan pieni katsaus raskauteenkin. Rakenneultra oli joulukuussa - se kaikista pelätyin ultra tietysti (viitaten menneisyyteemme, klik!). Ultraava lääkäri teki vaikuttavaa työtä, pieni muru näytti olevan kaikinpuolin terve ja sydän katsottiin tietysti erittäin tarkkaan, eikä sieltäkään mitään poikkeavaa löytynyt. Lääkäri kuitenkin kysyi haluammeko silti lähteä sydänspesialistille Hyksiin vai mitä tehdään. Tulimme siihen päätökseen, että käydään nyt tulevana maanantaina vielä Tyksissä katsastamassa sydän ihan meidän mielenrauhamme takia, mutta Helsinkiin saakka ei ole tarve lähteä. Lääkäri kyllä vakuutteli, ettei hänellä ollut mitään huolta mistään, mutta ymmärsi hyvin miksi halusimme vielä uuden ultrauksen. 


Raskausviikkoja on nyt 25+0, enää 105 päivää jäljellä laskettuun aikaan! Olo alkaa olemaan melko muhkea, selkä särkee herkästi ja muutenkin jos jonkinlaisia vihlaisuja on ollut. Öiset joka raskaudesta tutut krampit ovat myös saapuneet, onneksi niiden ehkäisyyn toimii päivittäinen magnesium-tabletti kera pitkien villasukkien. Jos vahingossakaan erehtyy nukkumaan ilman villasukkia ovat kamalat krampit takuuvarmat! Liikkeet tuntuvat jo oikein hyvin ja lapset odottavat innolla uuden pikkusisaruksen syntymää, nuorin hoivaa vauvanukkeaan innolla. Pinnasänky on valmisteltu uutta tulokasta varten ja vanhat minikokoiset vaatteet käyty läpi. Jotain uutta tarvitaan, mutta aika pitkälti pärjätään vanhoilla. Kelaan on hakemukset laitettu menemään, tällä kerralla emme ota äitiyspakkausta, vaan otamme sen mielummin rahana ja ostamme sillä puuttuvat tarvikkeet. 

Tuntuu hassulta, että tämä on viimeinen lapsemme. Tämän lapsen kasvaessa saa vanhat tavarat myydä, enää ei tarvitse uutta laatikkoa hänelle pieniksi jäävien vaatteiden säilytykseen. Sitteri, vaunut, bumbo, harsot, imetysliivit, kaikki saa myydä. Hassua. Mutta olo on rauhallinen, olen asennoitunut tähän raskauteen viimeisenä raskautenani ja yrittänyt nauttia siitä sen mukaan. Kunhan saamme tämän pienen rakkaan syliimme on meidän perheemme tässä, kokonaisena.

Ps. ja tietysti Joulupukin jälkitoimituksena on saapumassa Lightbox-valolaatikko! 

7 kommenttia:

 1. Sullakaan ei ole enää kauan! Ihana maha 😍

  Meillä myös on viimeinen, mutta nyt raskauden lähestyessä loppua, olen alkanut miehelle puhumaan, että jos ehkä sitten kuitenkin vielä... eikä tuo heti tyrmännyt. Eli saa nähdä. Tosin en tiedä kestääkö kroppa miten enää raskauksia... mutta siis vielä en aio sanoa, että se oli nyt tässä. 🙈

  VastaaPoista
 2. Ihana masu ja paranemisia N:lle <3

  VastaaPoista
 3. Mulle tuli niin haikea olo, vaikka onkin kyse teidän perhekoosta 😅 Mistä sen tietää koska se on siinä? 🤔 Tsemppiä raskauteen ❤ Ihana kuulla, että kaikki on vauvalla hyvin. Ja että pääsette vielä asian tsekkaamaan.

  VastaaPoista
 4. Ihana masu, ja jaksamista loppuraskauteen!<3 Teidän joulu ja vuoden vaihde kuulostivat ihanan mukavilta ja rauhallisilta.:)

  VastaaPoista
 5. Kaunis maha! Eikös se aina ala lopputaskaudesta tuntumaan, että tämä on viimeinen vauva... ;)

  VastaaPoista
 6. Voimia loppuun, raskaus kyllä sopii sulle 😊

  VastaaPoista
 7. voimia loppurutistukseen:) ja liityin lukijaksi <3 ja ihanaa alkanutta vuotta <3

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi <3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...