keskiviikko 18. tammikuuta 2017

Äitiyspakkaus vai raha

Suomalaista äitiyspakkausta on iät ja ajat ylistetty maailmalla ja onhan se aivan mahtava keksintö! Toteutuskin ja tuotteiden laatu on ollut vuosikaudet oikein toimivaa, eikä moitetta ole juuri ollut muusta kuin kuoseista (ja nehän nyt eivät koskaan tule kaikkia miellyttämään), lukuunottamatta tämänhetkisen pakkauksen yöpukujen raapivaa yläreunaa. 

Me valitsimme aikoinaan esikoisen kohdalla äitiyspakkauksen, koska siitä sai kätevästi mukana kaiken tarvittavan ns. pikkusälän niin lämpömittarista kynsisaksiin ja kaikkeen siltä väliltä. Vaatteita tuli käytettyä joitakin, ei kaikkia. Makuupussia jokusen kerran. Sanoisinkin, että ensimmäisen lapsen kohdalla äitiyspakkaus oli ehdoton ja kätevin vaihtoehto. 

N:n kohdalla emme enää valinneet pakkausta, sillä olimme säästäneet siitä kaiken haluamamme ja muutoinkin isoveljeltä oli suosikkivaatteet ja muut tarvikkeet säästössä pienempää varten. Rahalla ostimme puuttuvat tarvikkeet ja kirpparilta halusin N:lle hänenaikaisensa äitiyspakkauksen makuupussin säästöön. Saa sitten joskus vuosi(kymment)en päästä ihmetellä sitä. 

Nyt tulevan lapsen kohdalla myös olemme päätyneet rahaan, syyt ovat oikeastaan täysin samat kuin viime kerrallakin. Kaapit pursuavat toinen toisistaan ihanampia vaatteita ja kaikki pakollinen löytyy jo, joten en näe mitään tarvetta ottaa pakkausta hänelle. Lisäksi olen melko tarkka lastenvaatteiden suhteen, joten laitan mieluusti ne rahat mieleisiin vaatteisiin, kuin äitiyspakkauksen omiin.

Kuva: Kela.fi


Äitiyspakkaus:

+ kätevä pakkaus kaikkea tarpeellista, erityisesti ensimmäistä lasta odottavalle
+ monenlaisia vaatteita, helppo kokeilla mikä miellyttää eniten
+ itse pakkausta voi hyödyntää niin petinä kuin säilytyslaatikkonakin

- ihan pieniä vaatteita melko vähän
- toppavaatteet ovat vain hyvällä tuurilla sopivia talvella
- vaatteiden kuosit eivät välttämättä ole jokaisen mieleen

Raha:

+ saa käyttää tarvittaviin hankintoihin
+ 140e:lla saa melko paljon ostoksia esimerkiksi kirppareilta
+ voi valita mieleisensä kuosit 

- uusia tuotteita ostettaessa 140e on melko pieni raha


Miten teillä on tehty? Onko jokaisen lapsen kohdalla otettu pakkaus vai kenties raha? 
Minkä olette nähneet kätevimmäksi?

9 kommenttia:

 1. Kahden ekan kohdalla otettiin pakkaus. Ikäeroa tosin oli 12 vuotta ja esikoisen pakkaus oli annettu eteenpäin. Mutta nyt tälle pikkukolmoselle ei otettu pakkausta. Vanhoja vauvan vaatteita on Ässän jäljiltä runsaasti ja kaikki tarpeellinenkin tuntuu olevan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmasti ihan loogista tuolla tavalla, harva taitaa säilöä vauvan tarvikkeita 12 vuotta odottamassa seuraavaa :)

   Poista
 2. Otettiin meidän pojalle tietysti äitiyspakkaus, ensimmäinen ja ainokainen kun on. Mutta kun toinen saadaan, ajateltiin sijoittaa rahat kunnolliseen rintareppuun, kaikki vauvan vaatteet ja tarvikkeet kun on yhä hyvässä tallessa. 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa hyvältä :) Mitäpä sitä turhaan ottamaan samoja tarvikkeita toiseen kertaan, kun edelliseltä on jäljellä vielä ja rahoillekin olisi selvä käyttökohde.

   Poista
 3. Jokaiselle kolmelle otettu tasapuolisesti pakkaus. Ekalle oli itsestäänselvyys. Toisesta ja erityisesti kolmannesta eivät tulleet kaikki tuotteet käyttöön, mm. toppavaatteet olisivat sopineet kesällä. Mutta pakkaus on iso plussa (hyvä säilytyslaatikko, kaikki myös nukkuneet vauvana omassa pakkauksessaan) ja se, että jokaiselle jää muistoksi samat jutut omasta pakkauksestaan (makuupussi, kirja, purulelu, ehkäpä sairaalasta kotiintulo body & potkuhousut ym.). Rahaahan tuo 140 euroakin toki on, mutta ajattelemme, että se hukkuisi sitten vain muiden rahojen "sekaan", eipä juuri sillä erityisesti varmaan tulisi mitään tiettyä ostettua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se minuakin on mietityttänyt juuri, että haluaisin jotain pakkauksesta muistoksi jokaiselle ja sen myötä päädyttiinkin tuohon, että metsästän kirppiksiltä jokaisen oman pakkauksen makuupussin :) Pakkaus itsessään on kyllä huiman hyvä, tukeva ja tilava. Helppo säilyttää siinä vaikkapa juuri niitä muistoja vauva-ajalta <3

   Poista
 4. Ensimmäiselle tuli ihan ehdottomasti pakkaus, mutta toiselle juuri pistin hakemuksen rahasta. Esikoisen pakkaus ja kaikki miljoona muuta vaatetta on edelleen valmiina, ja pakkauksessa on niin paljon sellaisia vaatteita jotka eivät sitten tulleetkaan käyttöön. Nyt voi rahalla ostaa sitten niitä oikeasti käytännöllisiä joita haluaa. Muuten ehkä olisin halunnut toisellekin muistoksi oman äitiyspakkauksen, mutta esikoisenkin pakkaus täytyi heittää roskiin kun kissa keksi käyttää sitä pissapaikkana :( Nyt ei ole sitten laatikkoa kummallekaan. Onneksi tavarat ovat tallessa toistakin varten :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse pakkaus säilytyslaatikkona on kyllä kätevä ja niin tukeva, se minuakin hiukan harmittaa ettei sitä nyt ole kuin esikoiselle. Sääli, että teillä kissa pääsi tekemään tuhojaan :(

   Poista
 5. Ensimmäiselle äitiyspakkaus, tietysti. Toiselle otettiin rahana, koska ikäeroa oli 1v 5kk ja kaikki vaatteet oli hyväkuntoisia, Kolmannelle äitiyspakkaus, koska iso ikäero 6v edelliseen lapsukaiseen ja kaikki vauvajutut oli jo lahjoitettu pois.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi <3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...