tiistai 6. joulukuuta 2016

6. luukku - DIY paloturvalliset itsenäisyyspäiväkynttilät

Paljon Onnea Suomi 99-vuotta!

Lapsiperheissä avotulen käyttäminen on aina hivenen normaalia riskialttiimpaa, joten halusin antaa vinkin helppoihin kynttilöihin iltaa varten. Meiltä nämä tulevat löytymään keittiön ikkunalta iltakuudesta lähtien - ja nämä voi jättää ikkunalle vaikka itse poistuisikin kotoa. Jos oikein innostuu, niin voihan paperirullien sisään vielä sujauttaa alakautta paristokäyttöiset led-tuikut tuomaan tuiketta, mutta nämä ovat hauskat näinkin! 2-vuotiaskin oli innolla mukana askartelussa omanlaisella tuotoksellaan, ihaninta on, että lapsen oma kädenjälki näkyy. Itsenäisyyspäivän jälkeen kynttilät tietysti säilötään tulevia vuosia varten muistoksi.

Tarvitset:

 • 2kpl wc-paperirullia
 • keltaista kartonkia
 • oranssia kartonkia
 • valkoista kartonkia
 • sinistä silkkipaperia
 • paperiliimaa
 • sakset

Valkoisesta kartongista leikataan wc-paperirullan kokoinen pala (valmis korttipohja oli aivan täydellisen kokoinen) ja liimataan se rullan päälle paperiliimalla.
Liekkiä varten piirretään ääriviivat keltaiselle, sekä oranssille kartongille. Leikkaaminen hoidetaan yhdessä, lapsen ikätaso huomioiden. Sen jälkeen liekit liimataan yhteen.
Seuraavaksi mitataan ja leikataan silkkipaperista sopivan kokoinen pala, tämän osion voi tehdä myös esimerkiksi sormiväreillä tai värikynillä. Ole luova!
Lopuksi tehdään pienet lovet kynttilän reunoihin ylös ja kiinnitetään liekki loviin. Tadaa!

2 kommenttia:

 1. Meidän oli niin tarkoitus taas tehdä itse koristeita ja joulukortteja, mutta aika tuntuu sotivan vastaan... luulisin, että meidän Ässäkin nauttisi, jos pääsisi askartelemaan... onneksi on päiväkoti. 🙈

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Päiväkoti on kätevä :D Mutta ei tähänkään mene montaa minuuttia ;)
   Itse olen sellainen käsillätekijä, niin tulee aika helposti lapset otettua mukaan ja niiden kanssa touhuttua kaikenlaista tällaista.

   Poista

Kiitos kommentistasi <3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...