sunnuntai 4. joulukuuta 2016

4. luukku - DIY Tontun ovi

Mietin kovasti onnistuuko Tontun oven toteuttaminen tänä vuonna, mutta rohkeudella lähdimme nyt kokeilemaan. Talossa kun kuhisee toisinaan useampikin utelias ekaluokkalainen, joten saa olla tarkkana, ettei kukaan mene oveen koskemaan. 

Tontun ovi on salainen, kukaan ei tiedä millainen tonttu siellä asuu tai miten se on seinään päätynyt - ja miksi juuri siihen seinään. Toisinaan oven edestä saattaa löytää pienen yllätyksen, piparin tai vaikka tarra-arkin ja toisinaan lapset jättävät tontulle ovensuulle yllätyksen, joka yleensä on aamuun mennessä kadonnut. Olipa eräänä päivänä oven edessä hivenen luntakin, kenties tonttu oli unohtanut kopistella kenkänsä ennen sisälle astumista..

Oven ilmestymisen myötä jokainen pieni vanhan talon narahdus saa täysin uuden merkityksen; "Mikä se oli?", "Heilahtiko ovi?". 

Oven valmistaminen toki on helpompaa mitä pienempi lapsi on kyseessä, koska heille menee läpi jos jonkinlainen luukku. Isompien lasten kohdalla saa olla jo tarkempana, kuten vuosi sitten sattuneessa tapauksessa, kun esikoisemme huomasi oven olevan kiinni seinässä sinitarralla - kommelluksesta voit lukea tarkemmin täältä
Ovea varten tarvittiin:
  • paksuhkoa pahvia
  • puukuvioitua dc-fix -muovia
  • valkoista sormiväriä
  • jäätelötikun pätkä
  • musta vedenpitävä tussi
  • sivellin
  • rautalankaa
  • kuumaliimaa

Ensin leikkasin sopivan kokoisen palan pahvista, johon liimasin sattumalta kaapista löytyneen dc-fix-muovin. Sormivärillä maalasin ovelle "karmit". 

Jäätelötikusta leikkasin pätkän, jonka väritin mustalla tussilla ja liimasin oveen paikoilleen.

Tonttu-tekstin tein valkoisella sormivärillä pienen siveltimen avulla. Kyltin kiinnitysnarut, sekä naula ovat mustalla tussilla tehdyt.

Ovenkahva on muotoiltu rautalangasta ja liimattu paikoilleen kuumaliiman avulla.

Toki oven valmistamisessa mielikuvitus on valttia, joten ohje on täysin sovellettavissa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...