torstai 1. joulukuuta 2016

1. luukku - 5 vinkkiä lasten onnistuneisiin joulukorttikuviin

Joulukuun ensimmäinen, nyt se alkaa - tästä päivästä lähtien aina jouluaattoon saakka blogissani avautuu päivittäin joulukalenterin luukku, joinain päivinä se tarkoittaa vinkkejä, ideoita, alekoodeja, kun taas joinain arvontoja, joten kannattaa pysyä kuulolla! Ihania juttuja tulossa!

Tänään halusin antaa teille vinkit joulukorttien kuvaamiseen, vielä ehtii kuvaamaan ja tilaamaan, kunhan ryhtyy reippaasti toimeen. Tässä vinkkejä, joilla amatöörikin onnistuu varmasti. Et tarvitse hienoa studiota, saati ammattilaiskameraa (niitä ei ole minullakaan!), anna mennä! 1. Rekvisiitta
Joulukortteihin kuvat otetaan usein hyvissä ajoin ennen lähetyspäivää, jolloin tilaamiselle jää hyvin aikaa. Tämä tarkoittaa monesti sitä, ettei talossa vielä ole joulukoristeita, eikä välttämättä ulkona lunta. Kaiva esiin tonttulakki/jouluinen valosarja/muutama koriste, näiden avulla saat myös lapsen pysymään kiinnostuneena. Suunnittele paikka, jossa kuvaat. Haluatko taustaksi sohvan, sängyn vai valkean seinän? Mitkä vaatteet lapselle päälle?

2. Valo
Kirkas aurinkoinen päivä saattaa toimia, mikäli kuvaat hangella. Sisätiloissa täysi aurinko luo helposti häiritseviä varjoja. Kannattaa suosia valoisaa, mutta ei kovin kirkasta päivää, mikäli käyttää luonnonvaloa. Toisaalta hämyinen valaistus toimii, mikäli kuvassa on valosarja, joka tuo lämmintä - jouluista tunnelmaa. Malttia salaman käytössä - jos et ole perehtynyt sen käyttöön se luo helposti kuvista kylmähköjä ja tunteettomia. 

3. Luonnollisuus
Laittaako lapset riviin sohvalle tiukan komennon kera "Katse kameraan ja hymyä!" vai annatko lasten esimerkiksi kuvaa otettaessa leikkiä joulupalloilla tonttulakit päässä? Miten olisi piparien leivonnan ohessa otetut kuvat? Tai lumileikit ulkona? Taustalle joululauluja soimaan tunnelmaa tuomaan. Pitäkää hauskaa, lapsi lähtee mukaan paremmin, kun vanhempikin on kameran kanssa läsnä, eikä huutelemassa kaukana komentteja. Heittäydy!

Heittäydy! Anna lapsen kuvata sinua välillä, hassuttele!


4. Kuvien määrä ja laatu
Ota paljon, mutta muista kuitenkin olla tarkkana, että ehdit tarkentaa kunnolla. Epätarkat kuvat eivät ole mukavia katsella, mutta taas tietynlainen pehmeys saattaa sopia jouluisiin kuviin. Lapsia kuvattaessa kuvien määrää ei voi olla liikaa, sillä yhdessä kuvassa saattaa kaikki muu olla kohdillaan, mutta jollain olla irvistys/sormi nenässä/silmät kiinni/jotain muuta hassua, joka saattaa jo seuraavassa kuvassa olla paremmin. Viimeistele rajaamalla ja tarvittaessa muokkaus kuvanmuokkausohjelmaa käyttäen.

Huomioi niin liikkuvat lapset, kuin eläimetkin.

5. Kuvaa lapsen tasolta
Aseta kamera lapsen tasolle, älä kuvaa yläviistosta. Hassutelkaa, kokeilkaa eri suunnista otettuja kuvia, paras kuva saattaa olla joku täysin heittäytyen otettu, jollaista et osannut suunnitellakaan.

Vertaa kuvakulmia, vasen on kuvattu yläviistosta, oikea lattialta käsin.

Kuvailemisiin! Huomenna palaillaan uuden luukun kera, iik! Enää 23 yötä jouluun!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...