keskiviikko 16. marraskuuta 2016

Vanhan kaapin uusi ilme kalkkimaalilla

Olin jo hyvän aikaa pohtinut meille sopivaa vitriiniä, johon saisi mm. jalallisia laseja kauniisti esille. Koska tilamme ovat rajalliset (kuten keittiön kaapitkin) oli kohtalaisen hankalaa löytää sopivan mallista vitriiniä nurkkaan. Lopulta keksin, että ostamme käytetyn kulmakaapin, jossa yläovessa on lasi ja alaovi on umpinainen, Torista löysin juuri sopivan 30e:n hintaan.

Sen jälkeen tilasin Jeanne d'Arc Livingin paljon kehuttua kalkkimaalia (sävynä natural white) 700ml purkin (n.25e), sekä saman merkin läpinäkyvää vahaa (n.15e). Odotukseni olivat korkealla netistä luettujen kehujen ansiosta.

Kuvat: Jeanne d'Arc Living


Jeanne d'Arcin kalkkimaalit ovat kemikaalittomia, sekä tuoksuttomia, joten maalaaminen onnistui moitteetta olohuoneessa. Maali ei valunut käytännössä yhtään, eikä ikkunoita tarvinnut teippailla, sillä kuivunut maali lähti lastalla rapsuttamalla todella helposti, siis aivan mahtava tuote! Alkuvalmisteluja (pölyjen pyyhintää lukuunottamatta) ei tarvinnut tehdä, siihen vain lakatun pinnan päälle ja hyvin pysyy! Lisäksi kyseinen maali oli kuivaa jo puolen tunnin kuluttua. Ensimmäisen kerroksen jälkeen oranssihtava männynsävyinen pohja kuulsi vielä omaan mieleeni turhan paljon läpi, joten lähes saman tien maalasin uudemman kerroksen. Kaksi kerrosta riitti saavuttamaan juuri sen ulkonäön, mitä olin halunnut ja purkissa oli edelleen maalia 1/4 verran - todella riittoisaa siis! Kaikista näistä kehuista huolimatta kyseessä ei ole yhteistyöpostaus, nämä ovat ihan vain omia havaintojani ja mielelläni jaan positiivisen kokemuksen teille lukijoillenikin.

Koska kalkkimaali on kuivuttuaan huokoista vaativat enemmän käytössä olevat pinnat joko lakan, tai vahan päällensä. Otin palan puhdasta vaahtomuovia, hieroin vahaan kevyesti ja levitin lähes kauttaaltaan. Vaha oli hyvin helppokäyttöistä, mutta poikkesi maalista melko vahvan tuoksunsa puolesta. Jo kevyt kerros riitti, lopulta vahan kuivuttua muutaman tunnin, otin puhtaan liinan, jonka kanssa kävin hyllyn vielä kertaalleen läpi - ikäänkuin tasatakseni vahan, se sai aikaiseksi pienen kiillon. Aamulla suoritettu vahaus ja illalla hylly tuntui käsin koskettaessa täysin kuivalta.Vau mikä muutos, siis olen aivan rakastunut tähän hyllyyn! Loppusilauksen saivat aikaan uudet vetimet. Tarkoitus oli saada kaapista kaunis, mutta kotikutoisen näköinen - siveltimen vedot saivat mielellään jäädä näkyviin, sekä värin ei ollut tarkoitus levittyä täysin tasaisesti. Lopputulos vastaa täysin suunniteltua. Nyt kelpaa asetella ihanuuksia näkyville ja piilottaa kaapin kätköihin kaikenlaista tavaraa, tykkään!

3 kommenttia:

Kiitos kommentistasi <3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...