torstai 20. lokakuuta 2016

Painu Pelle hiiteen!

Kukaan uutisia seuraava ei varmasti ole välttynyt viime päivinä kuulemasta jenkkilästä Suomeen rantautuneista "tappajaklovneista". Uutisissa on kerrottu tapauksia tulleen kymmenisen nyt viimeisen parin päivän aikana, kuitenkin tapauksia on huomattavasti enemmän. Puskaradio kertoo täällä meilläpäinkin olleen pelkästään eilisillan aikana useampia tapauksia ja Raisiossa tänä aamuna ennen kahdeksaa koulumatkan varrella olleesta klovnista. Mikä mielenvika on pelotella lapsia? Kävisivät pelottelemaan aikuisia, jos ylipäänsä on pakko pelotella. Ihan käsittämätöntä! Olen niin raivoissani! Ruotsissa on kerrottu yhden klovnin puukottaneen jotakuta ja toisen viiltäneen lasinsirpaleella jahtaamaansa henkilöä. Lisäksi Ruotsissa yksi klovneista oli mennyt kerrostaloon, soittanut ovikelloa ja oven oli avannut 8-vuotias poika. Poika oli kauhuissaan hypännyt parvekkeelta kolmisen metriä alas päästäkseen karkuun. Ajankohtaisia kohtaamisia voi seurata esimerkiksi Facebookin Klovnihavainnot-ryhmästä. 

Kuva: Punanaamio

Kyse on siis villityksestä, joka on saanut alkunsa Amerikassa tehdyistä piloista, joissa klovniksi pukeutuneet henkilöt pelottelevat ohikulkijoita erilaisissa paikoissa. Kyseistä pelottelutilanteista kuvattuja videoita löytyy lukuisia mm. Youtubesta. Kyseiset klovnit ovat erittäin uhkaavan näköisiä ja saattavat lähteä juoksemaan perässä esimerkiksi moottorisahan tai pesäpallomailan kanssa. Pahimmissa videoissa klovnit ovat olleet esimerkiksi "tappamassa" jotain, jonka jälkeen sivullisen huomattuaan ryntäävät perään. Ei ihan kevyttä huumoria. 

Kuva: Punanaamio

Olemme kotona käyneet mieheni kanssa keskustelua siitä, miten ekaluokkalaiselle tulisi kertoa asiasta. Emme halua lietsoa turhaa pelkoa, mutta hänen olisi kuitenkin hyvä tietää, että nyt on tällaista liikkeellä. Luulin näiden liikkuvan vain pimeällä, mutta eilen on erään urheilukentän laidalla ollut klovneja jo 17-18-välisenä aikana, silloin ei vielä ole pimeää! 

Jokaisesta klovnihavainnosta tulisi ehdottomasti ilmoittaa hätänumeroon 112, sillä säikyttely voi täyttää rikoksen tunnusmerkistön. Järjestyslaissa kielletään yleisen järjestyksen häiritseminen muun muassa pelkoa herättävällä ja uhkaavalla käyttäytymisellä. Pelottelun asteesta riippuen kyseeseen voi tulla myös laiton uhkaus. Klovnin huvittelu saattaa käydä kalliiksi, sillä hän saattaa saada sakkoja maksettavakseen. 

Hävetkää pellet, olette pohjasakkaa!

8 kommenttia:

 1. Saisivat painua ja kauas. Klovneja pelkääville painajainen ja jos ei aiemmin pelännyt niin varmasti traumoja jää. 😡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei taida Pelle Hermanni olla kovin suosiossa tämän jälkeen, kamalaa touhua!

   Poista
 2. Täällä meilläkin päin on törmätty noihin pelleihin.. Aivan käsittämätöntä! Pelkään itse klovneja ihan hirveästi. Hirvittää ajaa autoakin pimeällä, jos jostakin pomppaa joku pelle, niin aivan varmasti ollaan sen jälkeen ojassa.
  Vihastuttaa ihan hirveesti😡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmasti sitä vaistomaisesti väistää mitä vain tielle pomppaavaa, ei enää ole leikinasia. Vaarallista!

   Poista
 3. On käsittämätöntä, että viranomaisetkin ovat jokseenkin sivuuttaneet tämän "huumorina" ja sanovat, että kyseessä *saattaa* olla järjestyslakirikkomus tai laiton uhkaus. Jos joku lähtisi tavisvaatteissa jonkun perään moottorisahan kanssa, pidettäisiin sitä ehdottomasti sairaana ja rikollisena, mutta jos on pellevaatteet päällä, se on vain järjestyslakirikkomus kuten vaikkapa yleiselle paikalle kuseminen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi poliisi on tainnut herätä tähän ongelmaan nyt vähän paremmin ja pyytänyt ilmoittamaan pelkistä pellehavainnoistakin hätänumeroon, ei tarvitse odottaa pellen "hyökkäävän".

   Poista
 4. On kyllä käsittämätöntä touhua pelotella lapsia!! Ja lapsethan pelkäävät... Kirjoitin Whatsappissa leviävistä viesteistä: http://www.ylipyykkivuorten.fi/2016/10/lasten-whatsapp-viestit-pellet-voivat.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi pojan puhelimeen ei kyseinen viesti ole tullut, eikä koulussa vielä ole tullut puheeksi. Sitä päivää odotellessa... Toivottavasti halloweenin jälkeen edes rauhoittuisi.

   Poista

Kiitos kommentistasi <3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...