lauantai 3. syyskuuta 2016

Tällainen on 7-vuotias

Mitäkö tulee ensimmäisenä mieleen 7-vuotiaasta?

Ahkera, utelias, kaikesta kiinnostunut. Maailma avartuu koulunkäynnin ja omatoimisen liikkumisen myötä. Joskus myös väsyttää, aina ei voi jaksaa, sillä onhan tuossa iässä paljon uutta opittavaa.
Rajoja kokeillaan, puhelimen käyttöä harjoitellaan. Miten ulkona pitikään liikkua, kun kulkee yksin? Mitä pitää tehdä jos eksyy? Oma perhe on tärkeä, niin myös opettaja ja kaverit. Tässä iässä on tyypillistä asioiden paisuttelu ja valkoiset valheet, toisinaan käydäänkin keskusteluja siitä, miksi joku kaveri on valehdellut. Ajattelutapa muuttuu, enää äidin ja isän kertoma ei välttämättä ole se, jota automaattisesti uskotaan. Asioiden oikeaa ja väärää puolta pohditaan paljon, miksi joku teki noin ja toinen näin? Paljon kyseenalaistamista. Irtaudutaan vanhemmista, moni asia on lapsen mielestä noloa - vanhemmille voi olla kova pala, kun lapsi sanookin, ettei halua heidän saattavan kouluun. Ekan luokan myötä tulee niin hyviä kuin huonojakin tapoja isommilta lapsilta, mallia otetaan toisista lapsista ja mikäli käytös ei olekaan hyväksyttävää ollaan siitä kovin ihmeissään. Miksi joku saa tehdä noin ja minä en? Miksi minä saan ja joku ei?

Kengännauhat ja farkkujen napit saavat aikaan hikikarpaloita otsalle, mutta ahkeralla harjoittelulla pian kaikki sujuu. Ekan luokan lopulla ollaan varmasti jo monessa asiassa kokeneempia.

Star Wars on kova juttu, joten suurin osa lahjoistakin olivat siihen liittyviä.

7-vuotias on jo iso lapsi, mutta oikeasti mahtuu vielä oikein hyvin vanhempien syliin ja onkin ihana makoilla sohvalla kainalokkain rankan päivän päätteeksi. Toisena hetkenä tsempataan kuitenkin kovasti ja ollaan hyvinkin paljon vanhemman oloisia, varsinkin jos sattuu olemaan kavereita näköpiirissä.

Tämä viikonloppu on yhtä juhlaa, sillä meillä asuu aivan ihana 7-vuotias! Tänään juhlittiin suvun kesken, huomenna talo saapuu täyteen saman ikäisiä poikia, vauhtia riittää!
Onnea Rakas T! Äidin ja Isin kulta!

Syntymäpäiväkakkuna oli tällä kertaa täytekakku suklaamoussetäytteellä. Päälle valuva suklaaganache ja pensasmustikoita suoraan anoppilan puutarhasta. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...