torstai 29. syyskuuta 2016

Kokemuksia lasten synttäreistä Turun seudulla

Vilkaiset kalenteriin, lasten synttäreihin on tosiaan enää muutamia viikkoja. Lapsi itse kyselee jo innoissaan missä juhlat pidetään ja montako vierasta saa kutsua. Mikäli viitsii ja haluaa säästää menoissa ovat kotisynttärit ihana vaihtoehto, mutta nykypäivänä usein valitaan helppo, hieman kalliimpi vaihtoehto järjestää juhlat jossain toisaalla. Meille on kertynyt jo useammalta vuodelta kokemusta niin vieraana, kuin järjestäjänäkin ja halusin nyt jakaa teille kokemukset meille tutuista paikoista täällä Turun seudulla.

Mukkelis Makkelis, Turku Itäharju, Littoistentie 110 

Liikuntapainotteiset synttärit, 260m2 tilaa, joista osa on sählykenttänä. Paikan päältä löytyy myös lasten rakastama juustomeri, johon on aivan ihana pomppia! Osaavat ohjaajat järjestävät iän ja muut seikat huomioiden pitkän temppuradan, laulavat onnittelulaulun, jakavat lahjat ja pitävät hommat hyvin hyppysissään. Tilavuokraan kuuluvat astiat, tarjoilut tulee hoitaa itse.
Hinnat: arkisynttärit 125e (15 vierasta + sankari + 1 ohjaaja), viikonloppusynttärit 135e (15 vierasta + sankari + 1 ohjaaja), isot synttärit 200e (24 vierasta + sankari + 2 ohjaajaa).

Meillä on kokemusta Mukkelis makkeliksesta 3:lta kerralta, kahdet synttärit ollaan itse järjestetty siellä ja yksissä esikoinen oli vieraana. Ehdottomasti suosikkipaikka!


Turun Sirkus, Turun keskusta, Eerikinkatu 7

Sirkussynttärit! Temppuja pääsee tekemään niin korkeuksissa kuin trampoliinillakin, sekä valtavassa juustomeressä ja monissa muissa härveleissä. Näillä synttäreillä tulee hiki, joten juotavaa on oltava tarjolla kaiken aikaa. Ohjaajat ovat alan ammattilaisia omine erikoistaitoineen, joita he esittävät synttäreiden aikana. Tarjottavia suunnitellessa on hyvä huomioida, että paikalla ei ole astioita ja ruokailu hoidetaan lattialla istuen. Vanhempien hoidettavaksi jää ruokailun lisäksi monesta muusta paikasta poiketen lahjojen jakaminen. Kaikki alle 18v. osallistujat ovat vakuutettuja Turun Sirkuksen puolesta.
Hinnat:  1 ohjaaja 140e, 2 ohjaajaa 170e, 3 ohjaajaa 200e (max 20 lasta)

Yhden kokemuskerran puolesta voin kertoa, että mene ajoissa. Keskustan parkkitilat ovat hyvin rajalliset, joten aikaa saattaa mennä. Lisäksi paikanpäälle saattaa olla hankala löytää, ellei tiedä paikkaa ennestään. Tilat sijaitsevat 5. kerroksessa, muistaakseni hissillä pääsi 4. kerrokseen ja siitä vielä portaat ylös. Kun olet löytänyt ison salin, jossa näet jumppaavia lapsia, yritä nähdä aivan salin toiseen päähän, siellä on sirkuksen tilat verkon takana, joten joudut kulkemaan koko salin läpi päästäksesi sinne. Hieman syrjässä siis, mutta paikalle päästyä voi olla vain tyytyväinen. Ohjaajat olivat aivan huippuja ja lopuksi jakoivat hienot muotoilmapallot lapsille!


Liikuntakeskus Pomppis, Raisio, Kalasvahantie 8

Vanhasta uimahallista liikuntakeskukseksi muutettu tila - löytyy niin juustomerta, trampoliinia, pallomerta, kiipeilyseinää jne jne. Poikamme suosikki oli pimeä huone, jossa uv-valaistus. Paikanpäällä on kattava määrä astioita, tarjottavat voi joko tilata talon puolesta tai hoitaa itse. Ohjaaja on aktiivinen ja toimii hyvin mukana.
Huomioitavaa on se, että pimeään vuodenaikaan piha on todellakin pimeä, mutta kyllä se oikea rakennus sieltä pihan perältä lopulta löytyi.
Hinnat: 15 lasta, ma-pe 16:00-17:30 152e / ma-su 18:00-19:45 155e / sisältäen tarjoilun 195e

Kilosport, Kaarina, Urakkatie 7

Tilavassa rakennuksessa on tilaa monenlaisille juhlille. Vaihtoehtoina ovat pallopelisynttärit, temppusynttärit, salibandysynttärit, futissynttärit, musiikkileikkisynttärit ja omatoimisynttärit. Juhlat voi tilata tarjoiluineen tai sitten voi hoitaa tarjoilun (ja astiat) itse. Kilosportissa vierasmäärää ei ole rajoitettu.
Hinnat: omatoimisynttärit (ilman ohjaajaa) 1h 69e / 1,5h 95e / 2h 115e
ohjatut synttärit 1,5h 119e / 2h 149e
tarjoilupaketti 10 henkilölle 50e / lisähenkilö +5e

Jumppala, Turku, Siutlankatu 1

Useista aiheista koostuvat liikunnalliset synttärit, asiakas saa itse valita vaihtoehdoista kaksi aihetta toteutettavaksi. Käytössä yksi tilava liikuntatila, sekä ruokailutila tarjoiluastioineen, lautaset/mukit yms tuotava itse.
Hinnat: 15 vierasta 95e, 19 vierasta 105e. Hintaan sisältyy 2 ohjaajaa.

Yhden kerran kokemuksen perusteella voin sanoa, että ainakin tuolloin ohjaajat olivat kovin nuoria, vaikkakin osasivat asiansa ihan hyvin. Kun oli aika siirtyä ruokailemaan ohjaajat vain hävisivät jonnekin (olivat kyllä rakennuksessa, mutta eivät kertoneet yhtään mitä seuraavaksi tulisi tapahtua) ja juhlat sai lopetella itsekseen.

Turun urheiluliitto, Vasaramäen koulu, Lehmustie

Tempputiikerin jumppasynttärit, tämä oli kiva! Itse tempputiikerikin siis paikanpäällä. Toteutus suuressa koulun liikuntatilassa, monenlaisia erilaisia jumppavälineitä ja loppuhuipennus useita metrejä pitkällä pomppuradalla. Asiakas huolehtii tarjoilusta. Järjestetään vain sunnuntaisin.
Hinnat: 15 lasta + sankari 90e, 22 lasta + sankari 120e, erilliset hinnat Turun urheiluliiton telinevoimistelujaoston jäsenille.

Tuorlan planetaario, Piikkiö, Väisäläntie 20

Vaihtelua perinteisten jumppasynttärien ohelle. 1,5h kestävä katsaus planetaarioon, sisältää näytöksen ja observatoriokierroksen. Tarjottavat tuotava itse. Kotiin mukaan sai avaruudesta kertovan lehden.
Hinnat: Kysyttävä erikseen, hintatietoja ei löytynyt kotisivuilta.

Esikoinen on kerran ollut Tuorlassa synttäreillä vieraana. Tuolloin eskari-ikäisen vauhdikkaan pojan mielestä oli "vähän tylsää, kun ei saanut leikkiä", eli ehkä kenties vähän isommille sopivampi? Ajatuksen tasolla todella kivan kuuloinen ja varmasti on niin lapsestakin kiinni miten viihtyy.

Puuhapirtti, Turun keskusta, Nahkurinkatu 5

Tästä on kokemusta vain opiskelujeni kautta, nimittäin Turun ammatti-instituutin lapsiin ja nuoriin suuntautuvat lähihoitajaopiskelijat ovat toisinaan mukana järjestämässä syntymäpäiviä. Minäkin olen siis kerran järjestänyt synttärit lapsiporukalle kyseisessä paikassa. Monimuotoiset tilat, joissa mahdollisuus monenlaiseen teemaan, tilaa enemmän tarvittaessa ollaan viereisen Aninkaisten koulutalon liikuntasalissa.
Huomioitavaa Puuhapirtin syntymäpäivillä on se, että vanhemmat eivät ole tervetulleita vain he vain tuovat ja noutavat lapsensa. Puuhapirtti huolehtii tarjoilusta ja kaikesta muusta. Hintaan sisältyy teemaan sopiva jäätelökakku, mehubooli ja keksejä.
Hinnat: 9 lasta + sankari 120e (tekniikkasynttärit 150e), 20 lasta + sankari 240e, lisälapsi 12e.


Oliko joukossa sinulle entuudestaan tuttuja paikkoja?
Mitä sinä suosittelisit muille?

9 kommenttia:

 1. Meiltä ehdottomasti ääni sirkuskoululle.
  Lisäksi vinkkaan lahjan tytöt
  http://www.lahjantytot.fi/tapahtumat/liikunnalliset-synttarit/
  Ja Raision keilakeskuksen http://www.raisionkeilailukeskus.com/lasten-syntymapaivat

  VastaaPoista
 2. Olipas kiva lukea tällainen, vaikka ei meillä vielä hetkeen olekaan ajankohtaista. Mutta enpä ole tullut ajatelleeksi, että vaihtoehtoja on näin paljon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla :) Mieluusti itse jaan omakohtaisiin kokemuksiin perustuvia vinkkejä pelkän listauksen sijaan.

   Poista
 3. Myös Aboa Vetus järjestää synttäreitä. Me ollaan tykätty kovasti Mukkelis Makkeliksesta ja Sirkuskoulusta. Puuhapirtti oli myös kiva. Sirkuskoulu sopii hyvin myös vähän isommille lapsille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aboa Vetus kuulostaa kiinnostavalta! Pitääkin tutustua mitä heidän synttärinsä sisältävät, mahtaisivatko vauhdikkaat pojat viihtyä?

   Poista
 4. Forum Marinum järjestää myös! "Laivakoira Axelin synttärit" 5-12vuotiaille! ;)

  VastaaPoista
 5. Turun liikuntakeskus myös lainaa tiloja ilmaiseksi lasten liikuntatapahtumiin, jos siis haluaa itse järjestää juhlat, mutta oma koti ei riitä tai sovellu lastensynttäreiden viettoon.
  https://www.turku.fi/kulttuuri-ja-liikunta/liikunta/liikuntapaikat/liikuntavuoron-varaaminen/liikuntatilojen-vuokrat

  VastaaPoista
 6. Yllä mainittujen lisäksi, tietysti synttäreitä järjestävät HopLopit, Mehukatti maailma ja Hesburgerit

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi <3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...