lauantai 20. elokuuta 2016

Hyvästit epäterveelliselle aamupalalle! Mikä ihmeen aamupalakori?

Jokainen varmasti tietää sanonnan "aamupala on päivän tärkein ateria". Aamupalan tulisi olla ravitseva ja monipuolinen, että päivä lähtisi hyvin käyntiin ja ihminen saisi riittävästi energiaa lounaaseen saakka pärjätäkseen. Ideaali ajatushan olisi, että päivittäin olisi hieman erilainen aamupala, vaihtelevuus on hyväksi, jolloin monipuolisuuskin olisi taattu. 

No, kun katsotaan käytäntöä, ei kaunis ajatus monipuolisesta aamupalasta läheskään aina toteudu - ainakaan itselläni: Herätyskello soi, nouset tukka pystyssä ja kiirehdit vessaan. Esikoinen kömpii sängystään ja sinun vielä pöntöllä istuessasi kyselee aamupalaa ja puhua pölöttää kuin ette olisi viikkoon nähneetkään toisianne. Tässä kohtaa et vielä pysty olemaan kovin sosiaalinen, vaan örähdät jotain ja marssit keittiöön. Edelleen tukka on pystyssä. 

Juuri heränneenä kaapista tarttuu surullisen usein se perinteinen leipäpussi tai murolaatikko ja lasillinen maitoa. Jotain helppoa ja yksinkertaista. Ei vain pysty tässä kohtaa ajattelemaan yhtään monimutkaisemmin. Koitat myöhemmin tarjota jotain hedelmää ohimennen, mutta lapsella ei enää ole nälkä ja itseasiassa täytyisi alkaa suuntaamaan kouluun/töihin/päiväkotiin/minne kukakin.

Yksipuolisen, tylsän aamupalan voi nyt hylätä, sillä törmäsin Instagramissa aivan mahtavaan ideaan!
Tämä vaatii illalla ennen nukkumaan menoa 5 minuuttia aikaa, jonka jälkeen aamuksi on suunniteltu ihana ja ravitseva aamupala.

Aamupalojen pelastaja on nimeltään AAMUPALAKORI!

aamupalakori
Puuromaito, valmiiksi mitatut hiutaleet ja mustikoita.

Aamupalakori on meillä ollut käytössä nyt reilun viikon ja se todellakin toimii! Aamupalat ovat monipuolistuneet valtavasti, koska äidin ei tarvitse aamulla enää käyttää vähäistä aivokapasiteettiaan ravitsevan aamupalan pohtimiseen. Lisäksi kouluikäinen esikoinenkin voi halutessaan kaivaa korin esiin vaikka sillä aikaa, kun äiti harjaa niitä hiuksiaan...

aamupalakori
Leipätarvikkeet, pari päärynää kylkeen.

Aamupalakorin ajatus on se, että illalla sinne jo kerätään valmiiksi aamupalatarvikkeet, jolloin aamulla ei tarvitse kuin ottaa kori jääkaapista esille ja laittaa kaikki valmiiksi.

Aamupalakori
Kreikkalaista jogurttia, mysliä ja pari omenaa

Helppoa, eikö?

Erilaisia variaatioita voi tietysti luoda mielin määrin. Niin välipalakori koulusta palaavalle, kuin iltapalakori kiireisiin iltoihin toimivat varmasti myös yhtä hyvin, ihan miten milläkin perheellä on tarve.

8 kommenttia:

 1. Hyvä idea. Käyttöön tulee, kiitos vaan! :D

  VastaaPoista
 2. Hmm, tosi kiva idea! Tätä voisi hyvinkin kokeilla! Meidän koriin tulisi todennäköisesti myös pilkottua kurkkua ja muita leivänpäällyksiä, joita ei aina aamuisin ehdi tai jaksa tehdä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin juuri, mitä enemmän tekee valmiiksi sen helpommalla pääsee aamulla :)

   Poista
 3. Hassua, että tää esitellään uutena juttuna, mut hyvä niin! Meillä tää on ollut käytössä jo yli 20 vuotta, ekan muksun syntymästä -93 tähän viimeiseen 5-vuotiaaseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää on mulle uusi :D mutta kiva kuulla, että teillä ollut jo kauan käytössä :)

   Poista
 4. En ole kyllä aiemmin tästä muistaakseni kuullut, tosi hyvä idea!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi <3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...