keskiviikko 27. heinäkuuta 2016

Gotta catch 'em all! - Mielipiteitä Pokemon Go:sta

Paljon mielipiteitä jakanut, Suomessakin pari viikkoa sitten julkaistu Pokemon Go puhuttaa varmasti jokaisessa lapsiperheessä. 

Suomessa ainakin yksi on jo ehtinyt auton alle pelatessaan kyseistä peliä, olin myös lukevinani jonkin uutisotsikon poliisiauton kylkeenajaneesta Pokemonia pelanneesta autoilijasta, mutta se kaiketi oli ulkomailla.

Oli miten oli pelin kanssa tulisi olla järki päässä, eikä nyt ihan oikeasti aleta hyppimään sinne autotielle ihan vain saadakseen cp400 Jigglypuffin kiinni. Tai uhraamaan itsensä, tai kanssamatkustajiensa henkeä nappaillessaan autoa ajaessaan muutamat Zubatit "ihan vain ohimennen". Vaaralliseksi peli muuttuu siinä kohtaa, kun unohdetaan missä ollaan ja mihin pitää keskittyä, muutoin se on äärimmäisen hyvä keino saada ihmiset liikkeelle - Pokemon Go:ta kun ei voi pelata juuri ollenkaan sohvalla istuen.

Pelin ideana on siis kulkea ympäriinsä, kun samalla pelissä satunnaisista paikoista hypähtelee esiin Pokemoneja, joita voi napata. Haastetta tulee siinä vaiheessa, kun huomaa Poke-palloja olevan vain tietyn verran ja niitä pitääkin toisinaan hakea PokeStopeista lisää. PokeStopit ovat yleensä julkisilla paikoilla, karttaan ennestään merkittyjä ja paikoillaan pysyviä kohtia. Kun peli etenee päästään jossain kohtaa taistelemaan toisia pelaajia vastaan ja Pokemoneja pystyy myös kehittämään vahvemmiksi. Näistä ei sen enempää, sillä itse en vielä ole edennyt taisteluihin saakka, vaan toistaiseksi olen pysynyt keräilyvaiheessa. Enkä tosiaan ole asiantuntija, joten en osaa kertoa mitä ja miten seuraavaksi pitää tehdä, haha!


Minulla on puhelimessa Pokemon Go.
Miehelläni on puhelimessaan Pokemon Go.
Tulevalla koululaisella olisi puhelimessaan Pokemon Go, mikäli olisin löytänyt sovelluksen, jonka avulla saisin Pokemon Go:n salasanan taakse. Tuolloin hän saisi sitä pelata, mutta vain kun minä tai isänsä näppäilisi salasanan kyseiseen sovellukseen. Sitä ei nimittäin pelata koulumatkoilla, eikä muutenkaan yksin (tai kaverin kanssa) pihalla kulkiessa. Tuon ikäiset lapset ovat vielä niin pieniä ja uppoutuvat liikaa, sitä ei huomaakaan miten yhtäkkiä seisoo väärässä paikassa, koska "Hei tuolla on Pikatchu!". Todella monella lapsella kyseinen peli on puhelimessaan ja haluaisinkin kovasti tietää miten asia on käytännössä hoidettu. Päästävätkö vanhemmat lapsensa suin päin pelin kanssa liikenteeseen vai onko Iphonelle tosiaan olemassa jokin hyvä salasanasovellus, johon minä en vielä ole törmännyt? Vai olenko liian varovainen?


Suosittelen tutustumaan!
Tekin, jotka ette pidä peleistä tai pelaamisesta, tai edes ajatuksesta, että joku uhraa aikaansa pelaamiselle, kokeilkaa! Tää on hauska juttu!


Meillä ainakin lenkkeily on lisääntynyt paljon, ei nimittäin tarvitse montaa kertaa vihjata perheenjäsenille, kun ollaan jo vetämässä kenkiä jalkaan. Ja toisin kuin yleinen käsitys on, ulkona ei tarvitse kävellä naama puhelimen ruudussa kiinni. Puhelin voi kyllä olla kädessä, tai vaikka näin vaunujen kanssa kuljettaessa kätevästi kuomun päällä, sillä äänitehosteet ja tärinätoiminto ilmoittavat milloin jokin Pokemon on napattavissa. Ei siis edes voi vedota siihen, että niskat tulisivat kipeäksi Pokemoneja metsästettäessä ;) 

4 kommenttia:

 1. Plus sen poken voi napata matkankin päästä, ei siis tarvi hyppiä autotielle tai pihoille sen takia! :D

  VastaaPoista
 2. Tämä on ihan totta, en käsitä alkuunkaan niitä uutisia, joissa kummastellaan tien yli juoksevia ihmisiä. Kun ei niiden pokemonien perässä tarvitse juosta, se napataan sormella, kun se kartassa näkyy :D

  VastaaPoista
 3. Meilläkin on mulla ja miehellä tää... ja meillä kun oli kaksi päivää lapsivapaata niin me istuttiin kirkkopuistossa neljän pokestopin keskellä ja kerättiin sekä pokemoneja että palloja monta tuntia :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lisättäköön vielä että itse olisin halunnut kävellä mutta mies sai nyt päättää, nyt kun päästään kotiin niin miehellä alkaa koulu ja sitten saan käydä vaunuillen pokemon kävelyillä kyllästymiseen asti :'D

   Poista

Kiitos kommentistasi <3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...