keskiviikko 1. kesäkuuta 2016

Suunnitelmissa raskaus?

Näin kolmen raskauden jälkeen on kiva yllättyä siitä, että kaupoista saatavat raskaus- ja ovulaatiotestit ovat huomattavasti apteekin vastaavia edullisempia, niitä ei ole itselle tullut koskaan vain ostettua.
Olenkin aina ihmetellyt sitä, miten ihmiset testaavat useita kertoja yhden positiivisen tuloksen saatuaan. Tuleehan se todella kalliiksi ostaa yli kymmenen euron testejä monta kappaletta, mutta eiväthän ne niin kalliita oikeasti olekaan, jos testit hakeekin kauppareissulla.. Toki sitä on itsekin tullut aina testattua vähintään kaksi kertaa, koska eihän siitä yhdestä positiivisesta vain voi olla tarpeeksi luottavaisin mielin.

Tämän ahaa-oivalluksen myötä haluankin nyt vinkata teille näistä RFSU:n raskaus-, sekä ovulaatiotuotteista, joita löytyy hyvin varustelluista päivittäistavarakaupoista. Olen itse saanut näitä testattavakseni, joten ilomielin jaan kokemukseni teillekin.


n. 6e
Paketissa 7kpl testejä
Ovulaatiotesti mittaa virtsasta luteinisoivan hormonin (LH) määrää, joka on huipussaan juuri ennen munasolun irtoamista. Ovulaatiotestejä onkin tarkoitus tehdä suunnilleen kierron puolivälissä aina yksi per päivä niin kauan, että saa ovulaation ajankohdan selville.

Testiin ilmestyy yksi viiva, mikäli ovulaatio on vielä kaukana. Toinen viiva vahvistuu mitä lähempänä ovulaatiota ollaan ja viivojen ollessa saman vahvuiset on ovulaatio ajankohtainen.
Tehdäkseen ovulaatiotestin olisikin hyvä olla edes hieman perillä kuukautiskierrostaan, jotta osaa ajoittaa testailun suunnilleen oikeaan aikaan.

Oma kokemukseni:
En saanut missään vaiheessa testin viivoja yhtä vahvoiksi, yhtenä päivänä toinen viiva oli kuitenkin edellisiä päiviä selkeästi vahvempi. Tuolloin saattaa olla kyse siitä, että ovulaatio oli ehtinyt tapahtua juuri kahden testin välisenä aikana. Toisilla munasolu irtoaa parissa tunnissa, kun joillakin voi siihen mennä kaksikin päivää, joten vaihtelu on normaalia.
Helppo käyttää, en keksi moitetta.n. 11,50e
Herkkyys 25mlU/ml
Mittaa virtsasta hCG-hormonia, jota muodostuu, kun munasolu on hedelmöittynyt.
Suositellaan tehtävän aikaisintaan kuukautisten odotetusta alkamispäivästä alkaen.

Tämä on saatavilla olevista raskaustesteistä helpoin käyttää, sillä näyttöön ilmestyy selkeästä NO- (ei) tai YES+ (kyllä) sen mukaan onko raskaana vai ei.
Testi näyttää tuloksen 3-5 minuutissa ja on erittäin helppokäyttöinen, sillä testin pää vain upotetaan virtsaan muutamaksi sekunniksi ja sen lasketaan testi tasaiselle alustalle odottamaan.n.2,40e
Herkkyys 25mlU/ml
Mittaa virtsasta hCG-hormonia, jota muodostuu, kun munasolu on hedelmöittynyt.
Suositellaan tehtävän aikaisintaan kuukautisten odotetusta alkamispäivästä alkaen.
Paketissa pieni astia virtsan keräämiselle.

Testiin piirtyy yksi viiva, mikäli tulos on negatiivinen. Kaksi viivaa, mikäli tulos on positiivinen.
Vaikka toinen viiva olisi hyvin haalea, on se silti positiivinen.n. 2,80e
Herkkyys 10mlU/ml
Mittaa virtsasta hCG-hormonia, jota muodostuu, kun munasolu on hedelmöittynyt.
Voidaan tehdä jo 4 päivää ennen odotettua kuukautisten alkamispäivää.

Testin näytteenottopäätä pidetään virtsasuihkussa tai virtsaan upotettuna 10 sekunnin ajan, jonka jälkeen testin annetaan olla tasaisella alustalla. Tulos on luettavissa 5 minuutin kuluttua.Oma kokemukseni raskaustesteistä:
Helppokäyttöisiä ja ennen kaikkea selkeitä.
Negatiivinen on selvä negatiivinen, näissä ei ilmesty viivanpaikkaa edes kuivuttuaan.
En enää näe syytä ostaa vastaavia kalliimpia testejä apteekista, joten näillä mennään jatkossakin.


Tuotteet saatu RFSU:lta. 

6 kommenttia:

 1. Noita raskaustesti liuskoja miekin oon aina käyttänyt. Ensimmäiset ostin ärrältä kun olivat apteekkia edullisemmat ja sitten ku ilmestyivät markettiin aloin ostaa niitä aina silloin tällöin varmuuden vuoksi :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tiedä missä kuplassa olen elänyt nämä vuodet, kun tosiaan apteekista olemme testit ostaneet mitään sen enempiä edes ajattelematta :D
   Testejä on aina hyvä olla varmuudeksi, vahinkojen varalta, hups :)

   Poista
 2. Mäkin ostin ekassa raskaudessa testit apteekista, kunnes nyt tajusin tänä vuonna, että yhtä hyviä nuo kaupankin testit on :D Jos on raskaana, niin siihen kyllä piirtyy ne kaksi viivaa. Mutta näissä halvemmissa testeissä on se vaara, että sitten ostaa näitä paljon ja alkaa pakonomaisesti testaaamaan joka päivä, että varmaan se viiva tummuu :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No joo, kieltämättä näissä on pienempi kynnys ostaa kerralla enemmän, koska hinta on pienempi. Asiansa ajavat kuitenkin ihan yhtä hyvin oli sitten ostettu apteekista tai kaupasta :)

   Poista
 3. Mä ostin A-murun aikana apteekista kahden testin pakkauksen joista toinen jäi käyttämättä! Hurjan edullisia nuo esittelemäsi testit verrattuna apteekin omiin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä yllättivät kyllä hinnoillaan, eihän tuossa kahden testin pakkauksessakaan jää kuin reilu euro per testi hintaa :)

   Poista

Kiitos kommentistasi <3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...