maanantai 9. toukokuuta 2016

Mikä liittymä tulevalle koululaiselle? - lista liittymistä ja hinnoista

Esikoulu lähestyy loppuaan ja olemme luvanneet viimeisenä eskaripäivänä T:lle oman puhelimen.
Puhelimeksi valikoitui minun vanha Iphone 4S, sillä meiltä vanhemmiltakin löytyy Iphonet, joten käyttämisen (ja rajoittamisen) osaa jokainen meistä. Ei siitä siis sen enempää, mutta liittymäviidakko.. Se vasta on jotain.

Alla on listattuna edullisimpia liittymiä eri operaattoreilta, osan tarjouksista sain asiakaspalvelun kautta kysymällä suositusta. Listassa on ensimmäisenä edullisin vaihtoehto ja toisena joko täysin rajaton (Saunalahdella ei ollut välimuotoa ollenkaan, joten laitoin halvimman täysin rajattoman liittymän) tai rajattu viestien ja puheajan suhteen, edullisin vaihtoehto niistäkin.


Mitään enempää mietittynä ensin ajattelimme rajatonta liittymää, mutta tarkemman tutkimisen jälkeen tulimme siihen tulokseen, että aloitetaan nyt noilla halvimmilla. Netinkäyttö tulee olemaan pääasiassa vanhempien, kavereiden ja läheisten kanssa whatsappailua - kaikenlaista videoiden, kuvien ja ääniviestien lähettelyä, joten mitään nopeaa nettiä ei tarvita. Hitain riittää varmasti.

Entä puhelut ja viestit sitten?
No, T ei vielä osaa täysin lukea, eikä sittemmin tietysti kirjoittaakaan ilman apua, joten tekstiviestit ovat varmasti aluksi harvassa, kuvia uskoisin lähettelevän senkin edestä. Puheluista en osaa arvella mitään, saattaa olla että on kovakin soittelemaan. Myös näistä syistä päädyimme edullisimpaan liittymään, jolloin näemme millaista pojan puhelimenkäyttö tulee olemaan ja liittymätyyppiä vaihdetaan sitten jatkossa tarpeen mukaan.

Vaatteet: H&M
Potkuauto: Jollyroom - Mini speeder 

Asiakaspalvelu ja hinnat?
Kuten jo aiemmin mainitsin, kyselin sopivia liittymiä pääasiassa asiakaspalvelun kautta. Soneran kohdalla asiakaspalvelu ei jostain syystä osannut toimia minun edukseni ollenkaan, sillä asiakaspalvelusta ei mainittu sitä edullisinta (kysyin nimenomaan aloittavalle ekaluokkalaiselle edullista liittymää, jossa netinkäyttö on hyvin vähäistä), vaan suositeltiin huoletta heti nopeinta nettiä ja monen kympin kuukausihintaa. 
Mainittuani tarkoittavani oikeasti edullista (mainitsin esimerkkinä Saunalahden alle 3e kuukausihinnan) kerrottiin minulle asiakaspalvelusta, ettei Soneralla niin edullisia olekaan.
Pienellä selaamisella sellaisen kuitenkin Soneran sivuilta löysin, hassua ettei asiakaspalvelija tiennyt siitä mitään??
Sen huomasin liittymiä kysellessäni, että asiakaspalvelu tarjosi esimerkiksi Saunalahdella vielä paremman tarjouksen kuin mitä sivuilla oli esillä. Eli ehdottomasti kannattaa kysyä tarjousta!

Lopputulos?
Hintojen suhteen ei liittymissä ole juurikaan eroa, ainakaan halvimmissa. Pakettiliittymissä sitten on jo hieman enemmän hajontaa.

10 kommenttia:

 1. Ei ekaluokkalainen tarvitse puhelinta, varsinkaan älypuhelinta. Menee rikki helposti. Tavallinen luuri jolla voi soittaa ja tekstailla. Nettiäkään ei lapsi tarvitse mihinkään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä sattuu olemaan tosiaan minun vanha älypuhelimeni valmiiksi, joten miksi en sitä antaisi hänelle? Hän osaa sitä jo käyttää ja älypuhelimet vain nyt ovat tätä päivää. Toki jos puhelin toisensa jälkeen hajoaa lyhyen käytön jälkeen täytyy harkita uudemman kerran, mutta nyt olemme vahvasti sitä mieltä, että poika saa "nykyaikaisen" puhelimen. Eihän hän osaisi muuta edes käyttää :)

   Poista
  2. Onhan niitä älypuhelimiakin jotka kestää mm. Vettä ja iskuja ja suojakotelot on keksitty ;)

   Poista
  3. Meillä on kans tytöllä käytössään mun vanha älypuhelin, joka kestää vettä ja pieniä kolhujakin. Siihen on ostettu kotelo ja lisäksi pussukka, jossa puhelinta voi kantaa ja säilyttää.

   Liittymänä tytöllä on Saunalahden joku vanha liittymä, jossa on hidas netti ja edulliset puhelut sekä tosi pieni kuukausimaksu. Sellaista liittymää ei enää edes myydä. Eivät ole laskut onneksi päässeet yllättämään. Aika maltillista on käyttö ollut.

   Jos koululainen kulkee koulumatkat yksin ja käy kavereilla kylässä, on puhelin ihan perusteltu juttu. Ei meillä ainakaan muisteta kelloa seurata sen suhteen, että milloin pitää tulla kotiin syömään tai iltapalalle. Lisäksi puhelimessa on Elisa Perhe -palvelu, josta voin seurata lapseni liikkeitä... kun esimerkiksi kolmen minuutin koulumatka venyy tunnin mittaiseksi jne. En tajua, miten ennen on selvitty ilman kännyköitä.

   Poista
 2. No tää postaus tulikin sopivaan saumaan, mekin on nimittäin luvattu eskarilaiselle kesällä oma puhelin ja on täällä pohdittu eri operaattoreiden välillä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla :) Päätin tosiaan tehdä kartoituksen liittymistä, kun niitä on niin monenlaisia ja -hintaisia, että itsekin olin ihan sekaisin. Nyt onneksi on selkeämpi kuva siitä mikä liittymä meille tulee :)

   Poista
 3. Mua harmittaa että nykyään ekaluokkalaisilla pitää olla puhelin. Mutta onhan se myös aika iso turvallisuuskysymyskin. Joten kai se meidänkin lapsille tulee kouluun lähtiessä (onneksi siihen on vielä aikaa). Saa nähdä millasia puhelimia ja liittymiä sitten 5v päästä onkaan! :D voi olla ettei perinteisen 3310 tyyppisiä näppäimillä varustettuja "soitan & tekstaan" puhelimia näe enää kuin museossa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan se harmi, ettei uskalla turvallisesti päästää lastaan liikenteeseen. Meillä sen takia puhelin on tärkeä. Olen varmasti ensimmäisinä koulupäivinä nenä ruudussa, kun seuraan pojan kulkua kartalla 😄

   Poista
 4. Ihmisiä lähes pakotetaan ottamaan liittymä jossa mukana dataliittymä. Sitten pitäisi olla liittymä sellaisille jotka eivät dataliittymää paljonkaan tarvitse (kuin kenties vain joskus harvoin ja satunnaisesti).

  Rajattomasti puhetta ja joku "pikkudata" ja sellaisen hinta saisi olla reilusti alle 20 €/kk (kentis 15-17 €/kk). Nyt liittymät lähentelevät 25 €/kk ja jotkut jopa yli.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saunalahdelta löytyykin tuosta listasta yksi rajaton, jonka hinta on 19,90€, siinä on nimenomaan pikkudata. Soneralla oli liittymiä, missä maksettiin datasta käytön määrän mukaan.

   Poista

Kiitos kommentistasi <3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...