keskiviikko 30. maaliskuuta 2016

Pääsiäistä ja tulevan odotusta

Kuten täällä Varsinais-Suomessa, virpominen tapahtui jo yli viikko sitten, palmusunnuntaina.
T oli odottanut sitä päivää kuin kuuta nousevaa ja parissa naapurissa hän kävi pikkuveljen kanssa, muutoin hän kiersi ystävänsä kanssa lähitaloja meidän äitien odotellessa kadulla.
Hyvin meni, vaikkakin välillä vähän kokeiltiin ovenkahvaa ja välillä oltiin turhan malttamattomina lähdössä pois ennen kuin kukaan ehti ovelle - tällä alueella asuu melko paljon ikäihmisiä, joilla saattaa toisinaan mennä aikaa päästä ulko-ovelle saakka.
Mutta kaikenkaikkiaan onnistunut virpomisreissu, kuten T sanoikin "Virpomispäivä on toisiks paras päivä heti synttäreitten jälkeen!".


Pääsiäistä touhuttiin pitkin viime viikkoa sekä eskarissa, että kotona.
Maalattiin munia, tehtiin pääsiäiskakkua ja jos jotakin.
Saimmekin eskarista ihania askarteluja, sekä pääsiäisohran kotia koristamaan.
Itse loma menikin nyt vähän eri tavalla kuin ajattelimme, sillä T halusi kovasti isovanhemmilleen kahdeksi yöksi. Kävimmekin anoppilassa syömässä perjantaina samalla, kun veimme pojan ja ei voi kuin kehua, niin hyvää karitsaa oli tarjolla. 


Ennen anoppilaan menoa suuntasimme kuitenkin läheiselle maatilalle, jossa pääsi tutustumaan navettaan (ja taisin palelluttaa itseni, sillä edelleen ääni on ihan poissa). Ihania pieniä karitsojakin oli paljon! Pojat tykkäsivät, vaikka isompaa saikin hetken suostuteltua lähtemään koko matkaan mukaan "Hyi äiti siellä haisee!".
Aivan mahtava tapahtuma kyllä ja mielellämme näytämme lapsille miten navetta toimii ja mistä se maito oikein tulee. Yksi lehmistä olikin sopivasti lypsykoneessa, kun kävimme sitä katsomassa. Paikallista maitoakin olisi saanut ostaa, mutta emme huomanneet ottaa kippoja mukaan. Täytyy ehdottomasti käydä jokin arkipäivä hakemassa tuoretta luomumaitoa, nam!


Meillä on aina pääsiäisenä ollut tapana piilottaa nimellävarustettuja suklaamunia kotona, tänä vuonna T pääsi mukaan piilottamaan, Lapsen mielikuvitus on ihan vertaansa vailla! Ja tokihan lapsi näkeekin koko asunnon eri kulmasta kuin me aikuiset. Meillä on aina sääntönä, että muna pitää saada sellaiseen paikkaan, mistä se näkyy mihinkään koskematta, mutta silti T:n piiloittamat munat olivat ne parhaissa piiloissa olevat. Hyvä hyvä!

Tällä viikolla ollaankin tohistu uuden sisustuksen parissa, nimittäin tänään meille kotiutuvat kauan haaveilemani Ikean Ektorp-sohvat. Vanha sohvamme liikeni siis myyntiin ja samoin keinutuoli, vaikkakin säälittää se myydä, mutta ei mahdu niin ei mahdu.

Lähiaikoina on muuten tiedossa uusia tuulia bloginkin suhteen, nimittäin tarkkasilmäiset ovat varmasti huomanneet Mammalandian logon hävinneen, tilalle on tulossa jotain ihan muuta :) Siitä lisää myöhemmin!

Ainiin! Muista myös käydä osallistumassa arvontaan, mikäli mielit saada liput lapsimessuille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...